A tavasz magával hozza az egyre sűrűsödő, izgalmas eseményeket is. Éled a természet, gyorsul a tempó a Kolorádó körül.
Eljött a fesztiválvárás egyik legizgalmasabb pillanata is, amikor megtudhatjuk, melyik nap mit tartogat számunkra zeneileg. Megérkezett a napi bontás!


A tervezgetés idén még könnyebb és még kényelmesebb, ugyanis teljesül sokunk legnagyobb kívánsága. Megszülettek a kétnapos bérleteket! Azoknak, akik két nap Kolorádózás után visszavágynak a városba, vagy éppen valamilyen okból nem tudnak végig velünk lenni, a következő kombinációk lesznek elérhetőek:

Szerda és csütörtök, azoknak akik Kolorádó legfrissebb arcára kíváncsiak.
Csütörtök és péntek, azok számára, akik belevetnék magukat a történések sűrűjébe.
Péntek és szombat, nektek, akik a katarzisra tartogatjátok minden energiátokat.
Elővételes jegyek és bérletek: ITT!

A természet és a zene összeolvadását már megszokhattuk, de a kultúra térnyerése Kolorádóban rohamosan csökkenti a távolságot a nézőtér és a színpad között.

Ezt a kapcsolódást idén még több nemzene programon keresztül tudjuk majd átélni. A tavalyi siker után idén három esti produkciót élvezhetünk az éjjeli erdei színházban, mielőtt táncolni indulnánk. Az Erdőben két éjszakán át láthatjuk TÁP Színház Techno Varieté-jét, majd egy másik Trafós darabot, a Fény Általt, Mészáros Máté produkcióját, melyben a test mint dinamikus tárgy különböző részletei kerülnek a figyelem középpontjába. Az Árok sejtelmes árnyai vetülnek Kelemen Patrik kreaciójára, a CB Offspring-re, ami a Cryptic Bodies című darab továbbgondolásaként fizikai alapokra helyezi, zsigerivé teszi a néző és az előadó közötti intim kapcsolatot. A nappali kulturálódás sem marad el, az éj leszállta előtt megannyi helyszín változik színházzá Kolorádóban. Az Erdei Iskolában Tózsa Mikolt Emese csoportjával randevúzhatunk, akik az “It’s a MATCH – or will be – maybe -” című produkcióban az online társkeresést helyezik át valós és művészeti térbe. Két előadás az Imre Zoltán Programon keresztül érkezik Kolorádóba: Bitó Katalin és MA’AM rituális improvizációja, az Etero Medele, amit a Takatukában láthattok, és az AHA kollektíva Golden-je a Csűrben, ami kortárs valóságunk teljesítményorientált, információ-elárasztott sűrűségét vizsgálja. A Csűrben Pataky Klári társulatának Felnőtt meséjében minden boldog-boldogtalan királylány és királyfi megtalálja magát.

Azokat, akik még ennél is több interakcióra vágynak, a Willany Leó Társulat avatja be a tér együttes használátának rejtelmeibe, melyen keresztül egy rövidebb etűd erejéig mind rendezővé és koreográfussa válhatunk. Kétdimenziós örömökre az SH37 sátrában találunk, ahol menedékre talál a Malter Fimfesztivál, és mindenki, aki mozizna egyet a hűvösben. Az izgalmas közéleti és társadalmi programok, játékok és workshopok idén is a Civil Udvarban a megszokott helyen, a sátrak árnyékában várnak minket.

Még több nemzene programért katt ide. Jó tervezgetést, izgalmas várakozást!