Gigi D’Agostino 2001-ben megírt slágere a mai napig felrobbantja a táncteret. A mainstream bulik állandó repertoárja, nincs olyan hazai fesztivál vagy retro buli, ahol ne hangozna el legalább egyszer a L’amour tojours. De ez nem csak itthon, hanem a világ számos helyén van így, a közönség azonnal megőrül, ha meghallja.

Németországban azonban nemes egyszerűséggel betiltották a zenét, legalábbis az Oktoberfest-en és az Európa Bajnokságon biztos, hogy nem fogjuk idén hallani. Ennek oka pedig az, hogy megjelent egy olyan videó, ahol a bulizók a jellegzetes dallamot egy ismert rasszista szlogenre átírva éneklik:

Deutschland den Deutschen, Ausländer raus” – ami annyit jelent, hogy „Németország a németeké, külföldiek haza.”

 

A videó felbukkanása óta legalább öt ember ellen indult eljárás, a klub tulajdonosa pedig kitiltotta a renitenseket a helyről. Azóta viszont ezrével jelentek meg a TikTok-ra hasonló videók.

Az eset óriási port kavart fel Németországban, a korszak ikonikus előadója, DJ Sash például arról értekezett, hogy ő egészen biztosan továbbra is le fogja játszani a dalt.

Azt ezek után gondolom mondani sem kell, hogy Gigi d’Agostino slágere azóta tarol a német lejátszási listákon.

Németországban azóta megjelent egy újabb verzió, ahol az „külföldi” szót a „nácikkal” helyettesítik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NEIN ZUR AFD (@nein.zur.afd) által megosztott bejegyzés

Évekkel ezelőtt készült egy hardtechno átirat is a zenéből, a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Mario Ranieri tollából. Szívesen.