Nem volt könnyű megírni ezt a cikket. 2021. őszén készült már egy hasonló összeállítás, de amíg „10 feltörekvő techno dj-t” szinte azonnal össze tudtunk gyűjteni, addig a house zenét játszó kollégákat – némi túlzással – lasszóval kellett fogni. Persze ezen nincs mit csodálkozni, a techno népszerűbb mint valaha, viszont idehaza szerencsére a „house” szerelmeseinek sincs igazán okuk a panaszra, szerencsére nem szenvedünk hiányt rendezvényekből. A pandémia lecsengése után mutatkozott meg a jele leginkább annak, hogy felnőtt egy újabb korosztály. Ugyanakkor azt is tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb a generációs szakadék. Az idősebbek nem ismerik és értik a friss arcokat, az újak pedig már nem ragaszkodnak olyan görcsösen a hagyományokhoz. Arra vállalkoztunk, hogy megpróbáljuk helyre tenni a dolgokat. 10 olyan hazai house DJ-t szedtünk össze, akik az elmúlt néhány évben kerültek rivaldafénybe a budapesti és a vidéki éjszakában. 

DOMONKOS KUCSERA

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Nehéz egy stílushoz kifejezetten kötni, tehát inkább a zenei kapcsolatomat írnám le. Először Anyukám régi akusztikus gitárja volt a kapocs, az fogott meg igazán, így hát első osztályos koromtól kezdve, egészen a középiskolás éveimig gitározni tanultam. Az eltelt évek alatt pedig tesókáim zenei favoritjait hallgatva kísértem a stílusokat, míg végül az elektronikus zenénél kötöttem ki. A pontos behatárolása nehéz, de valahova a melankólikus techno és a house közé sorolnám.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Igazán egy személyt emelnék ki, aki mind a személyével, mind a zenei világával egyaránt megérintve inspirál, ő pedig Paul Kalkbrenner. A Berlin Calling című albuma és filmje volt az, amelytől elültetődött a gondolat a fülemben, hogy saját zenéket kellene írnom. Onnantól fogva untalan mélyülök az elektronikus zenei világba. További kedvenceim közé tartozik még Joris Voorn, Howling, Bicep, és a HVOB formáció.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

2018 óta az Eternalism névre keresztelt kiadónk dolgait terelgetjük egy barátommal. Évente 3-4x szervezünk szabad vagy beltéri eseményeket, amelyek viszont szűk körben terjedtek még csak el. Próbáljuk szélesbíteni a kört, és minél inkább népszerűsíteni a rendezvényeinket. Ritkán adódik viszont, hogy valamilyen külsős eseményen zenélhessek, ezek számán próbálnék meg leginkább a jövőt illetően emelni.

Mi a célod a jövőben?

Jobban beleásni magamat a zeneírás rejtelmeibe, és átélni a tőle kapott érzelmeket. Minél inkább kifejezni a zenéimben azt, amik legbelül vannak kiíratlanul. Távoli célom, ha a jövőben nemzetközi szinten is sikerülne elérnem kiadókat, és rajtuk keresztül publikálni a zenéket. Mindezek előtt viszont gyakoribb fellépési lehetőségeknek már nagyon örülnék, mert egyelőre ritka az ilyen alkalom.

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

2021 nyarán volt lehetőségem az Alkotótáborban fellépni, életem során először egy ekkora volumenű eseményen. Ezt szeretném újból átélni, hátha sikerül idén is a fellépők soraiba kerülnöm. Természetesen vannak további kitűzött saját célok, de ezeket a realitás talaján inkább magamban tartom.

Top 3 aktuális zenéd?

Visszanyúlva az időben két olyan zenét is linkelek, amelyek időtállóan aktuális kedvenceim. A harmadik track azért up to date-nek mondható.

Ry X, Frank Wiedemann (HOWLING) – Shortline
https://youtu.be/yxqKIxuOaOE

David August – Epikur
https://youtu.be/Zvi4JYmRXzI

Fort Romeau – Control (Original Mix)
https://youtu.be/JSZMETtnPWA

KNITZKY

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Az unokatesóm mutatott nekem először igazi elektronikus zenét. Sasha, Digweed, Guy J..sokáig hallgattam ezt a progressive house vonalat, aztán Udvari Viktor hatására kanyarodtam el a minimal house felé.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Nehéz néhányat kiemelni, mert rengeteg kimagasló nemzetközi előadó van szerencsére. Szerintem KiRiK és Swoy jelenleg akiktől a legtöbbet tanulok.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

Sok projekt fut most párhuzamosan és rengeteg nagyon tehetséges zenésszel sikerül együtt dolgoznom az utóbbi időben. A Saver-en hamarosan megjelenik egy új EP-m, amire KiRiK készített egy kifogást nem tűrő remixet. Arra érdemes ráhallgatni.

Mi a célod a jövőben?

Jobb zenét írni, mint tegnap. Jelenleg csőlátással csak ebbe az irányba megyek most, aztán majd idővel kiderül, hogy megállja e a zeném a helyét nemzetközi vizeken is.

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

Supermarket club. Elképesztően tetszik a hely hangulata az alapján, amit láttam belőle.

Top 3 aktuális zenéd?

Miroloja & Swoy – Like Really [OLOREC005]
Sepp – Jakku (PRP001)
Unknown – Untitled A1 (Knowone LP001)

KIRILL & KERNEL

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Kirill: A kezdet valószínüleg Édesapámhoz köthető. Amióta az eszemet tudom folyamatosan szóltak otthon vagy akárhol a jazz, a funky, a soul valamint a soulful house (pl. Joey Negro, Sean McCabe) válogatásai. Ahogy teltek múltak az évek azt vettem észre magamon, hogy én is egyre inkább efelé a hangzásvilág felé kacsintok. A gyerekkori dacolásom ellenére mára már úgy tűnik elérte a célját, én is szívesen hallagtom ezeket műfajokat.
Tudatosan a gimnáziumi éveim elején kezdtem el deep house-t hallgatni. Azon belül is amire biztosan emlékszem és meghatározó is volt az a Here Comes The Sun Mix a Disclosure-tól. Olyan előadók zenéi szerepeltek benne, mint például Kerri Chandler, Move D, Axel Boman vagy Motor City Drum Ensemble. A későbbi években ez az irány fokozatosan tovább finomodott.

(A nagy Lo-Fi House bumm idején Sweely (Ő mondjuk  a mai napig) és társai is mély nyomot hagytak bennem.
A későbbiekben meghatározó bulik voltak számomra az első budapesti Boiler Room, ahol a Lobster Theremin brigádja zenélt, illetve rá egy pár hónappal később a Bedroom csütörtöki bulijai az A38 orrteraszán (a Fine Selection). A Fine Selection sorozat pecsételte meg azt, hogy ideje lesz kipróbálni milyen a keverő másik oldalán állni. Ezúton is nagy köszönet jár Zolinak (Monoclick) és Gyuszának (Electric Boutique) a Bedroom alapítóinak, hogy elindulhattam ezen az úton.)

Kernel: 2017-ben, egy külföldön töltött nyár után, szeptemberben hazajöttem és meg akartam ünnepelni a születésnapom a barátaimmal. Kirill cimborám már többször említette a nyár alatt, hogy talált egy király nappali eseménysorozatot, a bedroom Fine Selectiont. Az ünneplésre végül itt került sor, itt kezdődött minden. Korábban nem igazán voltam house buliban, és azt gondolom, a legjobb eseményt választottam az elsőnek. A légkör, a hangulat és a zenék az első pillanattól kezdve beszippantottak. A következő nyáron Kirillel vettünk kettő CDJ 200-at és egy DJM 300-as keverőt és elkezdtünk gyakorolni, amennyit csak tudtunk. Aztán következett egy pár hónapos időszak, amikor a technoval is szemeztem, de rájöttem, hogy a house világa az, ami igazán vonz, amit a magaménak érzek.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Kirill: Rick Wade, Moodyman, Andrés, Fresh & Low, Fred P, Bjak, Terry Lee Brown Jr., Azuni, Tuccillo, Chris Carrier, DJ Steaw, Dan Ghenacia, Jimpster, Phil Weeks, Delano Smith, Djebali, Burnski, Janeret, Rich NxT, Brawther, Sweely, Mandar (Lazare Hoche, Malin Génie, S.A.M.), Youandewan, Chaos in the CBD… ha csak hármat kellett volna mondani, akkor nagyon meg lennék lőve. Valószínüleg még így is hiányolni fogok egy jó pár nevet.

Kernel: Jó kérdés. Kimondott favoritom nincs, akinek nagyra tartom a munkásságát, mint producer és mint DJ, és még soha nem csalódtam benne, az Kerri Chandler.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

Kirill: 2019-ben indítottam egy saját kis projektet Kornél (Kernel) barátommal Ramazuri néven. Próbáljuk szépen fokozatosan építgetni a minőséget folyamat szem előtt tartva. Még csak páréves, de már egy jó pár helyen sikerült megfordulnunk vele Budapesten. Ezen kívül még pár havonta felbukkanok a Secret Room falai között egy Addicted To House nevű projekt keretein belül, amit hárman csinálunk a Gyuszával (Electric Boutique) és Kornéllal a klasszikus hangzású house, deep house jegyében.

Idén nyáron leginkább az A38 hajón (Bedroom – Fine Selection), illetve a Pontoon-on tudtok majd meghallgatni. Még lesz pár kisebb megmozdulás biztosan a Központban, az Easy Art Space-ben és a Szimplában is. Többet még mondanék, egyelőre eléggé kaotikus ez a nyár, napról-napra, hétről-hétre alakul a program.

Kernel: A Kirillel már lassan 4 éve folyamatosan épített Ramazuri sorozatunk, ami folyamatos és biztos pont nálunk. Ezen kívül rendszeresen a bedroom Fine Selection sorozaton szoktunk felbukkanni, illetve szerencsére egyre többször hívnak minket zenélni szerte Budapesten.

Mi a célod a jövőben?

Kirill: Tovább építeni a Ramazurit. Felkarolni majd a következő generációt. Hasonlóan, ahogy a Zoli és Gyusza (Bedroom) teszi azt a mai napig. És ami talán a legégetőbb: egy vinyl-only set

Kernel: Idővel szeretnék belemerülni a zene írásba, de előtte még van pár dolog, amit be kell fejeznem az életemben. Illetve célok közé tartozik még a Ramazuri népszerűsítése is, amihez szerintem egész jó úton haladunk!

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

Kirill: Öszintén szólva ezen még nem gondolkoztam. Legyen a Fabric London.

Kernel: Nagyon szeretem a daytime eseményeket, nappal, reggeli órákban zenélést. Álomszerű lenne számomra egy Alkotótáboron kapott lehetőség. Ha a nemzetközi színteret tekintjük, akkor pedig a Sunwaves-en való szereplést mondanám.

Top 3 aktuális zenéd?

Kirill: Nyári szezonra kalibrálva:
– Favorit warm up: Ettore Angrisani – Sub Remote Concept World (Sascha Dive’s Walk The Path Dub)
– Marlon George – Intimate FR
– Dyed Soundorom Feat. Aaron Carl – Naked (Original Mix)

Kernel:
Ed Herbst – The only thing
Dungeon Meat – Lose Yo’ Mind
Chris Carrier – Lion Zebra

MATT KLEAR

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Az első impulzusok a Bárány A. és Jován által jegyzett Dark Blue I. – el jöttek gyerekkoromban, de az igazi áttörést Maya Jane Coles ‘What They Say’ című dala hozta, azóta szerelmes vagyok a Houseba.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

A legkomolyabb hatások a Bicep és a Dusky duótól, valamint Maya Jane Colestól jöttek, de kiemelt szerepet játszott az életemben Richie Hawtin Plastikman alteregója és a Masters at Work is.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy 2022. Szeptemberétől én is erősíthetem a Petőfi Rádió, Elektrik műsorának rezidens csapatát. Az Elektrikben minden szombaton 23:00-tól vagyok hallható. Emellett van egy saját sorozatom a Let’s Make It Klear, ami havi rendszerességgel megy a PaviloN-ban.

Mi a célod a jövőben?

Missziómnak érzem, hogy a rádión keresztül olyan epikus, még nem ismert underground zenékkel ismertessem meg a hallgatókat, amit máshol nem hallhatnak. És fokozatosan lépni akarom a szinteket nemzetközileg, hogy minél szélesebb közönséghez eljuthassanak a saját szerzeményeim.

Mi az álomhelyszín, ahol fellépnél?

Sajnos az álomhelyszínem, a Printworks bezár, így ott már nem lesz lehetőségem, de a helyette nyíló The Beams vagy egy ibizai Pacha fantasztikus lenne.

Top 3 aktuális zenéd?/h3>

Michael Bibi & KinAhau Ft. Audio Bullys – Different Side
Josh Butler – Hideout
Morcheeba – Blindfold

DANIEL MORITZ

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

A zenélés mellett vogue tánccal foglalkozok már lassan 8 éve, ami szintén a house és az elektronikus zenéhez köthető. Többek között ez is egy ok volt, hogy miért ezt a táncot választottam, mert mindig is ezt a zene vonalat kedveltem. Eredetileg szegedi vagyok, 3,5 éve költöztem Budapestre, és akkoriban még nem nagyon volt ott lehetőség house klubokba menni. Szerencsére sok külföldi utazás révén a táncnak köszönhetően azért sok jó zenei élményben volt részem. Itt Budapesten első körben a LavaLava srácok (Tolo és Falcao) és Sobek bulijaira kezdtem járni, és egyből beszippantott a dolog. Egy év elteltével rájöttem, hogy komolyabban szeretnék foglalkozni ezzel.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Igazából elég sok ember van akikre felnézek más-más indokok miatt. Van akire mint producer, technikás dj, az energia ahogy élőben játszik a közönségnek, amilyen emberileg, és hasonlók. Hogy néhányat említsek, akik közül nem feltétlenül mindenki a house műfajhoz köthető: Tenzella, Robert Hood, KiNK, Chlär, Elli Acula, Reznik, Demuja, Cinthie Peggy Gou, Adelphi Music Factory.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

Már több, mint egy éve a Vogue Night nevezetű havi eseményt csinálom, aminek a célja az úgy nevezett ballroom kultúra építése, valamint egy olyan open-minded queer friendly house/techno buli, ahol helyenként a vogue-osok és más táncosok is úgy jamelnek, mint a régi időkben. Ennek az elmúlt évben a Központ, jelenleg pedig váltásban Toldi és a Központ, és egyszer az A38 Sunburst adott teret.
Ezen felül nyáron főleg a Pontoonon és a Pulp eseményein, valamint sok külföldi ballroom eseményen zenélek.

Mi a célod a jövőben?

Első sorban fejlődni szeretnék. Most usb-t használok, viszont szeretném elsajátítani a lemezekkel való zenélést. Továbbá szeretnék mélyebben belefogni a zeneírásban / producerkedésbe.

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

A magyarországi álomhelyszín valami csoda folytán gyorsan beteljesült. A Szigeten a Magic Mirrorban zenélhettem az utolsó éjszaka egy all-night-long szettet. Két külföldi álom a Panorama Bar (Berghain) és a DC-10 Circoloco Ibiza lenne.

Top 3 aktuális zenéd?

Ez elég gyakran változik, attól is függ épp mi célja az adott zenének, de az első azért egy éves kedvenc:
Toto Chiavetta & Kelo – Next To Me (Tape Proc. Mix)
Mark Broom – Late Night Rave Muncher
Star B – House Sound (Floorplan remix)

 

SZEMMARLY

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

A húszas éveim elején kialakult bennem az álomkép és a céltudat egy karrier, egy életút  irányába, ami a magyar retro nyelvezetben emlegetett lemezlovas szakma. A kezdeti időkben egy volt biztos, az underground szubkultúra ami megragadta a figyelmem. Viszonylag rövid idő alatt, kialakult bennem egy elköteleződés a house zene és annak kulturális tényezéséről. Szerelembe estem a house zene művészetébe pár meghatározó klub buliban és fesztiválon.
Honi viszonylatban a Rioban megrendezésre került Cinematinék mindig komoly impulzusokat adtak. Mostanság a LavaLava szállítja a legmenőbb house neveket, jó helyszíneket megválasztva, ízlésem szerint. Vagy itt van a számomra oly kedves szegedi Hungiban a Badgirls klub esték, időnként nemzetközi house dj-kel a főszerepben. Hat éves dj karrierem során pedig, szelektorként számtalan zenét fogyasztva, mostanra napi szinten az életem része a house.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Kolter ex. DJOKO , Sidney Charles, Sweely, Oden & Fatzo, DJ W!LD, Huerta, Harrison BDP: Breakbeat elemek, retro-future electro, csábító mély dallamok, énekkel robbanó atmoszféra. Hip-house and feel good vibe.
Per Hammar,  Silat Beksi, Swoy, Miroloja, Ohm & Octal Industries, Steve O’Sullivan(Bluetrain), Satoshi Tomie, Tripmastaz:  Utaztató dub ütemek, hypnotikus minimalizmusban.
Archie Hamilton, Burnski(INSTINCT), Carlo Gambino, East End Dubs, Enzo Siragusa, James Dexter, Josh Butler, Rossko: U. K. garage, Deep & Tech-house, heads down & hands up vibe.
ANOTR, Artmann, Chris Stussy, Fellipe Gordon, Toman: Komplex jazz hangszerelés, egy cseppnyi acid, a house arany korát idéző esztétikával.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

A Sunder Club nyitása kapcsán egy éve nyilatkoztam nektek, hogy a klub üzemeltetésével és vezetésével az underground kultúra és szellemiség éltetése volt a célom. Személyemben, gazdasági társaság tulajdonosaként, rendezvényszervezőként és zenészként űztem a showbizniszt. Szembesültem azzal, hogy egyik sem vagyok, de közben mégis . Az évek alatt több társulástól és belőlem fakadó projekttől intettem búcsút és haladtam tovább a véget nem érő úton.
Az underground a szabadság, lázadás szellemisége és az egyéniségem kiteljesedése is. Idén egy barátommal közösen létrehoztuk a Web Wax brand és márka jelzést, amivel egy élvonalbeli lemezkiadót képzeltünk el, amely az underground művészet és zene támogatására, népszerűsítésére összpontosít  Küldetésünk, hogy bemutassuk a szcéna leginnovatívabb művészeit, miközben olyan platformot biztosítunk, amely a web 3 technológia révén fokozza a rajongói élményt.
A napokban landoltam Mexikóban. Negyedév a tervezett önkéntes munka. Magammal hoztam a dj felszerelésem, itt is próbálom kamatoztatni és munkaként űzni a dj szakmát. Úgy fest, hogy rögtön az első helyen, ahol kezdtem zenélni fogok. Most indult a főszezon, az itteni tavaszi szünet… Non-Stop pörögnek a partik.

Mi a célod a jövőben?

A jövőben szabadúszó művészként, autentikus és időtálló zenét szeretnék alkotni az előremutató kortárs szcénában. Az évek alatt kialakult zenész kapcsolatokból collab és live projektekben is munkálkodom. Álmom egy színtér megteremtése, amely önmagából emeli ki a produktumot és összeköti a közösséget, művészetet és technológiát, egy reform megteremtésére. Kívánom, hogy rengeteg csodás emberrel felejthetetlen pillanatokat élhessek meg, eszmeiséget cseréljek a zene univerzális, mindent átható erejéről és az alkotó művészek életéről. Lemezek pedig már sorakozva várnak idén is, hogy bulikban zenéljek és örömet okozzak számotokra a tánctéren és azon túl.

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

Klub: Fabric London, Fesztivál: Burning Man Nevada

Top 3 aktuális zenéd?

djoko-endless-explorations-pt-iii-incl-youandewan-rmx
huerta-liquid-social-ep-lzr003
harrison-bdp-cactus-girl-ep

MARON

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Kicsit nehéz szerintem ezt pár mondatban leírni, de megpróbálom:) – gimis korom vége felé a Rüfüs Du Sol (akkoriban még csak simán Rüfüs-ként működő) banda keltette fel az érdeklődésem a hangzásvilág iránt. Ez mindvégig elkísért egyetemistaként is, egyszerűen nem tudtam „letenni” az első albumaikat. Később, amikor már jobban elkezdtem az elektronikus zene iránt érdeklődni, egy szép nyári napon ellátogattam az A38-ra, ahol életem első Lick the click! nyitóbulijára 2 óra várakozás után, de végül bejutottam. Aznap délután teljesen elborított a rózsaszín köd, annyi sok kedves ember között egyszerűen felszabadító volt bulizni – sosem felejtem el! De egyébként nem csak house-ozom, ugyanúgy pörögnek a törtek és a techno is. Valójában egy éve kezdtem house-ozni igazán, előtte inkább az eklektikus stílus jellemzett, amit még ma is játszom.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Jelenleg Júlio Cruz a nagy kedvenc. Egyszerűen lenyűgöz a srác diverzitása, és az érzéke az élettel teli zenék készítéséhez, mindig elkap a táncolhatnék. 🙂
Rajta kívül nagy benyomást tesz rám Schatrax, Session Victim, Jamie xx, Fabio Monesi, Jesse Perez, Justin Jay, Overmono és még sokan mások.. (ezeket az utolsó szavakat ajánlott fesztivál-fellépőkbejelentése-hangon felolvasni)

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

Ott, ahová hívnak 😀 Viccen kívül, megfordultam már a Telepen, Toldiban, Easyben, A38-on, Pontoonon, Aetherben nem-house eseményen, Gólyában, fesztiválokon. Pár helyen.

Mi a célod a jövőben?

Még több pénzt összeszedni a lemezekre, mert most már alig lehet bírni az árakkal. 🙂

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

Alkotótábor, mindig. 🙂

Top 3 aktuális zenéd?

Adelphi Music Factory – Love 2 Be
Aiden Francis – Cascade
Session Victim, Erobique – Good Intentions live at Jazz Café
Lavan – 4e&j
Schatrax – Just for fun

MARTIN SZÉPE

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Nehéz kérdés, valószínűleg nem elég izgalmas a történet ahhoz, hogy emlékezzek rá.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Egy igazi maszatolós válaszom van erre, mivel valószínűnek tartom, hogy erre a válaszra óránként tudnék új helyes választ adni, mivel folyamatosan változik, éppen attól függően, hogy éppen kit találok magam részéről érdekesnek, illetve annyi jó előadó van, hogy azt észben tartani lehetetlen. Mindig van olyan, akit éppen érdekesnek találok, inspirál, vagy valamit nagyon szeretnék ellesni tőle.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

2021. decemberben Nagy Zsolti (aka. Peter Hyde) rávett, hogy dobjunk össze egy live act projektet közösen. Aminek különösképpen örültem, mert már hosszú évek óta fontolgatom, hogy belefogok a live actezésbe, de pontosan ez a kezdő lökés kellett ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, így jött létre a közös projektunk az S&H. Az S&H tulajdonképp nem csupán a neveink kezdőbetűire utal, hanem a Sample and Hold áramkörre, mivel Zsoltival mindketten villamosmérnökként végeztünk, így ő állt elő ezzel a névvel. (Ami nekem nagyon megtetszett!) Ebben az évben többször is lehetett minket hallani ebben a felállásban, elsőként a Fidull nyári open air rendezvényén, majd az Alkotótáborban és a Rokoko egyik rendezvényén. Ennek a koncepciónak az volt az alapja és érdekessége, hogy Zsoltival kicsit más attitűdű zenéket írunk. Ő komplexebb, változatos, zeneileg dús textúrákat szokott írni, általában lágyabb dobtémákkal, én pedig inkább a dinamikusabb groove alapú zenékhez szoktam, valószínűleg főként a house-os hátterem miatt. Úgy gondoltuk, hogy ez a kettősség igazán izgalmas ívet adna a live act szettjeinknek. Persze végül mindketten adaptáltunk kicsit egymás zenei világához. Terveink szerint ezt a formációt hosszú távon is fent akarjuk tartani, szóval remélhetőleg lesz még lehetőség ráfülelni. Ezen felül az elmúlt hetekben volt az első önálló live actem is, ahol kicsit a klubosabb énemet villogtattam. Egy biztos, a jövőben még sok live szettre szeretnék vállalkozni.

Mi a célod a jövőben?

Tökéletesíteni a live acteket és alapvetően a megírt zenéket.

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

Nincs és talán soha nem is volt olyan helyszín, amiért epekedtem volna. Ha valamit nagyon szeretek, akkor az a vízpart, legyen az tengerpart, folyó, tópart, akármi. Na egy ilyen helyszínen bármikor nagyon szívesen fellépnék!

Top 3 aktuális zenéd?

Ha most ide írnék hármat, jövő héten már megbánnám, hogy miért nem másik hármat írtam ide. Ehhez túl impulzív vagyok.

SHEILA

Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Első mélyebb kapcsolatom az underground elektronikus zenével talán a 2013-as Ozorán volt. Aztán a hobbi zenekedvelés néhány éve intenzívebb fokozatra váltott, mikor odacsöppentem az Arzenál teraszára ahol többek között Martin M, Roland Handrick és Erro állt a pult mögött. Ez a buli pont akkor volt, mikor komfortzónámból kilépve elkezdtem kortárstáncot tanulni. Az este felejthetetlen élmény lett, azóta a zene ès a tánc szeretete elválaszthatatlanná vált tőlem. Utána a lezárások alatt folyamatosan zenét hallgattam és gyűjtöttem, pedig nem is volt tervben, hogy később pult mögé állok.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Maradandó zenei élményt nyújtott a tavalyi Daad fesztiválon hallani a Rhadoo, Raresh és Petre Inspirescu triót. Szeretem hallgatni Marlie és Ida Daugaard kifinomult minimalista szettjeit. Nagyon szeretem BRYZ, Barac, KiRIK és Vid alkotásait.
Jelenleg Bangkokban inspirálódom, nagyon kellemes szetteket hallottam a hétvégén.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

Már bő egy éve a Tripnik Kollektívával zenélünk és szervezünk bulikat (főként kint a szabadban, de télen beltéren is). Volt szerencsém játszani az utóbbi egy évben több budapesti klubban is, illetve kisebb fesztiválokon is zenéltünk a kollektívával.
Legutóbbi Tripnik bulink egy Gyöngyös melletti atombunkerben volt, amit a MAF-fal közösen szerveztünk. A következő eseményünk március 8-án lesz a Toldiban, ahova mindenkit szeretettel várunk. További esemènyek pedig szervezés alatt vannak.

Mi a célod a jövőben?

Folyamatosan tanulni, inspirálódni, kísérletezni és játszani kellemes környezetben.

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

Bármi lehet álomhelyszín ahol kellemes a közeg és jó a hangzás. Persze nagy megtiszteltetés lenne egyszer Ozorán, Daadon vagy Alkotótáborban játszani.

Top 3 aktuális zenéd?

Barbara Alvarez – Mushroom Tea (monoe remix)
Caesar – Snow
Vid – Side to side

BEN HANSEY


Hogyan kezdődött a house-hoz fűződő viszonyod?

Még 2019-ben találkoztam először house/minimal zenével egy arcnprgs-re keresztelt Flipside-os open air bulin, Tolnán. Egyből megfogott az a hangzás és energia ami ebből a zenéből árad, azóta szinte csak ezt hallgatom.

Kik a kedvenc külföldi zenészeid, példaképeid?

Konkrét külföldi példaképem nincs, kedvenceim viszont annál inkább, jelenleg Miroloja, Silat Beksi illetve Lulla neve szerepel a lejátszási listámban legtöbbször. Daniel Meistert is meg szeretném említeni, nagyon is figyelemre méltó a produceri munkássága, mindíg tud újat mutatni.

Milyen projektekben vagy benne, hol hallhatunk ?

Vidéken viszonylag sokat hívnak zenélni. Gustave és Lev Stepper által szervezett BuVlu nevű esemény lesz a következő megálló március 18.-án Pakson.
Illetve május közepén a Tereda-nevű, hozzám hasonló feltörekvő fiatalokból álló csapat invitált meg egy két napos minifesztiválra játszani amit ezúton is köszönök nekik.

Mi a célod a jövőben?

Az elkövetkezendő időben saját skilljeim fejlesztésére szeretnék koncentrálni, zeneírás, alap grafikai tudás megalapozása, marketing, gyűjtök lemezeket is amiket stabilan szeretnék buli körülmények között is pakolgatni.

Mi az álom helyszín, ahol fellépnél?

Alkotó tábor, Ozora fesztivál, Tettye katlan (Pécs)

Top 3 aktuális zenéd?

Az aktuális három zenémet egy lemezes kiadvány magába is foglalja, ami nem más mint a MICRWAX001 amin Lulla, Silat Beksi, userUNKWN & Soyro, valamint D I N & IOAN produkciói találhatóak meg. Imádom ezt a lemezt. De ki szeretném emelni Gathaspar HWLS002-es kiadványa B oldalát is, ez a zene különösen közel áll a szívemhez, mint a hangzása mint pedig a birtokomba kerülése története miatt is.