A VOLT Fesztivál a pandémia okozta több éves kényszerszünet után, idén nyáron került újra megrendezésre. Sajnos már akkor is látni lehetett a jeleket és hallani a pletykákat, miszerint elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó.

Ami biztos, hogy 2023-ban elmarad a fesztivál. Erről a szervezők számoltak be először a Facebookon:

„A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk, azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni” – mondta Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom VOLT nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője. „Sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta” – tette hozzá. A szervezők ugyanakkor bíznak abban, hogy a gazdasági környezet javulásával újra megrendezhetik a fesztivált.

Dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere elmondta, tudomásul veszik a szervezők döntését, Sopron városa mindig is szeretettel és támogatóan fogadta be a rendezvényt, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmultával ismét otthont adhatnak ennek a nagymúltú és sokak által várt fesztiválnak.

Az első VOLT Fesztivált 1993-ban rendezték meg (a Sziget Fesztivál megjelenésével egy évben) 800 fő részvételével a soproni Sportcentrumban. 2002-ben foglalták el jelenlegi helyszínüket a camping területén. A VOLT Fesztivál alapítói – Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert – júniusban jelentették be, hogy átadják a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál szervezését és irányítását az amerikaiaknak. A fesztiválokat szervező cég 70 százalékát ugyanis a Providence nevű amerikai befektetési alap vette meg még 2017-ben. Így aztán túl sok sajnos reménnyel nem kecsegtet a jövő.