Chuck Roberts hangját egészen biztos, hogy hallotta már mindenki. Az énekes, dalszerző és producer leginkább a Rhythm Controll 1987-es „My House” című kislemezén hallható vokál lett ismert, amelyet a műfaj rajongói szerte a világon gyakran „a house zenei gospel”-ként emlegetnek.

Chuck Roberts Chicagóban, a West Side-on született. Családja erősen vallásos volt, hat évesen kezdett énekelni egyházi eseményeken, és 13 évesen csatlakozott első zenekarához. A „Funkband Mister” nevű formáció 1983-as „I Wanna Thank You” című dala hozta el számára az első sikereket a popszakmában.

 

A „My house” volt az eredeti zene, ahol először felcsendült a vokál, azonban Larry Heard 1988-as „Can you feel it” című szerzeményében robbant igazán nagyot. A legendás „In the beginning there was Jack” című sample-t a későbbiekben még egy sor producer használta fel, olyan kiválóságok, mint például Todd Terry, vagy Julio Bashmore. Az elmúlt pár évben pedig nagyon zenészekkel kollaborált, mint például Carl Cox, Bushwacka! és WhO.
A legutóbbi interpretáció az Illusionize & DJ Glen által az idei év elején megjelentetett January’s „Oscillator (Jack Is Back).

Chuch Roberts 66 éves volt. Nyugodjon békében!