Közel két éves szünet után készítette el John Digweed az öt részesre tervezett Quattro mix sorozatának a folytatását. A Quattro III december 2-án látott napvilágot. A különleges hangulatú lemez több mint 50 új és kiadatlan számból áll, amelyeket maga a Bedrock Records kiadójának feje nagy műgonddal állított össze.

A Bedrock Records neve azt hiszem egyetlen elektronikus zenei rajongó előtt sem szorul bemutatásra. A kiadót 1999-ben hozta létre John Digweed, a progressive house koronázatlan királya, valamint hű zenésztársa, Nick Muir. A label első megjelenése a globális e-zenei történelem máig egyik legnagyobb hatású alkotása, a Trend című filmből is ismert Heaven Scent.
Azóta eltelt több, mint két évtized. John Digweed és a Bedrock azóta is töretlenül őrzi pozícióját. A kiadó etalonnak és hivatlkozási alapnak számít a szakmában, itt megjelenni óriási elismerést jelent minden producer számára. Az elmúlt években olyan nagyhírű előadók jelentették meg zenéjüket a Bedrock címkéje alatt mint például Pole Folder, Lemon8, Steve Lawler, Guy Gerber, Guy J vagy éppen Marco Bailey.

A válogatás olyan zenészek munkáit gyűjtötte össze, mint például Pig & Dan, Robert Babicz, SOEL, Quivver és David Morales. Azonban számunkra a legnagyobb öröm, hogy egy hazai producer három saját vonatkozású szerzeménnyel is képviselteti magát.

NorB nevét tavaly ismerhette meg az ország. A Bicskén élő fiatal producer tavaly év elején kezdett el zeneírással foglalkozni és alig egy év alatt sikerült eljutnia a semmiből a csúcsra, ugyanis februárban már jelent meg egy EP-je a Bedrock Records gondozásában. A kanadai dj/producer juSt B közreműködésével létrejött Different Places címre hallgató kislemez három szerzeményt tartalmazott.

A közös munka később is tovább folytatódott, ennek eredménye a frissen megjelent mixen szereplő három új saját zene:

„NorB & juSt b – Different Places (Lost Light Rework)”,
„NorB & juSt b – Different Places (Beatless Rework)”
„NorB & juSt b – When it’s Over”

NorB megosztott velünk pár részletet a megjelenés kapcsán:

„A track-ek egyszerre lettek beküldve a februárban megjent kislemezen szereplő számokkal együtt, csak ezek később jelentek meg. Tehát tavaly készültek el, ez alól kivétel a Different Places Beatless Rework, mivel John a kislemez megjelenése után kért meg, hogy készítsek egy Beatless verziót is az albumhoz.
A számomra legkülönlegesebb track a Quattro III albumon szereplő „When It’s Over„, mivel ez a juSt b vel együtt készített első munkánk és egyben a legelső project is, amit valaha csináltam, ha nem számítunk bele egy amolyan gyakorló munkát, amit tutorial videók alapján raktam össze tanulás céljából. 😄
Ezután jött a Different Places 3 verziója a Vocal, Instrumental és a Lost Light Rework majd a Close Your Eyes. A Lost Light Rework úgy született, hogy azt éreztem többet ki tudnék hozni a Different Places dalból egy másfajta megközelítéssel. Sötétebbé szerettem volna tenni a dalt többek között egy absztrakt vokállal, ami az eredeti vokálból készült.”