A Tépőzár egy öngoNdozást népszerűsítő kampány azok számára akik több kevesebb rendszerességgel szívnak füvet. A kampány gerince egy kihívás, amelyben a résztvevők azt vállalják, hogy harminc napig nem szívnak füvet. A fűszívásba beletartozik a hasis minden formája és bármilyen THC tartalmú termék is.

A harmincnapos józanság legfontosabb célja a szívás feletti kontroll megerősítése a sóvárgás többszöri legyőzésével. Ezt nevezzük öngondozásnak. Sokan vannak olyanok akik évek óta szívnak napi rendszerességgel füvet, számukra különösen fontos, hogy tartsanak évente egy fűmentes hónapot, ezzel erősítve meg a kontrollt a szívás felett.

Ha nem sikerül a Tépőzár akkor érdemes segítséget kérni a kontroll megerősítéséhez.

A Tépőzár 03.22-én reggel 7:00-kor kezdődik és a füvet szívók körében jól ismert dátumon, 04.20-án 16:20-kor ér véget- Azért ekkor, mert a világméretű marihuána legalizációs hullám erősödésével fontosnak tartjuk, hogy a problémás használat elkerülésére tett egyéni stratégiák legalább akkora figyelmet kapjanak, mint a legalizáció melletti érvek és ellenérvek.

A Tépőzár ideje alatt egy zárt facebook csoportban, a Tépőzár egymás közt-ben várjuk azokat akik részt vesznek a kihívásban, itt anonim módon tudnak egymásnak támogatást adni. A csoportot a Kék Pont Alapítvány munkatársai moderálják, így közvetlen lehetőség nyílik segítségkérésre is.

A csoport ezen a linken érhető el: https://www.facebook.com/groups/534274975555227

A fűszívás rendészeti és büntetőjogi kérdés is, ezért fontos tudni, hogy ha valaki a saját drogfogyasztásról ír és nevesíti a tartalmat, annak büntetőjogi következménye lehet. Az anonim hozzászólás biztonságos. A kampányt a Kék Pont Alapítvány szervezi 2018-óta.

Több pénzed maradt mert nem szívsz? Szeretnéd, hogy még több emberhez eljusson a Tépőzár híre? Hálás vagy amiért egyszer belevágtál a Tépőzárba és ezzel megváltozott az életed? Támogasd a Kék Pontot adományoddal, segítsd a pénzeddel egy egészségesebb társadalom építését! Klikkelj a linkre és támogasd a Kék Pont Alapítványt! > https://adomanyozas.kekpont.hu/

Borítókép: Tunatura Forrás: Getty Images/iStockphoto