Delano Smith középiskolásként kezdett el bulikat szervezni a 70-es évek végén, majd  a ’Motor City’ első DJ-je, a legendás Ken Collier vette szárnyai alá. Mentorával már 17-18 évesen a L’Uomo, a híres és hírhedt Studio 54 és a Downstairs Pub rezidenseként vált ismertté. Később megélhetési okokból majdnem 10 évre eltette a lemezeket, de  Mike „Agent X” Clark  és Norm Talley hatására újra a DJ-pultban találta magát. Hárman alkották a Beatdown Brothers (Detroit Beatdown) formációt, ami 2000-től 2006-ig meghatározta az Agave Klub  vasárnap éjszakáit, miközben lassan kialakult Delano Smith egyedi és különleges stílusa.

A Third Ear Recordings-szal való együttműködés új korszakot nyitott életében, teljesen analóg stúdióban kezdte el produceri munkáját, és saját kiadót alapított Mixmode Recordings néven, Tony Foster közreműködésével. 2011-ben készítette első közös zenéjét Gavin Herlihy-vel, a Krypton Factor EP-re „Lost in Detroit” címmel, mely az Apparel Music gondozásában jelent meg. 2012-ben már a berlini alapítású Sushitech Recordings jelentette meg zseniális debütáló albumát, az „An Odyssey”-t, melyhez nem kevesebb mint két éven át válogatta kivételes gondossággal a hozzávalókat. Második LP-je, a Twilight  2014-ben szintén ennek a kiadónak a berkeiben látta meg a napvilágot, ahol szoros barátságot kötött  Yossi Amoyal-lal, a Sushitech Recordings alapítójával és Steve O’Sullivan-nel. Kiadója 2015-ben ünneplte fennállásának 10. évét, így a ’Decade Tour’ keretében (majd két évvel később is) Budapestre is ellátogatott a Lost Minute csapatának köszönhetően. Legutolsó albuma, a Detroit Lost Tapes 2017-ben jelent meg.

Sajnos a legutóbbi hírek nem túl biztatóak vele kapcsolatban. Delano Smith a rák egyik ritka formájában szenved. A gyógykezelés költségeit ugyanakkor nem fedezi az egészségbiztosítás, ezért összefogott a világ és gyűjtés indult számára. A gofoundme felületén bárki segíthet azzal, hogy:  adományával járul hozzá a detroiti legenda gyógyulásához: https://www.gofundme.com/f/delano-smith-rare-cancer-treatment-fundraiser