A Proton Budapest és a Liquid Sounds kollaborációjábán létrejövő esemény ezúttal a Benelux-vonalon, egészen pontosan az Antwerpen – Amszterdam tengely mentén fog megvalósulni. A Proton Radio nem szorul különösebb bemutatásra, hiszen a nagy múltú csatorna két évtizede kíséri végig a house zene szerelmeseinek életét. A Liquid Sounds Hungary csapata egy éves kihagyás után tért vissza az elektronikus zenei színtérre. Most látták elérkezettnek az időt, hogy a hazai rajongók számára is testközelbe hozzák, illetve élőben megismertessék a rádió holdudvarához tartozó művészeket a “Proton Budapest” címre elkeresztelt sorozat keretein belül.

A december 9-i esemény headlinere a progressive house legújabb felfedezettje, Alain Pauwels. Az ifjú belga titánt a progressive house iránti mélységes elköteleződés, valamint a szcéna legendás arcai (többek között Hernan Cattaneo, Nick Warren, vagy éppen Guy J) inspirálták arra, hogy ő maga is komolyabban foglalkozzon a DJ-zéssel és a zeneírással. Hangzásvilága egyaránt magán hordozza a progressive house, deep house, organic house, valamint melodic techno stílusjegyeit. Szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt került kapcsolatba a Proton Radio-val, néhány hónappal később pedig már saját műsorra volt a frekvencián. A PROGRESSIVA nemzetközi DJ-ket és producereket lát vendégül hónapról-hónapra. 2019. nyarán kezdett el először privát bulikon játszani, majd nem sokkal később pedig már a Club NL pultjában találta magát, ami Amsterdam egyik ikonikus szórakozóhelyének számít és kötelező jelleggel bír minden house rajongó számára. A legendás holland, Clay van Dijk (róla pár sorral lejjebb bővebben is olvashatsz) által szervezett Connecting Souls esteken is rezidensi szerephez jutott.

Alain 2019 októberétől vetette bele magát komolyabban a producerkedés rejtelmeibe, amiben Arnold Toutain francia producer volt a segítségére. Első saját zenéje, a „Ginger Mercury” című szerzemény a Nature Rec gondozásában látott napvilágot, és  azonnal bekerült Hernan Cattaneo repertoárjába, ahogy az azóta megjelent többi zenéjét is rendszeresen le szokta játszani az argentin legenda.

Clay Van Dijk a stílus régi kedvelőinek nagy kedvencének számít és népes rajongótábort épített ki maga köré a hazai fanatikusok körében is. Szettjeit mély, érzelmes, ugyanakkor húzós ütemek jellemzik. A védjegyének számító nagy mosoly pedig hamar átragad a pult túloldalán táncoló közönség arcára is.

A hazai színek képviseletében Goyes, Chris Drifter, Feky, La_Fekecs és Gino játéka gondoskodik a megfelelő fel- illetve levezetésről.

Ha szereted a minőségi progressive house zenét, akkor itt a helyed! A december 9-i eseményre a stílus talán legfőbb hazai bázisának számító VOLT Lokálban kerül sor. Így aztán garantált a krisztálytiszta hangzás és a családias hangulat, ami a jó zene mellett talán a másik legfőbb kritériumot jelenti a stílus szerelmeseinek.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1124177294883364
Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/liquid-sounds-1209