Fatboy Slim kétségtelenül az a DJ, akinek nevét a legtöbben ismerik a világon. Örök klasszikusai hallatán még mindig könnybe lábad a szemünk és / vagy vigyorogva bólogatunk. Mostanában gyakran csattogtatja a média a hangzatos ‘legendás’ szót, azonban ő az akire ez a jelző valójában tényleg ráillik. Ez az ember az elektronikus tánczene élő legendája.

Aki anno lemaradt a Brighton Beach-ről az sajnálhatja, aki pedig valami véletlen folytán nincs tisztában azzal a mérföldkővel az szégyellje magát. Zenetörténelmi korrepetálásért elég csak egy pillantást vetni a wikipédiára. Két dolgot azért mégis megemlítenénk: Az egyik, hogy a szóban forgó úriembernek csillagot avattak a brighton-i Hírességek Sétányán–közvetlenül Winston Churchill mellett. Illetve, hogy a brit Q Magazine híres ‘Az 50 legjobb zenekar akit hallanod kell mielőtt meghalsz’-listáján bizony ott szerepel Fatboy Slim–olyan nevek mellett mint az AC/DC, a Pink Floyd, a Kraftwerk vagy a Prodigy. Lovaggá még nem ütötték, de a néhai Erzsébet királynét a mai napig el tudjuk képzelni a Buckinghampalota folyosóján a ’Praise You’-ra hemperegni.

Norman Cook jövőre lesz 60 éves. Nyakig benne a korban,méltán gondolhatnánk, hogy bottal jár és nyugdíjalap kérdései foglalkoztatják. A britek fenegyereke azonban nemhogy nem öregszik, de korát meghazudtolóan szinte fiatalodik, ugyanis a mai napig olyan elképesztő energiákat tud mozgósítani egy-egy szett alkalmával, hogy attól egy edzett partiarcnak is tátva marad szája. Norman egy igazi showman. Finoman szólva sem volt sosem az a konzervatív típus, de kirobbanó energikusságánál csak két dolog nagyobb: szerénysége és a zene iránt töretlen alázata és rajongása. Ez lehet a kulcsa annak, hogy ez az ember három évtizede tud szórakoztatni, éppúgy fiatalokat mint ‘Right Here, Right Now-ra’ könnyes szemmel bólogató nosztalgiázókat. Töretlenül halad előre, és nem rest megújulni, felzárkózni, újat mutatni és mindig minden egyes alkalommal valami elképesztő meglepetést előhúzni a lemezestáskából amitől eldobjuk a hajunkat– 5 percenként. Mint egy örök gyerek, pakol mindent mindennel, és eszeveszettül élvezi, hogy nincsenek határok, nincsenek műfajok. Ide-oda dobál, mint egy meghibásodott időgép, és a végén már te sem tudod hol vagy, de nem is érdekel. Elég egyszer közel kerülni ehhez a varázslathoz, és megérted miről beszélünk.

A The Project jóvoltából ez a csupaszív mezítlábas őrület 2023.április 8-án alapjaiban rengeti majd mega budapesti Vasúttörténeti ParkOrient csarnokát. Ne mondjátok, hogy nem szóltunk időben. Ott találkozunk!…Mindenkivel.

Legutóbbi helyzetjelentés szerint a bejelentés hallatára az elővételesjegyek fele már most elfogyott.

Nem árt igyekezni: https://jegyl.ink/Fatboy-Slim-Tickets-Budapest-2023
További információk az eseményben: https://www.facebook.com/events/646207663897419/