Hat színpadon több mint 100 fellépővel várják a fesztiválozókat július 12. és 16. között a Velencei-tónál.

„Az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja az EFOTT” – jelentette ki Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke. Ezért is készültek az idei fesztiválra hallgatóbarát árakkal, sokféle zenei stílussal, tartalmas nappali programokkal és rengeteg közösségi élménnyel.

Szerdán a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei – a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR – veszik birtokba a nagyszínpadot.

A csütörtök az örök egyetemistáké, a ’90-es és 2000-es évek nagy hazai és külföldi sztárjaival, egy különleges Best of Geszti-produkcióval, valamint az EFOTT nagyszínpadára visszatérő legendás párossal, Korda Györggyel és Balázs Klárival.

Pénteken a Wellhello, Dzsúdló és a Halott Pénz, szombaton pedig többek között a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, valamint Majka koncertje várja a fesztiválozókat.

Az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának házigazdája idén a Pannon Egyetem lesz. Ami nem meglepő, hiszen az intézmény székhelye, Veszprém viseli 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa címét. Az EFOTT hagyományaihoz híven továbbra is kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére.

Az elmúlt években egyre inkább felértékelődik a fiatalokszámára a közösségi élmény és a tartalmas nappali programok szerepe a fesztiválon. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban számos felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja majd az érdeklődőket. Olyan értékek kapnak főszerepet a programokban, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció, a sport és a mentálisegészség, a karrier vagy az egészséges életmód” – fogalmaz Budai Marcell.