A Bang & Olufsen egy dán luxus audio márka. 1925-ös alapításuk óta feszegetik a technika határait és készítenek ikonikus audio- és otthoni szórakoztatóipari termékeket az akusztika és a kézműves formatervezés legmagasabb színvonala szerint. A cég lassan egy évszázada őrzi pozícióját az innovatív hangzás élvonalában.

De mitől is olyan különlegesek a Bang & Olufsen termékei? Nincs még egy olyan cég a piacon, ahol ennyire ügyelnek arra, hogy egyszerre legyen jelen a krisztálytiszta hangzás és a már-már művészi színvonalon kialakított forma. Nem hiába hódították meg az egész világot a Bang & Olufsen által kínált eszközök. A cég termékei ugyanis jelenleg 70 országban kaphatóak, köztük Magyarországon is, az alábbi partnereknél:

https://bang-olufsen.hu/
https://www.220volt.hu/
https://www.denonmarkabolt.hu/

A Bang & Olufsen büszkén jelenti be két legújabb termékét. A Beosound A9 és a Beosound 2 is tökéletesen illeszkedik a cég által megalkotott – egyszerre progresszív és innovatív – hangszórók sorába.

Az időtlen dizájn nem csak arról szól, hogy olyan termékeket készítsünk, amelyek tartósak, hanem olyan letisztult formákat is, amelyek évtizedekig lenyűgözik az embereket, és büszkék lehetnek rájuk.” – nyilatkozta Michael Henriksson, a Bang & Olufsen termékmarketingért felelős alelnöke.

Közös a hangszórókban, hogy a Mozart nevű szoftver platformon keresztül csatlakoznak a cég innovatív termékeinek kínálatához. A platform lelke egy cserélhető modul, ami szinte élethosszig tartó használhatóságot biztosít – a cirkularitás elvét szem előtt tartva.

Beosound A9

Ez immáron az ötödik generációja a 2012-ben bemutatott, hírhedt, kör alakú formának, amit Oivind Slaatto alkotott meg, és még ma is a Bang & Olufsen egyik legnépszerűbb terméknek számít, a formatervezés iskolapéldájaként szoktak rá hivatkozni. A Beosound A9 nem csupán krisztálytiszta és telt hangzással tölti be a rendelkezésre álló teret, hanem önálló dizájnelemként is tökéletesen illeszkedik a környezetébe. A valódi tölgyfa lábakon álló hangszóró bútordarabként is megállná a helyét, pedig az igazi tudása a technikai részletekben rejlik. Bárhová is helyezzük el a helyiségben, mindig kiemelkedő teljesítményt fog nyújtani, így biztosítva azt, hogy a basszusok, a közép- és magas hangok soha ne legyenek túl erősek vagy gyengék. A hangerőt pedig akár 100 decibelre is feltekerhetjük. Amikor az A9 megszólal, akkor egészen biztosan mindenki felfigyel rá. A hang ereje és minősége a sokkal nagyobb teljesítményű hangszórókéval vetekszik. A minimalista külső páratlan teljesítményt rejt, amit hét darab egyedi építésű driver biztosít.

Beosound2

A 2016-ban bemutatott, harmadik generációs hangszóró pont ugyanolyan jól szól, mint ahogyan kinéz. A teljesen egyedi kúpforma egyből megragadja a figyelmet, függetlenül attól, hogy hol helyezzük el. A Beosound A9-hez hasonlóan a Beosound 2 fő erőssége is a Mozart nevű szoftver, ami garanciát nyújt arra, hogy akár hosszú évtizedeken keresztül is élvezhessük a hangszóró által nyújtott kristálytiszta és erőteljes hangzást. Az Active Room Compensation program hozzáadásával a Beosound 2 bármilyen térben képes érzékelni a helyzetét, és ennek megfelelően szórja szét a hangot az optimális akusztikai élmény biztosítása érdekében. A Beosound2 – akárcsak a Besound A9 – kiváló minőségű alumíniumból készült és összesen három színben – Black Anthracite, a Gold Tone és a Natural Aluminium – kapható.

Bővebb infó: https://bang-olufsen.hu/

Technikai paraméterek