Fantasztikus videóra bukkantunk a The Original Raver elnevezésű FB oldalon. Az összeállítás elkészítője ugyanis egy teljes hetet töltött el csak azzal, hogy archív felvételek után kutatott. Célja az volt, hogy bemutassa az oldschool brit rave szcéna tánclépéseit.

A kutatómunka végeredménye pedig önmagáért beszél, pedig ez az összeállítás csak töredékét mutatja be a korai cutting shapes és shuffle táncmozdulatoknak, ahogyan 1989 és 1995 között mozogtak a brit rave-eken. Érdekesség, hogy a shuffle később még nagyon sokáig jelen volt nem csak a nyugati országokban, hanem hazánkban is. Mindenki aki ezekben a videókban szerepel ma már a rave történelem részét képezik és igazi legendáknak számítanak egytől-egyig.

A videó célja, hogy megőrizze és bemutassa az akkoriban divatos mozgástípusokat a jövő generációi számára, mintegy oktatási célokat szolgálva. Akkoriban még senki nem hordott magával telefonokat, főleg nem kamerás mobilokat. Így aztán igen nehéz volt rátalálni ezekre a felvételekre, hiszen elég szűkösen dokumentálták azokban az időkben a bulikat. Az a kevés felvétel – ami ebből a korból fellelhető – is inkább a tömegre fókuszál, nem pedig az egyes táncosokra.  Sok klubban egyáltalán nem volt jelen akkoriban kamera, így sajnos a korai rave szcéna számos nagyszerű táncosa veszett azóta a feledés homályába. Kattints a videóra és a FB-n rögtön elindul a felvétel! Nagy köszönet illeti Macska Jánost, aki rábukkant erre a csodára!