Jay Lumen bekerült a németországi elektronikus zenei múzeum azaz a MOMEM (Museum Of Modern Electronic Music) kiállítottjai közé. A létesítmény vezető kurátora jelen korunk Top 50 legnagyobb hatású, hiteles előadóművészét gyűjtötte össze legújabb kiállításához. Jay Lument személyesen keresték meg a felkéréssel és olyan előadók közé került, mint Solomun, Dubfire, Chris Liebing, a Pan-Pot, a Grammy díjas Roger Sanchez, Paula Temple, Anfisa Letyago, Sam Paganini vagy épp a legendás Sven Vath. E hónaptól Ti is megnézhetitek Jay Lumen ember nagyságú molinóját, melyen többek között biográfiáját is elolvashatjátok angol és német nyelven.

Jay Lumen újabb mérföldkőhöz érkezett, több szempontból is. Elsősorban olyan megtiszteltetésben részesült, melyet egyetlen hazai zenei előadó sem mondhat el magáról. Tehetségének és munkásságának elismeréseként bekerült a nemzetközi elektronikus zenei múzeum legújabb kiállítására, mint jelen korunk 50 legmeghatározóbb elektronikus zenei előadóinak egyike.
Ez azt jelenti, hogy olyan falat döntött le, melyet a modern kori hazai könnyűzenei életben még senki sem tudott, beleértve pop és rock zenei előadókat, együtteseket is. Jelenleg cikkünk keltekor Jay Lumen az egyetlen olyan hazai zenész, aki munkásságával kiállítottként szerepel egy nemzetközi múzeumban.

A Németországban, egész pontosan Frankfurtban található múzeum, a MOMEM elsősorban kulturális oldalról közelíti meg az e-zenei világot és igyekszik annak minden oldalát úgy bemutatni, hogy az valóban az értékeket juttassa el a közönséghez. Természetesen ez egy múzeumtól elvárható, ám ettől függetlenül, mindenképpen fontos és üdvözlendő, hogy nem a divathullámok újabb lovasaként szándékozik utat találni a közönséghez, hanem valódi kulturális hidat kíván képezni, az előadók és a közönség között.

Nos, ez a múzeum kereste meg Jay Lument, hogy legyen részese a legújabb „Milestones” című kiállításnak. Ennek célja mindenek előtt az, hogy pár mondat erejéig  betekintést engedjen, a jelenleg 50 legnagyobb hatású és leghitelesebb munkásságot magáénak tudható DJ és producer életébe. Ezen felül az ő szemüvegükön keresztül bemutassa, hogy mik is lehettek azok az elektronikus zenei dalok, melyek meghatározhatták az elmúlt 35 év klubéletét. Ily módon a kiállított művészek maguk is kurátorrá válhattak a múzeumban.

CSekkold az erről készült videót: https://youtube.com/shorts/IHptfbTUnt4?feature=share

Jay Lumen olyan nevekkel közösen került kiállításra, mint Solomun, Dubfire, a Pan-Pot, az élő legenda Sven Vath, Carl Cox, Anfisa Letyago, Paule Temple, a japán legenda, Ken Ishii, a Grammy díjas Roger Sanchez, Chris Liebing, vagy épp Sam Paganini.

A fenti lista önmagáért beszél, így nem csoda, hogy Jay Lumen óriási örömmel taglalta a történteket:

„Nem tudom szavakba önteni, hogy mekkora megtiszteltetés és elismerés ez nekem. Óriási meglepetés volt, amikor megkerestek a felkéréssel és magamban el kellett számolnom 5-ig, hogy nyugodt tudjak maradni. Persze örömmel vállaltam és személyesen is meglátogattam a múzeumot, hogy találkozzak, annak vezető kurátorával. Kellemesen elbeszélgettünk és kiderült, hogy az évek alatt rajongómmá vált és ő maga is játssza a zenéimet. Hihetetlen látni, hogy ott lóg a képem a techno, a house és úgy általában az elektronikus zene legendás alakjai között. Hálásan köszönöm a MOMEM teamjének és mindenkinek, aki eddig követtett, támogatott és azoknak is, akik ezután fognak. Miattatok juthattam el oda, ahol ma tartok és ahova a jövőben eljutok. Köszönöm mindenkinek!

Gratulálunk Jay Lumennek! Amennyiben Frankfurtban jártok, keressétek fel a MOMEM-et és nézzétek meg Jay Lumen molinóját.