Többször megesett már, hogy egy tehetséges hazai előadó előbb szerzett magának hírnevet a nagyvilágban és csak utóbb kezdték el itthon is igazán értékelni… Az viszont már ritkaság számba megy – és pont ezért jár egy nagy kalapemelés Reelow-nak – hogy kintről hazatekintve sem felejti el a gyökereit, a hazai tehetségeket is felkarolja és támogatja!

Reelow aki London, Ibiza érintésével végül is Barcelonába tette át székhelyét, évek óta e gyönyörű városban él és alkot, a mára a világ elitjébe pozícionált SOLID GROOVES csapatát és managementjét erősíti olyan nevekkel egy „istállóban” mint: Michael Bibi, Anotr, Dennis Cruz, Pawsa, Silvie Loto, Ben Sterling, Rossko…stb. A világ legkomolyabb klubjaiban és fesztiváljain lépett így fel a „mi Reelow-nk”, a londoni Printworkstől, az Ibizai Circoloco és Pacha pultján át Dél-Amerika, az Egyesült Államok, egyáltalán a világ minden táján komoly rajongó bázisra tett szert a „mi fiunk”! Különleges egyénisége, előadásmódja és kisugárzása, sajátos zenei világa hosszú évek kitartó munkája nyomán végre világszerte és itthon is olyan magasságokba emelte, melyre minden DJ vágyik valahol… Itthon is valódi headlinerként érkezik a kiemelt Cinematiné, vagy éppen House Piknik bulikra, így fogalmazhatunk úgy, hogy  „Reelow révbe ért…”


Ezért is értékelhető az a gesztus, hogy hét hazai arcot (és Reelow saját trackjét) egy csokorba gyűjtve pénteken jelent meg a Beatporton és az ismert platformokon a ’HUNGAREE’ névre keresztelt válogatás kiadója a Reecords gondozásában. A hazai house arcok színe javát felvonultató VA-n olyan artistok szerepelnek egy-egy trackkel akik maguk is sikeresek már a nemzetközi színtéren, vagy éppen csak most bontogatják szárnyaikat. (A-Z: Antique & Richard Faine, Capeesh Society, Chiqito, Collective Machine, James Cole, Smoke Sykes, T:Maniak és persze Reelow). Renatot kérdeztük egy rövid interjúban arról hogyan is született meg ez a kiadvány.

Mikor fogalmazódott meg benned, hogy szeretnél egy csak hazai artistokból álló válogatást?

Sziasztok! Az ötlet már évek óta még volt, de valahogy most éreztem, hogy itt az ideje mivel többet járok haza zenélni amióta végre vége van ennek a pandémiának vagy minek is. 🙏

Mi alapján válogattad be az előadókat és trackeket?

Őszintén? A zenék alapján. Ha megnézed alig pár nemzetközleg is ismertebb srác van válogatáson. Most éreztem úgy hogy el tudom kezdeni az otthoni előadókat is ‘ tolni’ és nem pedig ismertebb producereket ráncigalok a labelhez. Így nyilván többet tudok hozzátenni az előremutatóbb gondolkodásmódhoz. 

Az artwork is új, ki készítette és mi volt a koncepció?

Látod ez is évek óta még volt a fejemben de most értem meg annyira hogy lássam a képet tisztábban. A zene nem elég önmagában. Jobban üt ha egy igazi artist csinálja aki kb.  tudja mi van fejemben. Leo aki a ruháim és a tetoválásaim felét csinálja évek óta végre elvállalta a szerepet. Később majd kirakjuk eladásra a festményeket és a pénzt valamilyen charity – nek adjuk.

Lesz-e folytatasa majd ennek?

Lesz! Minden évben.

A beatport genre besorolás alapján minimal/deep-tech kategóriába sorolt trackeket érdemes mind meghallgatni, mert nagyon széles skálán mozogva mutatják be milyen színes is ez a műfaj, a szárazabb, „lépegetős” minimalistább cuccoktól a groove-osabb oldschool housokra vajazó cuccokig üdítően friss és ütős ez a válogatás!

BEATPORT link: https://www.beatport.com/release/hungaree-01/4085452
SOUNDCLOUD link: https://soundcloud.com/reecordsabel/sets/various-artists-hungaree-a-hungarian-va-ree038