Matt Klear szerint a dj-szakma elsősorban a hitről, alázatról, kitartásról és rengeteg  belefektetett energiáról szól. Ezzel a megállapítással mi is maximálisan egyet tudunk érteni. A befektetett munka ugyanis mindig meghozza a gyümölcsét. Matt Klear munkásságáról pedig már nem először írunk. Persze amíg ilyen magas fokú tudatosság jellemezi lépéseit, addig ezen nincs is mit csodálkozni. Szorgalmasan szállítja az új produceri megjelenéseket, és amennyiben a jövőben is így folytatja, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a nemzetközi szinteken is egyre többen fogják megismerni a nevét.

Matt Klear nemrégiben készített egy remixet, ami aztán napokig uralta a Beatport Electronica Hype Top 100-as eladási listáját, a Beatport Electronica rangsorán pedig egészen a Top 10-ig kúszott fel és még most is megtalálható a Hype charton. A kérdéses szerzeményt  / Richie Blacker – TDK90 (Matt Klear Remix) / egyébként Lauren Laverne is pörgette a BBC Radio 6-os csatornáján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt Klear (@matt.klear) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt Klear (@matt.klear) által megosztott bejegyzés

Ezzel egyidejűleg még soha nem képviseltette magát Matt Klear egyszerre hét zenével a Beatport Electronica Top 100-as listáján, de az Angel EP érkezése, valamint a You and I újrakiadása meghozta ezt a váratlan sikert.

Matt Klear tavaly a második helyen végzett a Petőfi Rádión futó mixműsor, az Elektrik tehetségkutatóján, valamint a különdíjat is bezsebelte. A zsűri tetszését olyannyira elnyerte a produkció, hogy Matt Klear azóta is hétről-hétre feltűnik a műsorban, ráadásul a szombat késő esti (23:00 – 00:00) idősávban. Egy februári végi adásban például csak saját zenéket szólaltatott meg, a szett pedig teljes egészében vissza is hallgatható:

Matt Klear a tavalyi év végén indította el a „Let’s Make It Klear” elnevezésű sorozatát. A budapesti Nehru-parton található Pavilon Barban megrendezett eseményekre különös műgonddal szelektálva hívja fel a vendégfellépőket. Zenélt már nála Falcao, a LavaLava rezidense legutóbb pedig Infragandhi, az eklektikus szettek nagymestere és a budapesti Edith rezidense pakolta a lemezeket. Április 12-én fog sor kerülni a következő eseményre, ahol Matt Klear mellett Galactic Jackson is a felteszi a kedvenc lemezeit.

Matt Klear a stílusok fúziójában hisz. Saját munkásságára a breakbeat, electronica, garage és house egyvelege jellemző, de időnként a trance és techno elemek is felbukkannak a mixeiben és a saját készítésű szerzeményeiben. Munkásságára a brit house szcéna zenéi vannak a legnagyobb hatással, első sikereit a Used Disco formáció tagjaként érte el. Három éven keresztül voltak a budapesti Tesla klub rezidensei. Az ország számos pontján felléptek, többek között a Balaton Sound-on is.

Matt Klear egyébként egyike volt azoknak, akikkel interjút készítettünk a „10 feltörekvő hazai house dj, akire érdemes odafigyelni a jövőben” című írásunk kapcsán. Zenéit a kifinomult és a könnyedebb hangzás kedvelői is a magukénak érezhetik. Ha így folytatja, akkor képes lehet a legnagyobb kiadóknál megjelenve egy igazi klubhimnusszal is előrukkolni. Mi továbbra is rajta tartjuk a szemünket!