A progressive house világában kétségtelenül Argentína az egyik legjelentősebb bázis. Persze ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Hernan Cattaneo is Dél-Amerikából indulva kezdte bontogatni a szárnyait és helyezte el a a korábban leginkább csak a labdarúgás által ismert, 46 millió lakosú országot a világ elektronikus zenei térképére. A többieket mondhatni már csak kikövezett út várta. Innen indult Fernando Ferreyra és Mayro, valamint Marcelo Vasami és Ezequiel Arias is. További közös pont bennük, hogy mindannyian zenéltek már Budapesten (legalább egyszer, de leginkább többször), utóbbi kettő pedig most szombaton újra a hazai közönég vendégszeretetét fogja élvezni a hazai progi bulik egyik legerősebb szereplőjének tartott Prime FM jóvoltából. Kétség nem fér hozzá, a magyar és az argentín progressive house szcéna legendásan jó kapcsolatot ápol egymással!

Marcelo Vasami már egészen fiatalon közeli kapcsolatba került az elektronikus zenével. Persze úgy könnyű, ha mind a két nagybátyja DJ-ként tevékenykedett. Ennek ellenére sokáig nem volt biztos, hogy melyik utat fogja választani, a húszas évei elején döntötte el, hogy maga mögött hagyja a polgári hivatását és csak a zenélésre fog koncentrálni. A befektetett munka pedig úgy tűnik, hogy többszörösen is megtérült! A fiatal argentin mûvész néhány év alatt a szcéna élmezõnyébe kvalifikálta magát. Egyedi stílusa széles körben ismert, melyre már a nagyobb kiadók, köztük a Sudbeat, Replug, Lowbit Records és a legnagyobb djk is felfigyeltek. Jellegzetes mély, grooveos hangzása nagy népszerűségnek örvend a rajongók körében szerte a világon, DJ-ként pedig folyamatosan utazik, bejárta már mind az öt kontinenst, tudását és tehetségét rendszeresen a világ legjobb klubjaiban kamatoztathatja, az Amsterdam Dance Event állandó fellépőjének számít, miközben ő maga is a holland metropoliszba tette át székhelyét. Ha szeretnél még többet megtudni Marcelo Vasami munkásságáról, akkor olvasd el a vele készült interjúnkat!

Ezequel Arias számára szintén nem lesz ismeretlen a hazai közönség, hiszen korábban már ő is játszott a Prime FM eseményén. Az 1991-es születésű DJ / producer 10 éve foglalkozik komolyabban a zenével, amikor is részt vett egy Kevin Di Serna által szervezett zeneszerzői tanfolyamon. Úgy látszik, hogy igen csak nagy hatással volt rá az ott leadott anyag, hiszen hamarosan olyan nagynevű kiadóknál jöttek ki a zenéi, mint például a Sudbeat Music, Plattenbank Records, The Soundgarden, Replug Records vagy éppen a  Suara Music. Saját szerzeményei pedig rendre ott lapulnak a stílus legnagyobbjainkat lemezestáskájában. Hernan Cattaneo, Nick Warren, Eelkje Kleijn és Guy Mantzur is előszeretettel pörgeti őket. Legnagyobb produceri sikereit „Galestian & Mira J – Tell me” 2017-es újraértelmezése, valamint a Sudbeat-nél megjelent „Passenger” című zenéje hozta neki, a 2018-ban megjelent track hat hónapig uralta a Beatport sikerlistáját!

Hamisíthatatlan argentin őrületben lehet tehát részünk május 27-én az Akvárium Kis Hallban. Ha szereted a feszes groove-okon alapuló progressive house ütemeket, akkor ez a te bulid lesz!
A megfelelő fel- illetve levezetésről a stílus három hazai veteránja, Kühl, Rich és Hunter fog gondoskodni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/858749181853363
Jegyek: https://oneticket.hu/marcelo-vasami-ezequiel-arias-arg-akvarium-230527