Végre itt a nyár, hazai fesztiváljaink sorra jelentik be a végleges programot és az időrendi beosztást. Magyarország egyfajta fesztiválnagyhatalomnak számít, hiszen többnapos zenei rendezvények egész sora várja az arra fogékonyakat életkortól és műfaji érdeklődéstől függetlenül.

A legnagyobb hazai fesztiváljainkra (Sziget és Balaton Sound) több ezer külföldi vendég szokott érkezni, így ezek az események komoly turisztikai vonzerővel is rendelkeznek. A következő szintet az 1-1 régiót meghatározó, hagyományos fesztiváljaink jelentik, mint például a Campus vagy éppen a SZIN.

Aki nem szereti a nagy tömeget és a mainstream eseményeket, azok számára az általában csupán néhány alternatív zenei stílusra fókuszáló kisebb fesztiválok  nyújthatnak kikapcsolódást. Ilyen például az Alkotótábor, Babar, vagy éppen az AlteRába.

Összefoglalva elmondható, hogy a hazai fesztiválpalettán mindenki megtalálhatja a számításait. Pedig nem indult könnyen az idei szezon, hiszen év elején kiderült, hogy a VOLT Fesztivál és a mezőtúri East Fest nem kerül megrendezésre. Szerencsére így is bőven marad alternatíva. A [fesztblog] pedig összeszedte a legnagyobb hazai fesztiválokat és felvitte őket egy interaktív térképre, ami EZEN a linken keresztül tekinthető meg! Jó szemezgetést!