Charlotte de Witte, Sam Paganini, Innellea, Coeus, Aether, Marino Canal, Olivier Giacomotto, Blancah, Pig & Dan, Raxon, Yubik, UNDERCATT, Enos, vagy éppen Lilly Palmer. És hogy mi a közös bennük? Őket mind a Be Massive hozta először Magyarországra.

20 éves lett a Be Massive! Magyarország egyik legrégebbi szervezőcsapata 20 exkluzív rendezvénnyel fogja megünnepeln idén ezt a kerek évfordulót. A jubileum egyik első állomására május 28-án fog sor kerülni, amikor is a Cruisin együttműködésében megvalósuló hajós buli alkalmából szállhatunk a Duna vizére. De nem csak a környezet miatt lesz különleges ez az esemény, hanem azért is mert felcsendül a Be Massive eddigi történetének teljes zenei repertoárja, az oldschool törtektől kezdve egészen a jelenlegi kedvenc hangzásokig.

Hiszen nem a stílusok, hanem csak a jó zenék számítanak! A kezdetek óta ez a Be Massive filozófiája. A Metha által megálmodott és megvalósított sorozatot mindig is a műfaji sokszínűség jellemezte.

A Breakbeat Massive 2003. őszén startolt, nevét pedig Metha akkor megjelent mixalbumának címéről kapta. A történet nagyjából 30 fővel indult, eleinte a Moszkva Bistro, majd a Szóda volt a bulik helyszíne. Később csütörtökönként a Mono klubban találta meg Metha az otthonát, ahol legtöbbször all night long szettel jelentkezett. Itt egyaránt felcsendültek törtek és a négynegyed hangzás is, amit tech-funk stílusként lehetne definiálni.A Mono bezárása után a Corvintető fogadta be a sorozatot, ahol kilenc éven keresztül, egészen a klub bezárásáig volt bérelt helye a Be Massive rendezvényeinek.


Metha nevéhez fűződik a 2019-ben elindított Be Massive Horizon elnevezésű sorozat, ami hazánk különleges helyszíneiről jelentkezik és sokkal több, mint egy buli. A legtöbb helyszínen ugyanis még soha nem rendeztek zenés eseményt. Az egyre növekvő népszerűség miatt a hazai “Cercle” sorozatnak is nevezik ezeket a rendezvényeket, az országjáró videókat elnézve nem érdemtelenül.

Tavaly a Sziget Fesztivál Ticketswap Party Arénájában több ezer ember előtt ünnepelhetett Be Massive esten Metha. Az este többek közt Mind Against és Mathame is fellépett.

Nincs megállás, a Be Massive padlógázzal érkezett a jubileumi 20. esztendőbe! Május 28-án pedig újra átélhetjük az elmúlt két évtized okozta életérzést, ráadásul két rutinos nemzetközi legenda főszereplésével, akik itthon is közönségkedvencnek számítanak és Breakbeat  Massive sorozat rezidensei voltak.


Elite Force 1996-ben indult el a pályán, néhány toplistás kiadvány után már a fél világot végigturnézta. Hangzásvilágában koszos, acid hangzásvilággal kevert breakbeatbeat keveredik, funkos basszusokkal és tech-house jegyekkel fűszerezve. Több hollywoodi kasszasiker zenei producereként is jegyezzük a nevét, ő írta többek között a Matrix, Mortal Kombat és a Charlie angyalai filmzenéjét. Pontosan 11 éve volt az utosló Be Massive buli az Európa Hajó fedélzetén, ahol Elite Force volt a vendég. A Breakspoll Awards szavazásán még abban az évben megválasztották az év producerének. 

A tech-funk szülőatyjaként aposztrofált Meat Katie összetéveszthetetlen hangzásvilágában house, techno, break, elektro és funk keveredik. Elképesztő mixelési technikával rendelkezik, ő az egyik legsokoldalúbb DJ és producer, akit valaha is látott a világ. A május 28-i Cruisin fellépőinek listája Somazed, Dubecticut & Robert Makai, Lenny Lenoks, Lucky23 és végül de nem utolsósorban természetesen a Be-Massive főnök Metha fellépésével lesz teljes.

A hajós buli után az A38-on folytatódik a tánc, ahol az oldschool breakbeat lesz főszerepben.

A budapesti Duna-part fantasztikus látképet nyújt, amit vétek lenne kihagyni. Ennek megfelelően se szeri, se száma a fővárosban megrendezett hajós buliknak. Azonban vitathatatlan, hogy ezek közül a Cruisin stabilan tartja vezető pozícióját. 2014-es indulásuk óta szinte állandó teltházzal működnek. Így a 2023-es év lesz immáron a tizedik szezonjuk a sorban, vagyis május utolsó vasárnapján duplán is lesz miért ünnepelni! A Cruisin fő csapásiránya a house és techno, május 28-án első alkalommal lesz tech-funk ütemektől is hangos a délutáni bulinak helyt adó Európa Hajó fedélzete.

A belépők értékesítése megkezdődött. Biztosítsd be a helyed még most, hiszen a hajó befogadóképessége erősen limitált!

Esemény: https://www.facebook.com/events/754387996012986
Jegyek: jegyl.ink/CRUISIN-10-BE-MASSIVE-20-TICKETS