Az összes DJ találkozott már bosszantó alakokkal, akik mindenáron szerették volna meghallgatni a kedvenc zenéjüket. Egy angol dj azonban kidolgozta a tökéletes taktikát arra az esetre, hogyan vethet véget a számkérérseknek. 

Colin-Gingell Good, más néven DJ Pressplay egy brit újságnak azt nyilatkozta, hogy amikor fellép a  Coda nevű klubban, akkor mindig kifüggeszt egy listát a számkérések díjairól, elriasztva ezzel azokat, akik nem akarják elfogadni a nemleges választ. A horror áras összeget némi iróniával kell fogadni, ugyanakkor állítólag igen csak megfelel a célnak.

Good így magyarázza: „A legtöbb ember olyan dalokat szeretne, amelyeket személyesen is szeretne hallani. De ez nem mindig felel meg az est hangulatának vagy a közönségnek. Néhány különösen gyakran kért számnak kifejezetten borsos az ára, mint például a Kings of Leon „Sex on Fire” (250 font) és az Oasis „Wonderwall” (500 font). A lista legdrágább tétel a The Killers ‘Mr Brightside’ című slágere, ami 1000 fontba kerülne a számkérőnek. A lista bevezetése óta nem is kérték ezt a zenét. De nem kell mindent komolyan venni, leginkább azért tettem ki ezt a táblát, hogy udvariasan emlékeztessem a közönséget, miszerint el kell fogadniuk a nemleges választ.” – magyarázta az 51 éves dj a BBC-nek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Colin Gingell (@dj_pressplay_uk) által megosztott bejegyzés

Forrás: [BBC]