Óriásit megy Raul Young idén (is)! Ha lehet ilyet mondani, minden kétséget kizárólag ő az egyik „legjobb formában” lévő hazai techno producer. És hogy mire alapozzuk a véleményünket? Ismert nemzetközi kiadók egész sora jelenteti meg zenéit, amiket aztán a stílus legnagyobbjai játszanak rendszerességgel. Nézzük is a részleteket!

Raul Young legújabb EP-je pénteken látott napvilágot. Összesen 6 darab MATERIA-s kiadvány után pedig az első alkalom, hogy ezúttal Marco Bailey másik kiadóján, az MB Elektronics-nál jelent meg, ami egyébként a label 185. kiadványa a sorban.

A MB Elektronics idén ünnepli 25 éves jubileumát, ez a globális techno színtér egyik legrégebbi, még ma is aktív kiadója. Az elmúlt negyed évszázad alatt olyan nagynevű producerek jelentek meg itt zenéikkel, mint például Cristian Varela, Loco & Jam, Ken Ishii, Ben Long, Petar Dundov vagy éppen a belga különítmény (Marco Bailey, Tom Hades, Filterheadz, Redhead). Elképesztő lista, ezekről a producerekről mind elmondható, hogy mit sem kopott a munkásságuk akár évtizedes távlatokban visszatekintve, örökérvényű zenék egész sorát tették már le az asztalra.

Raul Young is jó ütemben halad a célok felé. A kőszegi származású dj / producer legújabb EP-je is táncparkett-orientált, energetikus anyag, aminek repetitív pulzálása egyből bedarálja a hallgatóságot.

Beatport link: https://www.beatport.com/release/ingredients-ep/4513762 

A négy tracket tartalmazó EP-re olyan legendás arcok küldtek feedback-et, mint például Dr. Motte, Joseph Capriati, The Advent, Joel Mull, Pan-Pot, Slam, illetve végül, de nem utolsósorban pedig Richie Hawtin, aki az „Affright” című tracket már lejátszotta is néhány héttel ezelőtt Buenos Airesben a Geba stadionban. Raul Young szerzeményei az elmúlt hónapokban egyébként rendszeresen felcsendülnek Hawtin szettjeiben, a februárban megjelent MATERIA kiadványáról is többször játszotta az egyik tracket.

Úgy tűnik tehát, hogy Raul Young lendülete 2024-ben is kitart! A tehetsége, illetve az általa tanúsított kitartás, szorgalom és alázat egyre szélesebb utat tör magának. Csak így tovább!