Új időszámítás vette kezdetét 2022-ben a debreceni elektronikus zenei underground körökben. A Hydra csapata azzal a filozófiával jött létre, hogy nagynevű külföldi előadók helyett inkább a hazai tehetségek meghívására fókuszálnak még több életet lehelve ezáltal a magyar techno kultúrába. Itt nem a headliner szerepe a lényeg, a Hydra rendezvényein minden fellépő egyenlő fontossággal bír!

A Hydra öt rendezvényt bonyolított le eddig Debrecenben és olyan neveket sikerült már a civisvárosba csábítani. mint például Paralich, ØBLIVIØN, THIRD 2HIFT,  B Λ N D I, M_R_T , BXRNADETTH, AESZTETIK, AND/OR, és 3en. Most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy a fővárosban is megmutassák magukat!
HYDRA BP DEBÜT RAVE >>> https://www.facebook.com/events/884288209400279/
December 3-án rögtön két színpadon fognak debütálni Budapest jelenleg talán leghangulatosabb underground klubjában. A D9 Dark Nine áprilisban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt és pillanatok alatt a budapesti raverek egyik új kedvence lett. Az indusztriális környezetet vakolatlan falak, raklapok tömkelege, szocreál bútorok és sejtelmes vörös félhomály biztosítja. Ismerve a csapat filozófiáját és az elhivatottságukat látván biztosak lehetünk benne, hogy még sokat fogunk hallani róluk a jövőben. Mi mindenesetre rajtuk tarjuk a szemünket, de előtte megkértük őket, hogy meséljenek magukról és a víziójukról!

Kik alkotják a csapatot? Milyen minták voltak a szemetek előtt?

A csapatot öten alkotjuk. A szervezés részét Simon Kristóf és Bombera Bence visszük. A rezidenseink pedig Bombera Bence (BØMBERA),Varga Áron (WAR_GAS), Nagy Dániel (RE:VISION) és Kerekes Dániel (NØBLESSE).

Szerencsére sok pozitív példa van elöttünk mind szervezés, mind zenei téren, kiemelve a DEAD END, a NoFear és a Youtopia csapatát. Az utóbbi időben sok új csapat is alakult, mint például a Ghost, ami mindenképp pozitív megerősítés, hogy van igény arra amit csinálunk.

Milyen szempontok alapján válogatjátok össze a vendég dj-ket?

Vendég dj-knek mindig olyan fiatal, tehetséges embereket próbálunk választani, akiknek szerintünk több teret kellene kapnia a magyar techno berkein belül rátermettségük, technikai tudásuk és stílusuk alapján.

MIlyen tapasztalatokat szereztetek a debreceni bulik alatt? Mit kell tudni a debreceni közönségről? Miben más, mint a budapesti vagy éppen mondjuk a szegedi?

A debreceni bulik alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk. Kisebb létszámú privát bulik szervezésével kezdtük a pályafutásunkat a COVID alatt, ám a második esemény után már tisztán látszott, hogy profibb körülmények között sokkal nagyobb igény van erre Budapesttől keletre is. Az egyik legnagyobb kihívás a jó helyszín megválasztása volt, itt sokkal kevesebb nagy klub van. Mindig próbáltuk kihozni lehetőségeinkhez mérten a maximumot, hogy mindenki szép élményekkel távozzon egy-egy bulinkról. A debreceni közönség kisebb, mint a budapesti, ám azt vettük észre, hogy nagyon összetartó, rengeteg új barátság kötődött az esték alatt, illetve Nyíregyházáról és sok környező településről is sokan jártak át hozzánk bulizni, aminek külön örülünk!

Miben lesz más ez a buli a D9-ben, mint a többi?

A mostani bulink lesz az eddigi legnagyszabásúbb eseményünk, mind a hangtechnikát, a vizuálokat, a helyszínt és a fellépők számát tekintve is. Két stage-en leszünk este tíztől ameddig bírja a közönség. Minden fellépőnk két órás settel készül, ami nagyobb lehetőséget ad a dj-knek is a kibontakozásra, illetve a bulizóknak is, hogy jobban megismerjék az adott művészt.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Sok tervünk van a jövőre nézve, bulik szempontjából is, illetve nem rég kezdtünk el kiadóként is működni. Az első EP-nk Deus Belli [HYDRAEP001] címmel jelent meg 3 számmal: BØMBERA, WAR_GAS és RE:VISION munkáival. Készülőben van egy VA is számos producerrel. Elsődleges célunk, hogy színesítsük a hazai elektronikus zenei közösség mindennapjait, mind az éjszakai élet, mind a zenei kínálat terén.

Az interjúban említett első Hydra EP november 4-én jelent meg és a Soundcloud-on teljes egészében visszahallgatható.

HYDRA BP DEBÜT RAVE
2022-12-03, D9 DARK NINE, BUDAPEST

Industrial Stage
2200 – 0000 TAMAS SZABO
0000 – 0200 INSECT
0200 – 0300 NØBLESSE
0300 – 0400 NØBLESSE b2b B Λ N D I
0400 – 0600 RE:VISION
0600 – 0800 ØBLIVION
0800 – END OPEN DECK

Acid Stage
2200 – 0000 GINGERSHOT
0000 – 0200 WAR_GAS
0200 – 0400 BOMBERA
0400 – 0600 AREES
0600 – 0800 SLYM
0800 – END OPEN DECK

Esemény: https://www.facebook.com/events/884288209400279/
Jegyek: https://cooltix.hu/event/63851655bd61f5793d56dd40