Március 31-én jelenik meg James Holden negyedik stúdióalbuma, mégpedig a legendás Border Community gondozásában! A 12 új szerzeményt tartalmazó LP hanganyaga lényegesen eltér a producerzseni mostanában megszokott élő hangszeres zenei világától, folyamatos hangkollázs formájában egymás mellé állítva mutat be teljesen eltérő zenei világokat.

„Azt akartam, hogy ez legyen a legkísérletezőbb lemezem, cinikus, naiv, őrizetlen, a tinédzserkoromból, amit mindig is meg akartam csinálni” – avatott be James Holden a részletekbe. „Régebben egy szekrény tetején egyensúlyozva próbáltam befogni a legközelebbi város kalózrádiójának adását és arról álmodoztam, hogy vajon milyen lesz, amikor először végre elszökhetek egy buliba.”

James Holden nem ismer határokat, már ami a művészetet ismeri. Éppen ezért az album részét képezi egy 12 oldalas képregény is, ami Jorge Velez amszterdami illusztrátor és zenész munkáját dicséri. Célja, hogy ezáltal is segítse Holden magával ragadó fantáziavilágának vizuális összetevőit.

Az „Imagine This Is A High Dimensional Space of All Possibilities” James Holden első önálló szerzői albuma a 2017-es „The Animal Spirits” óta. Persze azóta sem unatkozott. Ő szerezte a „Kambodzsai tavasz” című dokumentumfilm zenéjét, Wacław Zimpel lengyel jazz zenész társaságában pedig több alkalommal járt Magyarországon, és készített egy remixet a Depeche Mode-nak is.

Tracklist

01. You Are In A Clearing
02. Contains Multitudes
03. Common Land
04. Trust Your Feet
05. The Missing Key
06. In The End You’ll Know
07. Continuous Revolution
08. Four Ways Down The Valley
09. Worlds Collide Mountains Form
10. The Answer Is Yes
11. Infinite Fadeout
12. You Can Never Go Back

Forrás: [RA]