Gőzerővel dübörög a klubszezon, sorra érik egymást az események. Budapesten szerencsére bőven van miből választani, sorra adják egymásnak a kilincset a kortárs techno legfontosabb nemzetközi képviselői. Május 6-án egy igazi nagyágyú fog érkezni az IAM Productions meghívására, hiszen a számok nyelvét nézve Alignment személyében üdvözölhetjük napjaink egyik, ha nem a legsikeresebb producerét, 

Alignment neve igazi üstökösként robbant be a köztudatba. Az olasz származású DJ / prodcer 1992-ben látta meg a napvilágot és már egészen fiatalon rátalált a zenei pályára. Eleinte klarinéton játszott, majd a hip-hop-ra váltott, mellette pedig nyolc évig breaktáncolt. Ilyen alapképzettség mellett nem csoda, hogy a későbbiekben is könnyen vette az akadályokat. Nem szeretett volna kimaradni a körforgásból, így aztán székhelyét hamarosan Bolognából Berlinbe helyezte át. Produceri munkássága a szcéna legnagyobbjainak figyelmét is felkeltette, olyan nevek kezdték el pörgetni a zenéit, mint például Richie Hawtin, Charlotte de Witte, Ben Klock, Chris Liebing, Laurent Garnier, Amelie Lens vagy éppen Joseph Cappriati. Alignment pedig sorra hódította meg a kontinens legfontosabb klubjait és fesztiváljait, mint például a Kompass, Possession vagy a Verknipt. Olyan nagynevű kiadóknál jöttek ki a szerzeményei mint a Charlotte de Witte-féle KNTXT, a Coyu-vezette Suara, vagy éppen a Voxnox. Zenéi időtállóságát jól mutatja, hogy több vinyl megjelenését is újra kellett nyomni, mert pillanatok alatt elkapkodták őket. Ő maga így jellemzi a saját szerzeményeit: „Utazás az ember belső énjének sötét bugyraiba”. Zenéit hallgatva olyan érzés fog el bennünket, mintha csak egy végtelen poszt-apokaliptikus raktári rave kellős közepébe csöppentünk volna. Alignment kétségtelenül napjaink egyik, ha nem a legsikeresebb producere a hardtechno berkeiben. A számok pedig nem hazudnak, elég csak ránézni a Beatport eladási listáira. Szinte mindenhol az ő szerzeményei állnak az első helyen.

De nem csak Alignment miatt lesz érdemes május 6-án az Akvárium Klub felé venni az irányt, ugyanis Sikztah is a lemezjátszók mögé áll. Személyében üdvözölhetjük a hazai techno közeg egyik legnépszerűbb képviselőjét. A legnagyobb honi klubestek és fesztiválok állandó fellépője, programszervezői tevékenységének köszönhetően pedig olyan rendezvények köthetők a nevéhez, mint a DumDum Electronic Music Fest (DDEMF), Rómer Ház és a The Etiket. A fellépők listája Colbora és Polar nevével lesz teljes.

Alignment fellépése kiemelt eseménynek számít a hazai partynaptárban. A kortárs techno közegében betöltött szerepéről pedig mindennél többet mond el az a tény, hogy a budapesti szettje előtt a legendás dortmundi Mayday-en fog zenélni.  A buli rangjának megfelelő mértékű érdeklődésre lehet számítani.

ALIGNMENT (KNTXT) @ AKVÁRIUM KLUB 05/06
Esemény: https://fb.me/e/Hxg3p7zl
Jegyek: bit.ly/ALIGNMENT-ARZENAL-TICKETS