Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül is. Bárki dönthet úgy, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek. A felajánlására jogosult, kedvezményezett civilszervezetek listája itt érhető el. Számos kulturális szervezetet találunk a kezdeményezettek között, illetve olyanokat, akik ezer szállal kötődnek a szubkultúránkhoz.

Kék Pont

A Kék Pont Alapítvány közel három évtizede nyújt felépülés-centrikus addiktológiai szolgáltatásokat érintettek és hozzátartozóik részére. Szolgáltatásaik elérhetőek egyéni és csoportos formában, személyesen és online is. A Kék Pont célja, hogy a problémás szerhasználat társadalmi jelenségével foglalkozva elősegítse egy befogadó és produktív társadalom megszerveződését. Hatalmas a felelősségük abban, hogy klienseik elvárásainak szempontjából a regionális addiktológiai ellátásban a legjobbak legyenek, és a legjobb ambuláns szolgáltatást nyújtsák számukra. Úgy alakítják szervezetünket, hogy a felépülési szemlélet és az innovatív módszerek példaképeivé váljanak, folyamatosan azon dolgoznak, hogy klienseik számára minél értékesebb munkát végezzenek, és biztosítsák, hogy munkatársaik szeressenek a Kék Pontnál dolgozni. A „Száraz november” és a „Tépőzár” elnevezésű kihívások is az ő nevükhöz köthető.
https://ado1szazalek.com/kek-pont-drogkonzultacios-kozpont-es-drogambulancia-alapitvany/10907

Tilos Rádió

A Tilos Rádió 1000 szállal kötődik az underground elektronikus zenei közösséghez. Az 1991 óta működő Tilos Rádióban minden műsorvezető ingyen dolgozik, a rádió tagjai maguk is hozzájárulnak anyagilag annak fenntartásához. A Tilos Rádió kialakította és gyakorlatba ültette át a közösségi rádiózás nagyvárosi formáját, amely az urbanizált hallgatóságnak – ha módosult keretek között is – visszaadja a kisközösségek, Magyarországon és Európában egyaránt elveszettnek hitt párbeszédét, közös dolgaikról szóló vitáit és közösségtudatát. műsorpolitikájuk egyik fő ismertetőjegye a zenei sokszínűség. Alapelvük, hogy olyan előadóknak és irányzatoknak adnak helyet a legváltozatosabb stílusokból – az experimentális műfajoktól a világzenén és dzsesszen át a legfrissebb tánczenéig –, amelyek máshol nem hallhatók.
https://tilos.hu/page/egyszazalek

Drogriporter

A Drogriporter oldalt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet hozta létre 2004 decemberében. 2016 januárjától az oldalt a Jogriporter Alapítvány működteti. Célja, hogy küzdjön a stigmatizáció és előítéletek ellen, kiálljon a korrekt, tudományos bizonyítékokon alapuló tájékoztatás mellett. ÁlláspontJUK szerint a büntetőjogi elrettentésen alapuló drogpolitika nem lehet sem hatékony, sem pedig igazságos, mivel sokkal nagyobb ártalmat okoz, mint a drogfogyasztás maga, amelyet egyébként sem képes megszüntetni vagy megelőzni. Egy olyan drogpolitikát tartanak kívánatosnak, amely a tiltás helyett a szabályozást, a drogmentes társadalom helyett a drogfogyasztás ártalmainak csökkentését, a moralizálással szemben a pragmatikus szakmaiságot tekinti irányelvének.
https://drogriporter.hu/tamogass/

TÁP Színház

A Táp Színház a nemzeti identitást erősítő, Magyarország történeti és kulturális értékeit, hagyományait bemutató, ezekre reflektáló, az egyetemes értékek létrehozását és megőrzését, illetve ezek hazai és határontúli terjesztését, valamint a jövő nemzedékek kulturális nevelését célul kitűző kultúrateremtő és kultúraközvetítő előadó-művészeti szervezet. Kiemelt feladatának tartja a nemzeti kultúra egészének minőségi fejlesztését, és tevékenységét ezen vállalás maradéktalan teljesítésének rendeli alá. Működésével és előadásaival segít a nemzetstratégiai kultúrpolitikai célok megértésében és irányt mutat a művészeti szférának a hazai és a globális trendekhez való igazodás elősegítésére. Rendszeresen jelen vannak olyan hazai fesztiválokon, mint például a Bánkitó és a Kolorádó.
https://ado1szazalek.com/tap-szinhaz-es-osszmuveszeti-alapitvany/33464

Valyo – Város és folyó egyesület

Az egyesület célja, hogy az emberek használják a Dunát és a Duna-partot. Ha a város egy kapcsolódási pont lenne a vízhez, a természethez, az itt élők magukénak éreznék a városukat és a folyójukat. Ezért egyesületként mintaadással, kísérletezéssel mutatnak példát a Duna-part fenntartható és etikus használatára: aktív közösségi bevonással, akciókkal, beavatkozással, közösségépítéssel és edukációval. A Valyo Part, Árasztó Part és a Viadukt számos elektronikus zenei rendezvénynek helyet adott már és mind a tevékenységüknek köszönhetően jött létre.
https://valyo.hu/ado1/

+1 Bridge Budapest

Ha még nincs szívügyed, vagy pontos terved és stratégiád társadalmi ügyek támogatására, akkor használd a Harmadik 1% tervezőnket! Ennek segítségével könnyedén végiggondolhatod és megtervezheted a Harmadik 1%-odat!
https://www.bridgebusiness.hu/harmadik1szazalek