Egy buli sikere soktényezős folyamat eredménye. A háttérben igazi csapatmunkára van szükség, ahol számos részterület feladatait szükséges összehangolni. Csak így lehet szintet lépni. Egy zenei ügynökség kulcsfontosságú szerepet játszik ebben. Segítik a dj-ket, hogy a kreatív munkájukra koncentrálhassanak, miközben a háttérben kezelik a különböző üzleti és promóciós tevékenységeket. Nagy Istvánnal, az Elevate Production kreatív igazgatójával beszélgettünk.

Kérlek mesélj az Elevate Production megalakulásáról és arról, hogy pontosan mivel foglalkoztok?

Az Elevate 2019-ben alakult, és legfőbb tevékenységi területünk az artist menedzsment. Emellett jelentős tapasztalattal rendelkezünk hazai és nemzetközi bookingban is. Oktatási modulok fejlesztésével és kiadó üzemeltetésével is foglalkozunk, valamint rendezvények helyszíni lebonyolításában és marketing stratégiák kidolgozásában is jeleskedünk.

Kik alkotják a csapatot, kinek mi a feladata?Kezdjük az A&R-el, aki szelektálja a beérkező demókat, kiválogatva azokat, melyek a leginkább összhangban vannak az ügynökségünk stílusával és víziójával. A szerződések összeállítása és azok továbbítása a megfelelő művészek felé a szakterülete. Ő a zenei világunk elegáns közvetítője, gondoskodva arról, hogy minden részlet a helyén legyen.

Nem kevésbé fontos szerepet tölt be a booking menedzserünk, aki a művészeknek érkező hazai és nemzetközi fellépési lehetőségeket koordinálja és kezeli. Ő a kulisszák mögötti mágus, aki gondoskodik róla, hogy az artisták világszerte megfelelően megjelenhessenek és képviseljék a márkát.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a tour menedzserünkről sem, aki a hazai és nemzetközi fellépések aktív motorja. Ő nem csupán a dátumokat és helyszíneket kezeli precízen és pontosan, de helyszíni jelenlétével biztosítja, hogy minden részlet a legjobb hangulatban és minőségben valósuljon meg.

Digitális marketingesünk pedig a modern zeneipar digitális térben való szárnyalását hivatott biztosítani. Feladatai közé tartozik az ügynökségünk online platformjainak stratégiai kezelése és fejlesztése, garantálva ezzel az online termékek állandó karbantartását és előrelépését.

Végül, de nem utolsósorban, helyszíni koordinátorunk, aki minden rendezvényünkön felügyeli és irányítja a projektek megvalósításának apró részleteit. Ő az események kulcsfigurája  aki gondoskodik arról, hogy minden összeálljon a tervezett módon és időben.

Hogyan kapcsolódik a zenéhez az Elevate csapata?

Minden csapattagunk zenei tudása széles spektrumot ölel fel, amely az alkotásban, rendezésben és a zeneipar bűvöletében rejlik. Mindegyikünk a zenekedvelök excentrikusok tagja, és szenvedéllyel hódolunk az elektronikus zene világának. Vizióink egyesülnek az ügynökség élettel teli jövőképével, mely közösen vezet bennünket az inspiráció forrásához.

Milyen szempontok szerint gyűjtitek magatok köré a DJ-ket?

Az ideális jelölt első és legfontosabb jellemzője az alázat és elkötelezettség a zenei szakma iránt. Fontos, hogy rendelkezzen saját, önálló vízióval és határozott célokkal rendelkezzen. A trademark létrehozása és egyedi hangzás kialakítása kiemelt fontosságú legyen számára. Az ügynökségünk elvárása, hogy ne csak egy DJ legyen, hanem rendelkezzen produceri hajlammal is. Számunkra nem releváns az a lemezlovas, aki teljesen kezdőként érkezne hozzánk. Mi nem a tömeg ízlését követjük, hanem elkötelezett szakembereket keresünk, akik képesek kiemelkedni és hozzájárulni az elektronikus zene fejlődéséhez.

Hogyan segítitek a DJ-k pályafutását?

Az artist menedzserünk  fő feladataköre, hogy a DJ-k karrierjét hatékonyan támogassa és előremozdítsa. Ő az, aki leginkább gondoskodik arról, hogy az artistok pályája dinamikusan és sikeresen fejlődjön. A sajtóanyagok megformálása és teljes körű kidolgozása az ő felelőssége, és szorosan együttműködik az A&R-el  annak érdekében, hogy az Artist által létrehozott zenék megfelelő kiadókhoz jussanak. A marketing stratégiák kialakítása, különös tekintettel a zenei platformokra, szintén az ő feladatkörébe tartozik. Ügynökségünk alapvető filozófiája, hogy az artistok szabadon alkothassanak a stúdióban, és csak a fellépéseken kelljen teljesíteniük a tőlük elvárt színvonalat.

Mire vagytok a legbüszkébbek az eddig elért eredményeitek közül? 

Eddigi legnagyobb sikereink közé tartozik a Budafest, ahol Magyarországon először lépett fel Fisher, és meghaladtuk a 8000 fős közönséget. Érdekességként megemlíthető, hogy a fesztiválra nagyszámban érkeztek látogatók Angliából. A fesztivál teljes körű helyszíni lebonyolítása, beleértve az engedélyeztetési eljárásokat, a helyszíni brandinget, a fellépők transzferének precíz megszervezését, valamint a vendéglátó egységek gondos elhelyezését, mind a mi szakértelmünket dicséri.

Emellett kiemelkedő eredményeink közé tartozik artistunk, CHRSTPHR – Extended showjának teljes projektmenedzsmentje, amelynek köszönhetően megtöltöttük az ikonikus Akvárium Klub Nagy Hallját és a pécsi Expo legnagyobb termét is. A Sziget Fesztivál, az EFOTT Fesztivál és a Strand Fesztivál külön színpadot biztosítottak ennek az eseménynek, ahol artistunk egyedi dekorációval és lenyűgöző show-elemekkel mutathatta be zenei világát.

A lemezlovasok azért értékelik ügynökségünk munkáját, mert mi teljes körűen biztosítjuk számukra a kreatív szabadságot. Megkíméljük őket minden olyan adminisztratív vagy logisztikai feladattól, amely akadályozhatná az alkotói folyamatot és negatívan befolyásolhatnák a végeredményt vagy a zenei mű megvalósításának menetét.

Ez egy kölcsönösen erősítő kapcsolat: ügynökségünk is csak akkor képes a legjobbat nyújtani, ha Artistjaink rendelkeznek azzal az ambícióval és vízióval, amely a kiemelkedő zenei művek megalkotásához szükséges, és ezeket a produkciókat mi bármilyen formában eljuttathatjuk a nagyközönséghez.

Milyen tervekkel vágtok neki az év hátralévő részének?

Szeretnénk online kurzusaink moduljait bővíteni a szakma legkiválóbb szakértőinek tananyagaival, online oktatási programjaink keretében, beleértve a DJ és producer kurzusokat. Célunk, hogy az emberek számára elhozzuk a zenealkotás szépségét, és betekintést nyújtsunk a DJ szakma rögös, ámde varázslatos útjába. Törekvésünk, hogy generációk tehetségeinek megfelelő körülményeket biztosítsunk, ahol fejlődhetnek és szabadon alkothatnak. Szeretnénk közelebb hozni az embereket a zenéhez, a zenei alkotás misztériumához, megérteni és megértetni a zene fontosságát. Azok számára, akik a zenével foglalkoznak, szeretnénk átadni a tudatot, hogy ez egy hivatás. Számunkra prioritás mindenki elégedettsége, és az, hogy minden egyes résztvevő gazdagodjon tudásban és inspirációban.