A „The Samples: The Prodigy Marathon – Albums Edition” elnevezésű YouTube-videó a zenekar teljes diszkográfiáját bemutatja.

A YouTuber Eightminutesupsidedown által készített videó kronologikus sorrendben mutatja be a The Prodigy három évtizedes munkásságát, kezdve az 1992-es Experience című debütáló albummal, és a legutóbbi, 2018-ban kiadott No Tourists című kiadvánnyal, majd bemutatják azt is, hogy melyik korábbi zenében hallható a felhasznált sample.

  A 10 legjobb sample, amit house zenében hallottunk

Az eredetileg feltöltött videót először szerzői jogi problémák miatt távolították el. Ki kellett vágnom az eredetileg használt hangot” – mesélte az alkotó.

„Elég idős vagyok ahhoz, hogy elmondhassam magamról azt, hogy a kezdetek óta Prodigy-rajongónak tartom magam, és ez a videó egyszerűen fantasztikus. „A sample track lejátszásakor azonnal fel lehet ismerni Prodigy trackről van szó” – írta boldogan egy felhasználó.

Egy másik kommentelő így írt: „Ezt tanítani kellene! Az Experience óta rajongok a Prodigyért, és még én sem tudtam, hogy Lulu  című track a Music Reach-ből lett készítve.” A teljes videó összesen 107 perces!

A jelenlegi videón kívül a YouTube-csatorna több más előadóval is készített már hasonlót, köztük a Chase & Status, Faithless, Orbital, Madonna, Fatboy Slim és a Daft Punk zenéit vizsgálva.