Érdemes a Sea Staron kezdeni a nyarat! A fesztivál ötödik alkalommal vár mindenkit 2023. május 19-én és 20-án, a horvátországi Umagban. A szervezés mögött álló EXIT-csapat megerősítette, hogy kivételesen erős fellépőkkel készülnek, amelyek tovább erősítik az umagi Stella Maris lagúna „techno paradicsom” státuszát. A már korábban bejelentett szupersztár, Indira Paganotto mellett három fantasztikus b2b kombó is csatlakozik a line uphoz, akik fergeteges techno bulit hoznak az ATP Stadionba.

Nautilus Arénába érkeznek az ukrán DJ-mágusok, Daria Kolosova és Etapp Kyle, a regionális úttörők, Marko Nastić és Dejan Miličević, valamint a helyi techno fő erői, DJ Jock és Shipe. Érkezik még a népszerű Electric Waves színpad 12 fellépője Ilija Rudman és Ian F vezetésével. Az elektro punk óriással, a The Prodigyvel, a slágergyáros Robin Schulz és Mahmut Orhan, valamint SenidaHiljson MandelKrankšvester és egy erős regionális trap-csapattal együtt május 19-én és 20-án a második leglátogatottabb horvát fesztivál hivatalosan is elindítja az új fesztivál- és nyári szezont.

A több mint tízéves tapasztalattal rendelkező DJ és producer Daria Kolosova gyorsan az ukrán underground techno színtér egyik vezető nevévé vált. A világ DJ-pultjaira való felemelkedését az elismert DJ Nastia támogatásával kezdte meg, közös szettek, valamint a NECHTO kiadónál megjelentetett kiadványok révén. Eddig olyan vezető klubokban lépett fel, mint a Berghain, a Bassiani, a Fabric, az Awakenings Festival és az Amnesia, a HÖR Berlinben tartott DJ szettjét pedig több mint 2,5 millióan látták a YouTube-on. Ez lesz az első fellépése Umagban, ahol Etapp Kyle csatlakozik majd hozzá egy jó kis b2b szettel a deckek mögött.

Az elektronikus zene a trap/hip hop és a dance slágerek mellett az egyik alapvető műfaj, amelyen a Sea Star programja nyugszik. Az elmúlt öt kiadásban az umagi fesztivál olyan nagy neveket látott vendégül, mint Nina Kraviz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner és Sven Vath, és a tengerparti hajnalig tartó bulizás hagyománya idén májusban is folytatódik, amikor az új techno irányzat vezetői, akik az elmúlt  szezonokban a Stella Marisba érkezve meghódítják a legnagyobb fesztiválokat, mint az Exit, az Awakenings és a Melta, vagy olyan klubokat, mint a Berghain, Amnesia, Fabric. Indira Paganotto, Daria Kolosova és Etapp Kyle mellé erős regionális és hazai erők csatlakoznak különleges b2b szettekkel. A helyi szcéna egyik legaktívabb szereplője, Dejan Miličević, az ünnepelt és díjnyertes művész DJ Jock, a zágrábi Boogaloo Shipe klub rezidense, és Marko Nastić, régió egyik legnagyobb elektronikus művésze, aki 25 éves munkásságát ünnepli.

Velük együtt a fesztivál kedvenc Electric Waves színpadának teljes line-upja is megerősítést nyert: Ilija Rudman, Ian F, Teo, Kali, Korak, Marin Biočić, Bronski, Marcel, Laseech, Innaca, Grenko és Ivan Erjavac. Ez a bejelentés tette teljessé a fesztivál elektronikus programját, ami május 19-én és 20-án elindítja az új fesztivál- és turisztikai szezont az umagi Stella Maris lagúna varázslatos környezetében.

Early bird jegyek még március 10-ig kaphatók 18 900 Ft-os áron, ami szuper kedvezményes a fellépősort látva. A bérletek mellett a fesztivál helyszínéhez közeli minőségi szálláshelyek, VIP Gold bérlettel, míg a színpadra belépést biztosító Ultimate Experience VIP bérlettel  érhetőek el. A teljes ajánlat a fesztivál honlapján található.

Sea Star Fesztivál otthona Umag, a horvát tengerpart legnyugatibb városa, mediterrán éghajlatú, hangulatos, szűk és kanyargós utcákkal. Umag az egyik leghíresebb isztriai turisztikai célpont. A szlovén határtól mindössze 12 km-re fekszik, az olasz határtól pedig 35 km-re van..

A fesztivált a gyönyörű Stella Maris üdülőhelyen rendezik meg, ahol körülbelül 20-25 000 látogatót fogadnak. A két fő színpad, a Tesla Stage és a Nautilus Aréna, amelyek az ATP-stadionon belül találhatók, Európa ezen részén a legfejlettebbek közé tartoznak technikailag, mivel ugyanaz a produkciós csapat működteti őket, amely a világhírű EXIT Dance Arénáért felelős.

A fesztivál története

A 2017-ben indult Sea Star Fesztivált eddig több mint 125 000 ember látogatta meg több mint 35 országból. Több mint 90 nemzetközi és regionális fellépővel, köztük olyan szupersztárokkal, mint a The Prodigy, a Wu-Tang Clan, Fatboy Slim, Robin Schulz, Dmitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Sven Vath, Hurts, Paul van Dyk, Ofenbach, Mahmut Orhan és sokan mások. A fesztivál 2017-ben elnyerte a legjobb új fesztiválnak járó horvát zenei nagyköveti díjat, és bekerült a legjobb 10-es shortlistre a legjobb új fesztivál és a legjobb közepes fesztivál kategóriában a European Festival Awards-on.

Jegyek és további információ: https://www.seastarfestival.com/hu