Sept az egyik legismertebb lengyel dj / producer. Tavaly az INOTA Fesztiválon is színpadra lépett. Olyan nagynevű kiadók adják ki a zenéit, mint például Clergy, Sacred Court, Voxnox és az Amelie Lens-féle Exhale, szettjeivel pedig rendre feltűnt a Boiler Room, HÖR, vagy éppen a Slam Radio adásaiban. Most azonban gondolt egy merészet, és úgy döntött, hogy teljesen más útra tereli ígéretesen ívelő karrierjét.

Az egész történet 2023. szeptemberében kezdődött, amikor is ellopták a laptopját, rajta egy csomó új saját szerzeményével és félkész zenékkel. Itt jött el nála az a pont, amikor betelt a pohár. Nem tudott már azonosulni az indokolatlan szélsőrégekbe torkolló hardtechno-val, ezért aztán visszatért a stílus gyökereihez. egyfajta égi jelnek fogta fel.egyfajta égi jelnek fogta fel.

Ekkor született meg az OPUS ötlete – egy új eseménysorozat és kiadó a művészi szinergiák jegyében. A techno zene olyan, mint az absztrakt művészet – nem mindenkinek szól, de a kettő együtt jár kéz a kézben.
Az OPUS zenészek és képzőművészek számára nyújt közös platformot. A kiadón keresztül megjelentetett zenék által ihletve készülnek el a festmények.

A TikTok által gerjesztett gyors impulzusok éles ellentétben állnak azzal a lelassult idővel és a pillanat megélésével, amit a zene befogadása és a festmények nézelődése közben tapasztalhatunk. Az OPUS nem csak 5 másodpercre szeretné felhívni a figyelmet, hanem egy elkötelezettebb fogadtatásra a zene és a képzőművészet irányába.

Hasonlóra itthon is volt már példa korábban, amikor is a napjainkban Cosmic Xplorer néven tevékenykedő dj / producer készített techno zene által inspirált képeket.

  Interjú - Hevesi Dániel Marcel kortárs – absztrakt - festőművész, aki underground techno zene inspirálta festményeket készít

A május 22-én megjelenő új EP a „Timeless Exploration” címet viseli. Mélyebb gondolkodásra, a zenére való összpontosításra ösztönözni a hallgatóságot. A trendek múlnak, de az időtlen alkotások mindig magas minőséget fognak képviselni” – hangsúlyozta Sept.