Az osztrák – magyar határ közvetlen szomszédságában fekvő Kőszeg városát alig 10 ezren lakják. Sopron és Szombathely közelsége miatt nincsenek könnyű helyzetben az ottani szervezők, azonban kisebb elektronikus zenei megmozdulások így is rendre előfordulnak a vas megyei kisvárosban. Itt él egyébként Raul Young is, aki hazánk egyik legsikeresebb, nemzetközi szinten is jegyzett techno producere.

Kőszeg már a XIV. században királyi városi címet kapott, 1532-ben Jurisics Miklós várkapitány megvédte városát a törökok elleni támadástól, megakadályozva ezzel Nyugat-Magyarország és Bécs elfoglalását. Mivel ezt követően a háborúk már elkerülték, mára Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb települése lett. Június 15-én pedig egy különleges eseménynek ad otthont a régió talán leghangulatosabb kisvárosa, melynek helyszíne a volt nemezgyár egyik használaton kívüli csarnoka. A négyfős szervezőcsapatot kérdeztük, akik készségesen beavattak minket a részletekbe.

A SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK MIATT AZ ESEMÉNYT SAJNOS EL KELL HALASZTANI! JELEN PILLANATBAN UGYANIS VÍZ ALATT ÁLL A HELYSZÍN! A PÓTLÁSRÓL HAMAROSAN MINDEN INFORMÁCIÓT MEGTALÁLTOK NÁLUNK! 

Meséljetek magatokról! Kik alkotják a csapatot? Milyen kapcsolódásotok van az elektronikus zenével? Milyen bulik köthetők a nevetekhez Kőszegen?

A csapatot négyen alkotjuk. Mind a négyen zenéléssel, zenekészítéssel foglalkozunk, több évtizedes múlttal a hátunk mögött. Attila debreceni, Ő az ottani éjszakákból hozza a közel 30 éves dj tapasztalatait, amit most itt kamatoztat. Berry, egy fiatal tehetség, aki leginkább a fiatalokkal tud nagyon jó kapcsolatot teremteni. Az öcsém (Sly) és én (Krisz), a köszegi éjszakai élet mindenkori meghatározói voltunk és vagyunk akár külön, akár együtt, szintén közel 30 éves tapasztalattal. Mindegyikünknek több 100 külföldi és hazai party és rendezvény van a háta mögött, sok ezer bulizót átmozgattunk már.

Milyen szórakozási lehetőségek vannak Kőszegen? Hány embert lehet mozgósítani a városban?

Szórakozási lehetőséget a városi rendezvények adják, amik jellemzően a nyári időszakban vannak. Ekkor lehet több embert megmozgatni. A városon belül jellemzően a borestekkel egybe kötött könnyű house bulik azok, amik kellemes hangulatú szórakozási lehetőségeket teremtenek. A kőszegi és a környékbeli fiatalok fogékonyak az újdonságokra, így a különböző esteken (classic house vagy tech partyk), több 100 fiatalt is meg lehet táncoltatni, nem beszélve a nyáron érkező turistákról, vagy éppen a városban és környéken nyaralókról.

Mit kell tudni a június 15-i eseményről? Hogyan jött az ötlet? Mi inspirált titeket?

Június 15.-én egy olyan bulit fogunk tető alá hozni, mint amit pl. a Boiler Room partyk hangulata. Kicsit raktár, kicsit házibuli hangulat, ami ad egy illegális feelinget az egésznek. Persze, minden legális (nevet)! Egy olyan party-élményt találtunk ki, amit itthon tudomásunk szerint senki, vagy max. néhányan csinálnak. A dj pult a helyszín közepén van és a dj együtt bulizik a közönségével, jellemzően speciális szetteket játszva. Itt minden mozdulat rögzítve van, akár streamelve a közösségi oldalakra. Az ötlet onnan eredt, hogy szerettem volna csinálni egy szabadtéri bulit a kőszegi szüreti napokon, magyar fellépő dj-kel, sok füsttel, lézer showal és mindennel, ami az ilyenkor szokás és innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a közönség lenne a színpadi díszlet? Épp úgy, mint egy „Keinemusik” bulin. Nem nagyon van a környéken olyan szórakozási lehetőség, ami hasonló élményt ad és leginkább ez, ami inspirált minket abban, hogy egy olyan vibe-ot adhatunk a közönségnek, ami nagyon extra és egyedi!

Egy igazán különleges helyszínen kerül megrendezésre a buli. Mivel készültök, hogyan teszitek otthonossá a buli alkalmára?

Szerintem nem kell nagyon különlegessé tenni, hisz már eleve az. Ugyan nem kell rozsdás, olajos gépek közt bulizni, de most, hogy kérdezed, azt is el tudom képzelni, mint helyszínt! Természetesen mindent, amire szükség van a minőségi élményhez megteremtünk, de közben pont maga a raktárhelyszín a különlegesség, ami megadja a vibe-hoz az alapot. Itt pont nem az otthonosság a lényeg, hanem az, hogy az az érzésed van, mintha csak összejöttünk volna hirtelen, egy kieső helyen a haverokkal, amiből egy emlékezetes buli kerekedett ki.

Milyen zenékre számíthatunk? Kik lesznek a dj-k?

Tech, Techhouse, Melodyc house, Basshouse, UKG és Afrohouse, ami hazai viszonylatban akár különlegességnek számít. Az estét első körben mi fogjuk megcsinálni, de később tervbe van ismertebb dj-k meghívása is.

Kikre számítotok? Kiknek ajánljátok a bulit?

Mi itt egy olyan hangulatot fogunk megteremteni, ami adja azt az érzést, amit a legújabb social csatornák, hiszen jobbnál jobb hangulatú zenék pörögnek egymás utáni hihetetlen folyamban. A fellépő dj-k profi szettjei garantálják ezt a vibe-ot! Így nem is annyira a közönség kora számít, hanem az, hogy olyanok érkezzenek, akik szeretnek önfeledten bulizni, táncolni, és feszengés helyett kimondottan szórakozni vágynak. Olyanokra számítunk, akik keresik az újdonságokat, akiknek hiányzik a vibe a bulikból, akik nem az átlagos élményt keresik és örülnek neki, hogy ez végre nem csak a fővárosban elérhető 😀

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Most ez ugyan az első lépésnek tűnik, ám egyértelmű célunk, hogy ez ne csak egy egyszeri buli, hanem egy rendezvénysorozat legyen! Távlati célunk a hagyományteremtés és később szeretnénk eljuttatni ezt a vibe-ot több
városba, településre, érdekes helyszínre, mint akár egy másik raktárcsarnok, egy erdő közepe vagy éppen a Balatonpart. Szeretnénk kinőni a magyar zenei és klub kultúrából, meghatározó egyéniségévé válni a hazai klubéletnek azáltal, hogy a közönség emel ki bennünket abból.

Bővebb infókért csekkoljátok az esemény Facebook oldalát: https://www.facebook.com/events/2156377251391462
A szervezők létrehoztak egy külön weboldalt is az esemény számára, ahol pedig még többet tudhattok meg! https://www.privatparty.events/about-5