Múlt hétvégén egy francia kisvárosban,  egészen pontosan Villegongis környékén került megrendezésre az Európa-szerte ismert „Teknival”. Óriási embertömeg gyűlt össze, a hatóság pedig tehetetlennek bizonyult. Ugyanis engedély híján akár be is rekeszthették volna a bulit, a rendőrség, a polgári védelem és a Vöröskereszt viszont inkább támogató hozzáállással biztosította a rendezvényt, többek között orvostanhallgatókat is kivezényeltek a helyszínre.

Amire szükség is volt, ugyanis az illegális techno fesztivál már a kezdetektől 30 ezer résztvevőt vonzott, és csak csütörtökön 86 raver részesült orvosi ellátásban, többnyire alkohol- és kábítószerfogyasztás következtében. A későbbi szakaszban körülbelül 40-60 ezer főre lehetett saccolni a résztvevők számát összesen.

Noha Franciaországban betiltották a spontán zenei fesztiválokat, és a „teknival” hivatalosan nem engedélyezett, a helyi hatóságok mégis úgy döntöttek, hogy a résztvevők biztonságát szavatolják, ahelyett, hogy evakuálnák a helyszínt. A megengedő hozzáállás ellenére a szervezőket eljárás alá vonták.

Forrás: