Ismét eltelt egy év, holnap kezdetét veszi a nyár egyik legjobban várt eseménye, a Kolorádó! Összeszedtük a legfontosabb infókat, amiket tudni érdemes!

TRANSZFER

A fesztivált az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészparkban rendezik meg, Nagykovácsi mellett, a budai hegyekben, erdős-mezős környezetben. A fesztivált többféleképpen is megközelítheted: jöhetsz fesztiválbusszal (Hűvösvölgyből és már a Széll Kálmán térről is), tömegközlekedéssel, bringával, taxival, GreenGoval, autóval vagy gyalog is, a mozgásukban korlátozott fesztiválozóknak pedig, előzetes regisztráció esetén, külön transzfert tudnak biztosítani a szervezők.

Kolorá Buszok a hűvösvölgyi buszfordulóból indulnak. Odáig a legegyszerűbben az 56A jelzésű és 61-es villamossal (vagy ezek villamospótló buszaival), vagy 63-as nappali, illetve 956-os vagy 963-as éjszakai buszokkal juthatsz el.

Kolorá Buszra a hűvösvölgyi buszforduló közepén található trafikban tudsz jegyet váltani. Ne felejtsd el itt megvenni a buszjegyed vagy buszbérleted, mert a kb 30 méterre található megállóban nem fogsz tudni jegyet venni, és a buszsofőrtől sem. Ezzel a busszal egészen a fesztivál bejáratáig eljutsz. A buszjegy ára a Hűvösvölgy és a fesztivál bejárata közötti szakaszra 2000 Ft, de tudsz venni egyből a teljes fesztiválra korlátlan oda-vissza utazást biztosító buszbérletet is 8000 Ft-ért). Ha máshogy oldod meg a Kolorá Parkolóig (GPS koordináták: 47.541438, 18.934909.) a kijutást, akkor onnan a Shuttle járattal tudod folytatni az utad, ami a parkoló és a fesztivál bejárata között ingázik. A shuttle buszjegy ára a parkoló és a fesztivál közötti útszakaszra 1500 Ft. A Kolorá Busz és a Shuttle is a fesztivál teljes időtartama alatt 0-24 folyamatosan jár. Csúcsidőben 15 percenként, csúcsidőn kívül 20-30 perc várakozás is előfordulhat. A legfrekventáltabb időpontokban, ha sokan érkeztek egyszerre, előfordulhat olyan helyzet, hogy nem fér fel mindenki a buszra, ez esetben a türelmeteket kérjük. Idén megnövelt buszmennyiséggel készülünk, folyamatosan figyeljük a forgalmat, és igyekszünk alkalmazkodni az igényeitekhez, de a legkényelmesebb kijutáshoz mindenképp javasoljuk a korai érkezést, még a nagy koncertek előtt.

Utolsó nap: Az utolsó Hűvösvölgy felé közlekedő Kolorá busz vasárnap délelőtt 11 órakor hagyja el a fesztivált, ha ezzel akarsz utazni, 10:00-re legkésőbb érkezz a megállóba.

Idén egy új szélvészgyors kijutási lehetőségre is lecsapattok: a Széll Kálmán tértől egyenesen a fesztivál bejáratáig visznek. Kényelmesen, gyorsan, légkondis buszokkal érkezhetsz a fesztiválra így. Ez a buszjárat csak a Széll Kálmán tér – Kolorá irányban üzemel, a fesztiválról hazafelé a Hűvösvölgyig közlekedő „sima” Kolorádós transzferbusszal tudsz menni. A Pingrumba (Széll Kálmán tér) – Kolorá Fesztiválbejárat direkt járat jegyei korlátozottan kaphatóak, időpont és helyfoglalás szükséges – katt a jegyekért és további infókért!

Indulási időpontok a Pingrumbától, csütörtöktől vasárnapig minden nap:

15:00, 16:45, 18:30, 20:15, 22:00. Érdemes előre megtervezni az utad és megvenni a jegyet ha a Pingrumba Széllvész Expresszel jönnél, mert telnek a helyek és ha most lefoglalod, akkor még spórolsz is, mivel 4000 Ft-ról 4500-ra emelkedik a jegyár a fesztivál hetén.

A  legzöldebb négykerekű megoldás a kijutásra a GreenGo autómegosztó szolgáltatás. Ha még nincs, akkor töltsd le a GreenGo appot, regisztrálj és már indulhat is az elektromos autózás Kolorádóba. A parkolónkban külön GreenGo parkoló vár, ahol lezárhatod és meg is kezdheted a bérlést.

A Kolorádó idén a FEXI és a Főtaxi partnerségével végzi a taxiszolgáltatást. Ha otthonod és a fesztivál bejárata között a legkényelmesebben utaznál, akkor ezeket a lehetőségeket neked találták ki.

Kijutás Kolorádóba Főtaxival és FEXI Taxival: hívj egy autót a Főtaxi vagy a Fexi appon keresztül. Így a rögzített budapesti taxitarifákkal tudsz kijutni a fesztiválra.

Hazajutás Kolorádóból, partnerünk a FEXI: a fesztivál bejáratánál található busz- és taximegállóban FEXI droszt vár. Kolorádóból minden nap 21:00 és 09:00 között tudsz hazamenni FEXI taxival. Erre a pontra nem fogsz tudni más társaságtól autót hívni, de a droszton már taxik várnak és egy helyszíni koordinátor segíti majd a hazaindulást.

A FEXI az alábbi tarifákkal dolgozik: Alapdíj: 1500 Ft, kilométerdíj: 700 Ft / km, várakozás: 175 Ft / perc. Ez alapján a maximalizált fuvardíjak így fognak kinézni: Kolorádó – Széll Kálmán Tér 11900 Ft, Kolorádó – Nyugati Pályaudvar 12900 Ft, Kolorádó – Móricz Zsigmond körtér 13900 Ft. Természetesen bármilyen célállomást választhatsz, csak megadtunk pár népszerű példát, hogy előre átláthatók legyenek az árak. A maximalizált fuvardíjak door-to-door vannak kalkulálva. Abban az esetben érvényesek, ha az útvonalat nem kell megszakítani vagy az utas kérésére módosítani.

A Főtaxin és FEXI-n kívül más taxiszolgáltató autóival nem tudsz behajtani a fesztivál bejáratig, csak a parkolónkig tudsz így jönni. Ha másik taxiscéggel jössz, akkor a parkolótól a Shuttle busz vagy a Tanösvény lehet a további opciód a bejáratig.

Szeretnék, ha taxis utazásotok a lehető legátláthatóbb és kiszámíthatóbb lenne. Partnerük törekszik a zökkenőmentes lebonyolításra, de ha ennek ellenére bármilyen kellemetlen meglepetés érne utad vagy a fizetés során, azt haladéktalanul jelezd felénk az info@kolorado.hu-n, lehetőleg a pontos viszonylat, időpont és rendszám megadásával és mindenképp kérd el a sofőrtől a „slejfnit” (ez a visszaigazoló szalag, amelyet a taxióra ad), hogy minél hamarabb ki tudjuk vizsgálni az ügyet.

DIITÁLIS PROGRAMFÜZET

Kolorádóban nincs térerő és internet, de szerencsére a programfüzet letöltés után offline is elérhető PDF formátumban.

IOS felhasználóknak javasoljuk a PDF iBooks-ba importálását, Androidosok számára pedig a számtalan PDF-nézegető applikációk egyikét. Azoknak, akik elfelejtik letölteni a programfüzetet a fesztivál előtt, helyben is el tudjuk küldeni AirDrop és Nearby Share segítségével az Infopultnál.

Egy hét múlva ilyenkor kiszakadunk egy kicsit a hétköznapokból. Készüljetek fel a rengeteg koncertre, bulira, művészetre, workshopra, a természet közelségére, hideg sörökre, baráti ölelésekre és cserkészhangulatra, mindezt Budapesthez közel. A móka garantált, de csak ha van belépőtök. Ha még nincs, irány a weboldal, szerezzétek be a bérleteket!

A digitális programfüzetet INNEN tudod letölteni.

NEMZENEI PROGRAMOK

A fesztivál kiemelkedő abban, hogy megmutassa, a fesztiválozás több, mint éjszakai bulizás, lehetőség új dolgok felfedezésére, offline kapcsolatok építésére és a közösségben levés jótékony hatásainak megtapasztalására. A nagykovácsi cserkészparkban a nappalok is népszerűek, közel 100 programot (előadások, beszélgetések, workshopok) pörgetnek max kapacitáson. A nemzenei programokról ITT találhatsz bővebb infót!

ZENEI FELHOZATAL

A Kolorádó igazi ereje – a varázslatos helyszín mellett – a nemzenei programok sokaságában rejlik. Elektronikus zenei fronton számos nemzetközi nagyágyú fog érkezni. Gigi FM és Polygonia közös szettje misztikus techno mágia lesz a cserkészpark csillagai alatt. Rey Colino felkapott 90’s hangzással pezsdíti a house világát, és piszkos, groovy technoval érkezik Alarico. De itt lesz Red Axes, Nicola Cruz, Blawan, Call Super, Chlär és upsammy. Szinte teljes létszámban képviseli magát idén is az underground elektronikus zenei vonal.

Számos hazai közönségkedvenc lép fel a nagyszínpadon: Carson Coma, DEVA, Freakin’ Disco, Krúbi, Analog Balaton és Sisi: csak, hogy a legnagyobbakat említsük.
A Kolorádó színes zenei repertoárjába szinte az összes underground és alternatív stílus belefér.

JEGYEK

A Kolorádó többfajta jegy és bérlettípussal készül idén. Az idei év legnagyobb újítása, hogy bevezették az éjszakai jegytípust is, amivel 23:30 után lehet belépni a fesztiválra. Ez azt jelenti, hogy az éjszakai dj szettek mellett még akár két nagyszínpados koncert is belefér. Nem érdemes az utolsó napra halogatni a vásárlást, ugyanis a korábbi évek tapasztalata szerint hétvégére borítékolható a sold out.
Bővebb infó és jegyvásárlás ITT.