Az ‘Off The Record’ című dokumentumfilm Laurent Garnier életművét mutatja be, melyben mesél korai inspirációiról, élményeiről, valamint megszólalnak olyan nagynevű pályatársai is, mint Richie Hawtin, Dj Pierre, Carl Cox, Derrick May vagy éppen Jeff Mills.

A filmet Gabin Rivoire rendezte, az interjúkat és vágóképeket 2017-2019 között vették fel Garnier világ körüli turnéja során és először 2021-ben Franciaországban láthatta a kész művet a nagyközönség. A filmhez egy Kickstarter kampány is kapcsolódott, amiből nem a forgatást finanszírozták csupán az adakozók extra tartalmakhoz juthattak így hozzá.

A film egészen 2024 januárjáig ingyenesen megtekinthető az ARTE oldalán. Bár néhány narráció francia nyelvű, de az interjúk többsége angolul készült, köztük Garnieré is, emellett spanyol, olasz és német nyelvű felirat is elérhető.

Ezzel a dokumentumfilmmel Garnier életművének megörökítése teljessé válik, ugyanis korábban ‘Electrochoc’ címmel már írt önéletrajzi könyvet (David Brun-Lambert segítségével) élményeiről.

A film innen streamelhető -> https://www.arte.tv/fr/videos/109824-000-A/laurent-garnier-off-the-record/
A film teaser-e ->https://www.youtube.com/watch?v=uaITGTeRlfI
Az Electrochoc című könyv innen megvásárolható -> https://www.amazon.com/Electrochoc-Laurent-Garnier-ebook/dp/B076ZFQX9L

Kép forrása: Laurent Garnier: Off The Record hivatalos FB oldala