A lápi póc (Umbra krameri) a csontos halak (Osteichthyes) főosztályának a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályába, ezen belül a csukaalakúak (Esociformes) rendjébe, a pócfélék (Umbridae) családjába tartozó védett faj. A póchalakra jellemzően kis ragadozó hal, melynek egyedüli európai képviselője ez az aránylag rövid életű négy évnél tovább csak ritkán élő Magyarországon fokozottan védett faj. Állományának jelentős csökkenését a mocsarak lecsapolása és újabban a természetes ellenségeként megjelenő ragadozó amurgéb is fenyegeti.

Erről a különleges halfajtáról nevezték el azt a ceglédi tavat, aminek partján egy még különlegesebb open air partyra fog sor kerülni szombaton. A Lápipóc Open Air három szervezőcsapat – Alterego Events, Deepest Garden és Mimimal Art Family – összefonódásából fog megvalósulni. A fő zenei irányvonal a minimal house, a zenéről összesen 11 dj – Bellitta, Dorota, Flanger, Jäger, Kozle, Louis, Monocron, Pat Duff, PLT, Sarel, Varin – fog gondoskodni.

Ez a varázslatos helyszín Cegléd vasútállomástól 10 percre található kocsival. Aki pedig vonattal jön, azok számára a szervezők folyamatos taxi transzferrel készülnek.
Készüljetek, mert ez egy olyan buli lesz, amilyen még nem volt a környéken!
A zenélés már délután elkezdődik, majd a naplementébe nyúlóan kellemes minimal és house zenék gondoskodnak a megfelelő hangulatról. Napnyugta után pedig keményebbre és gyorsabbra veszik az ütemeket.
Amint elkezd pirkadni a nap, és előkerülnek a nap első meleg sugarai, úgy a zenék is egyre vidámabbak és energikusabbak lesznek.

Óvjátok a környezetet, figyeljetek egymásra, és érezzétek nagyon jól magatokat!
További részleteket a FB event leírásában találtok.
Elővételes jegyekért – ami az esemény jellegéhez képest igazén barátinak mondható – pedig kattintsatok ERRE a linkre!