Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán. A helyszín minden szempontból igazi kuriózum Budapesten: egy közösségi tér, amelyet végre nem a turistáknak szántak, és aminek célja, hogy Budapest egy élhetőbb, jobb város legyen. Erről tanúskodik a gondosan összeállított színvonalas programkínálat, ami minden korosztály számára kínál lehetőségeket, de az elérhető árú italkínálat is jól mutatja, hogy ez a hely tényleg a helyieknek nyílt. Lássuk, mi mindennel várja a látogatókat a Viadukt-terasz! 

A Viadukt terasz talán a rakpart egyik legszebb szakaszán helyezkedik el, de nevével ellentétben nem csak a terasza különleges. Tartozik hozzá ugyanis a 2-es villamos vonala alatt elhelyezkedő, 80 méter hosszú, hűvös belső tér is, amely anno raktárként, majd vendéglőként funkcionált. Ha kinyílnak a nehéz, míves, zöld kapuk, akkor egy új világ tárul a látogatók szeme elé: egy egyedülálló, indusztriális stílusú környezet, amelyben a művészet és a kortárs kultúra központi szerepet kap. 

Kultúra mindenkinek

A Viadukt terasz belső terében ugyanis folyamatosan váltakozó képzőművészeti és fotó kiállítások kapnak helyet, amelynek célja a kortárs tehetségek bemutatása. De ez még nem minden: művelődésre is van lehetőség, hiszen rengeteg workshop várja a városlakókat, mindenféle témában: a zenétől a festésig, a városi életmódtól az utazásig.

A programok között kiemelt helye van a fenntarthatóságnak, de cél a közösségépítés is: a szervezők készülnek közös jógával, meditációval, de gyerekprogram is bőven akad. Ha pedig valaki esti kikapcsolódásra vágyna, természetesen arra is van lehetőség: esténként pedig a budapesti underground szervezői (köztük a primate.hu csapata) hozzák el rendezvényeiket, és várnak mindenkit, aki élvezné a Duna part különleges hangulatát.

Minőségi italkínálat, megfizethető áron

Aki a környékre jellemző, a turisták pénztárcájához szabott árakhoz van szokva, meg fog lepődni a Viadukt teraszra érkezve. Az árak lényegesen alacsonyabbak, ez azonban nem megy a minőség rovására. A frissítők minőségi alapanyagokból készülnek, a szeszes italok neves gyártóktól származnak, és hazai craft sörök széles szelekciójából lehet válogatni.

A teraszra pedig mindenki bátran magával viheti a szendvicsét és élvezheti a csodás panorámát – a gyerekekkel, akár a barátokkal, vagy egyedül egy könyv mellett, amelyet akár a Viadukt terasz “‘Vigyél egyet – hozzál egyet” közösségi könyvespolcáról emelt le. 

A további részletekért érdemes követni a helyszín Facebook vagy Instagram oldalát, ahol mindig friss információk várják az érdeklődőket.