Minden a feje tetejére állt. Ma, amikor gyakran népesebb a színpad, mint maga a  tánctér, már azon sem tudunk csodálkozni, ha a dj-nek kell fizetni azért, hogy felléphessen egy fesztiválon. Az augusztus 9-10-én harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Ibiza Global Festival ugyanis a hírek szerint 5000 eurós áron biztosít helyet a line up-ban. Erről az egészen elképesztő esetről Arnaud Le Texier dj / producer számolt be az Instagramon. Pár éve azt gondoltuk volna, hogy ilyen nem létezik a világon. Ma viszont már simán el tudjuk képzelni.

A Franciaországban, ám napjainkban már Londonban székelő művész egyik tanítványa szeretett volna zenélni a fentebb említett eseményen. Jelentkezését nem utasították el, azonban a válasz e-mail tartalma mindenkit megdöbbentett: „A fesztiválon való zenélés ára 5000 euró. Ez tartalmazza a játékidőt, valamint a fesztivál előtti és utáni promóciót a média- és sajtócsatornáinkon.”

Lex Texier teljesen ledöbbent és a következőképpen kommentálta az esetet: „Az elektronikus zene világa elérte az új mélypontját. Egyik tanítványom jelentkezett erre a fesztiválra, és cserébe még neki kellene 5000 eurót kellene fizetnie. Mi a fene?”

Az Ibiza Global Radio Festival helyszíne az ibizai San Antonio városában található S’Arenal Beach. Korábban olyan nevek szerepeltek a line up-on, mint például Luciano, Nic Fanciulli, Roger Sanchez, Amémé és Alex Kennon. Tőlük valószínűleg nem kértek pénzt. A 2024-es programról egyelőre semmit sem tudni.