Ahhoz képest, hogy a januárt sokan holtszezonnak tartják az éjszakában, se szeri, se száma az erre a hétvégére meghirdetett eseményeknek. Kedvenc belvárosi mini klubunk egyértelműen az Edith (mi is szerveztünk már ide bulit és hamarosan újra fogunk is), ahol ma este egy születésnap apropójából megvalósuló sokkezes örömzenélésnek lehetünk szem-, illetve fültanúi. A népes dj-gárda – bár kikacsintgat majd a dubtechno vagy akár a psy irányába is – elsősorban a house-minimal-micro house vonalon fog kiteljesedni. Név szerint Andrija Jäger, Bandu b2b Rag, Bence, DJ Reload, Mikesz, valamint Perlay, aki az ünnepelt.

Na de kiről is van szó? Akik rendszeresen nézik a Morning Vibes adását, azok jól ismerhetik Perlay nevét és munkásságát, hiszen az éppen 38. szülinapját betöltő lemezlovas már több alkalommal is megfordult a műsorban a kamerák előtt. Perlay Péter polgári hivatását tekintve IT product manager, és egy életvidám kislány boldog apukája. Nagyon érdekli az utazás, a gasztronómia, a futás, a filmek, a képzőművészetek és – nem meglepő módon – a zene is. A művészeti ágakhoz való vonzódás nem lehet véletlen, hiszen a családjában ez mindig is fontos szerepet játszott. Édesapja rajztanár és festőművész, bátyja grafikus és nyomdai előkészítést oktat és az édesanyja is szívesen festett. Ezekhez neki is jó érzéke van, ugyanakkor az egyedi zenei szelekció az, amin keresztül gyerekkora óta igazán ki tudja magát fejezni.

Nyolc év távollét után, nyolc évvel ezelőtt költözött haza az Egyesült Államokból. Erre az időre tehető, amikor érdeklődése az elektronikus zenei stílusok irányába fordult. Fontosnak tartotta, hogy másokkal is megismertesse és megkedveltesse a minőségi techno és house zenét. 2019-ben kezdett el DJ-zni. Kezdetben a saját, illetve barátai szórakoztatására, 2021-től pedig – amikor lehetősége nyílt sokat tanulni mentorától, Andrija Jägertől – igyekszik ezt minél professzionálisabb szintre fejleszteni.

Zenei stílusát leginkább a house, tech house, microhouse és rominimal négyesével lehetne definiálni. Szereti az élettel teli, pattogó ritmusokat és saját elmondása szerint egyre szívesebben kombinálja ezeket dallamos zenei betétekkel.

A tavalyi évben már több nyilvános fellépési lehetőséget kapott, a korábban már említett áprilisi és szeptemberi Morning Vibes adásain túl az októberi Halloween Special alkalmából első alkalommal bizonyíthatott a Fabrika pultjában. Ezen kívül több budapesti helyszínen megfordult már, Zenélt a 4K (Kőbányai Kulturális Központ), a Három Holló, a Sárkány, a Telep és a Pavilon pultjában is.

Ha szeretnéd alaposabban megismerni Perlay zenei világát, akkor csekkold a Soundcloud csatornáját! Este pedig ünnepeljük meg együtt a szülinapját! Peti bulizási szokásait ismerve pedig biztosak lehetünk abban, hogy maratoni éjszakára lesz kilátás!