Június 19-én délben megnyílik a kapu! A DAAD Gathering 2021-ben jelent meg a hazai fesztiválpalettán. Az Ozora Fesztivál helyszínén, Dádpusztán megrendezett esemény elsősorban a techno / house vonalra fókuszál és az eklektikus hangzás szerelmesei is megtalálhatják számításaikat a a színpadok egyikén.

Összesen 5 helyszínen fog szólni a zene. Bár a hivatalos megnyitó csak június 20-án 19.30-kor veszi kezdetét, a zene már egy nappal korábban, a beköltözős napon elindul. A megszokott minőségből pedig ezúttal sem fognak alább adni a szervezők. Összeállt a fellépők végleges listája, már a végleges időrendi line up-ot is kihirdették. Idén sem fogunk unatkozni, az biztos! Nagyon is érdemes lesz korán érkezni, ugyanis szerda éjjel egyik örökös kedvencünk, Michael Mayer húzza a talpalávalót!

A névsort elnézve pedig már biztosak lehetünk abban, hogy az elektronikus zene rajongói számára idén is kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik. Tucatnyi nemzetközi techno legenda és aktuális kedvenc fogja tiszteletét tenni a DAAD Stage-en: KINK, Radioslave, DJ Rolando, Chris Liebing, Fatima Hajji, Atomik, Insolate, Slam, Ben Klock, Rodhad, Tommy Four Seven, Dax J, Adiel. és akkor a hazai körítésről még nem is szóltunk.

A „The Dome” semmihez nem fogható atmoszférikus hangulata némiképp visszafogottabb BPM számon, ám annál magasabb minőségen prezentálja a hazai- és nemzetközi fellépőket.

A Sárkányfészek elsősorban a hangszeres zenére épít, ugyanakkor lépten-nyomon előtérbe kerül az elektronikus zenei fúzió.

A beköltöző napon még csak a Cooking Groove fog üzemelni. Azon az éjjel nemzetközi fellépők fognak zenélni, a többi napokon azonban napközben, árnyékos fák tövében hallhatjuk a hazai fellépőket.

Tavaly debütált az Am/Beach névre elkeresztelt színpad. A stage – nem meglepő módon – a tó közvetlen szomszédságában található, így aztán idén újra hazai kiválóságok zenei aláfestése mellett fürdőzhetünk.


És hogy miért olyan különleges ez a fesztivál?

– nincsenek szponzorok és reklámok
– mobil wc-k és mosdók helyett rendszeresen takarított és fertőtlenített, épített zuhanyzók (300 db), és mellékhelyiségek (660 db) vannak
– a fesztiválterület nyitvatartási ideje alatt a programok folyamatosan zajlanak, mivel csak bérlet van, nincsenek napi kiürítések
– a kemping területére járművel is behajthatsz, akár mellette is sátrazhatsz
– ételt és italt (nem kereskedelmi mennyiségben) magaddal hozhatsz a fesztivál területére
– több ingyenes ivóvíz feltöltési pont van
– a terület közepén található tóban reggel 8 és este 8 között bármikor csobbanhatsz
– a helyszíneket és a vendéglátóhelyeket térköves utak kötik össze
– bár nem javasoljuk, kutyabarát a rendezvény, magaddal hozhatod kedvencedet
– a „Főzőligetben” a magaddal hozott ételedet is elkészítheted, vagy kapcsolódhatsz a közös főzésekbe is.
– rengeteg workshop lesz idén is, ezekről ITT tájékozódhatsz!

A szervezők közzétették már az italárakat is,  egy korsó Soproni mindössze 950 ft-ba kerül, a rövidek ára 1100/1800 ft, míg egy üveg bor 1600 ft-ba kerül.

Még két napig elérhetők a 41 ezer ft-os bérletek, a hétvégi jegyek pedig 33 ezer ft-ba kerülnek.
Esemény: https://www.facebook.com/events/781732276956771
Jegyek: https://daad.hu//ticket/

Kedvcsinálónak pedig íme a tavalyi aftermovie! Ha végignézed a 13 perces összeállítást, akkor egészen biztosan megjön a kedved!