Javában tombol a nyár, maxon pörög a fesztiválszezon! Azonban nehogy azt gondoljuk, hogy a zeneiparban ilyenkor minden csak a szórakozásról szól! A holtszezonban is sorra jönnek ki a friss megjelenések. Ilyen például egy hazai release, mégpedig Shabaam legújabb EP-je, ami a Sam Paganini által igazgatott JAM gondozásában látott ma napvilágot!

Ez pedig már nem az első alkalom, hiszen Shabaam korábban már egy JAM-válogatásalbumra is felkerült, amiről ITT írtunk részletesen. Most azonban egy önálló kiadvánnyal jelentkezik, ami a „Longstaff EP” címet viseli és összesen három  szerzemény kapott rajta helyet.

A címadó track kíméletlen döngölését egy funk-os vokál hivatott ellensúlyozni. A cinek és mély basszusok hömpölygő lüktetése bombaként robbantja be a táncteret, bárhol is csendüljön fel Shabaam zenéje.  A Block47 ércesebb hangzásvilágát egyensúlyozza a Bohoocc című felvétel, ami az előbbi sejtelmesen hömpölygő, transz állapotot előidéző témájához képest egyfajta könnyedebb, eufórikusabb jelenléttel alkot balanszt.

De nem csak a JAM 66-os megjelenése kapcsán érdemes Shabaam-ról beszélnünk. A júniusban lezajlott barcelonai Sonar-on headliner szerepet betöltő Richie Hawtin hivatalos Sonar-videójában ugyanis Shabaam Aladarus-szal közösen megírt egyik szerzeménye is helyet kapott! A „Colossal” március elején látott napvilágot a Planet Rhythm  gondozásában, és a jelek szerint Hawtin is imádja!

Shabaam egyébként ma este a Balaton Sound „B Stage”-én lesz hallható, ahol Raul Young-gal közösen fog b2b-ezni. A 75 perces szettjükben várhatóan sok saját zene is felcsendül majd.

Shabaam – Longstaff
Release Date: 2024-07-05
Label: JAM
Catalog: JAM066
Beatport link: https://www.beatport.com/release/longstaff/4615035