A Tomorrowland-en is zenélő arc ráadásul a Siona Records-nál adta ki az ellopott zenét, ami Miss Monique kiadója.

Már nem először fordult elő idén, hogy Julian van Straten (művésznevén Bound to Divide) állítólagos plágium áldozatává vált. A dél-afrikai születésű producer egyértelmű bizonyítékokat szolgált a néhány nappal ezelőtt közzétett videójában. Az Instagramon megosztott bejegyzésben azzal vádolt meg egy Eduard-J nevű arcot, hogy 20 kiadatlan zenéjét is ellopta és folyamatosan osztja meg azokat a Spotify-on keresztül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bound to Divide (@boundtodivide) által megosztott bejegyzés

És ez még nem minden. Alig két nappal később Bound to Divide ismét szót kért. Ezúttal egy párizsi producer, Stone van Brooken állt a célkeresztjében. Állítólagos „Millennium” című száma ráadásul egyenesen a Siona Records-nál látott napvilágot, ami Miss Monique  kiadója. De elég csak néhány másodpercet belehallgatni a zenébe, hogy egyértelművé váljon: a track nyilvánvalóan csak egy pimasz másolat. A kommentcunamit aztán már Miss Monique sem hagyhatta szó nélkül, aki a francia producert megjelölve kért magyarázatot az eset kapcsán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bound to Divide (@boundtodivide) által megosztott bejegyzés

Pedig Van Brooken nemrég még büszkén dicsekedett az új megjelenésről. Néhány héttel ezelőtt ugyanis még ezt írta: „A Millennium EP-m ma már a nyolcadik helyre csúszott fel a Beatport progressive house listáján Köszönöm mindenkinek a támogatást, nagyon hálás vagyok érte! Ki játszotta már a zenémet vagy hallotta egy klubban?”

A kommentszekcióban sorra érkeztek a negatív megjegyzések a lopás problémájával kapcsolatban, így aztán a 24 éves DJ / producer – aki múlt hétvégén a Tomorrowland WInter Edition-ön is fellépett – inkább törölte a posztot.