Jay Lumen folyamatosan turnézik a világ körül. Ezúttal a madridi Fabrikban játszott az Elrow Harroween névre keresztelt estjének meghívottjaként. A klub techno nagytermében több ezer embert táncoltatott meg ezzel emlékezetessé téve az ünnepi hétvégét. Ám itt nem állt meg, hiszen repült is tovább Kanadába, ahol a Newspeak Montreal és a torontói Noir Inside Rebel látta vendégül, zajos siker mellett.

Jay Lumen hosszú évek óta megállíthatatlanul járja a világot turnéival. Csak az idei évben játszott már Németországban, Angliában, Svájcban, Hollandiában, Szerbiában, Horvátországban, Bulgáriában, Spanyolországban, Finnországban, Svédországban, Franciaországban, Romániában, Luxembourgban, Örményországban, Lengyelországban, Csehországban, Cipruson, Indiában, Kolumbiában, az Egyesült Államokban, és még nagyon hosszan sorolhatnánk.

Ezúttal Madrid Spanyolországban, majd Montreál és Torontó Kanadában voltak az úti célok. Elsőként az Elrow látta vendégül a madridi Fabrik techno termében, ahol több ezer ember fogadta Jay Lumen-t, hogy megnézzék és meghallgassák a terem headlinerének szettjét. Nem véletlenül fogalmazunk így, hiszen az Elrow híres arról, hogy a minőségi hang és fénytechnika mellett a dekorelemekre is figyelmet fordít, ezzel nyújtva érdekes vizuális élményt.

Jay Lumen szettjének teljes anyaga megtalálható a Youtube-on, melyet itt meg is nézhettek:

A következő két állomás a Newspeak volt Montreálban, majd a Noir Inside Rebel Torontóban.

Amikor arról beszélünk, hogy a Stereo klub képviseli Montreál „after hangját”, akkor azt mondhatjuk, hogy a Newspeak az éjszaka peak time underground klubja. Jay itt játszhatott egy igencsak műértő közegben, mielőtt továbbrepült volna Torontóba.

Itt már a Noir Inside Rebel fogadta, mely a furcsa névből adódóan több kérdést is felvet. Ezek megválaszolása egyszerű. A Rebel klubkomplexum egy igazi nagybetűs buli helyszín, mely több ezer embert képes befogadni estéről-estére különböző zenei stílusokat több teremben felvonultatva. A Noir, a komplexum underground elektronikus zenei sorozata és helyszíne.

Jay Lumen bár jellemzően a város méltán jól ismert Coda klubjában játszik ezúttal, 10 év után visszatért a Noir falai közé, mintegy meglepetésként, mely remekül sikerült. A teljes teltház mellett zajló estén Jay 2 óra helyett több, mint 3 órát játszott, mert a közönség egyszerűen „nem akarta elengedni”.

Ő maga így számolt be a turnéról:

„Remek hétvégéken vagyok túl igazi feltöltő rezgésekkel teli élményekkel gazdagodva. A Fabrik mindig fantasztikus, pláne, amikor az Elrow bulijain játszom. Sosem okoz csalódást sem a szervezés, sem a spanyol közönség. Ugyanakkor Kanadába is mindig szívesen megyek vissza játszani. Ez most sem volt másként. Torontó különösen emlékezetes volt. Extended szettet játszottam a tervek ellenére, mert egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Magával vitt a flow, a közönség, az atmoszféra és úgy minden egyben. Egy igazi stílusokon átívelő szettet játszottam, játszhattam, mert a közönség mindenre nyitott volt és ez így igazi örömzenéléssé állt össze. Köszönöm nekik, de mindhárom klub közönségének, és a szervezőknek szintúgy.

Jay Lumen turnéja a következő hetekben, Lengyelországban, Németországban, Svédországban, Svájcban és Törökországban folytatódik, míg az évet Gironában, Spanyolországban zárja, mellyel egyben a 2023-as esztendőt is megkezdi. Mindeközben itthon december 25-én hallhatjuk és láthatjuk Győrben, a TheEtiket Xmas, karácsonyi rendezvényén.