A 2019-ben debütált Katlan Fesztivál szinte azonnal a nyár egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát az elektronikus zene rajongóinak körében. Persze ezen nincs mit csodálkozni. Az immáron három naposra bővült fesztivál tucatnyi külföldi headlinerrel bővelkedik, akiket hazai fellépők egész sora támogat. Ráadásul idén is felvonultatnak egyéb zenei stílusokat is. mint például a psy, house és hiphop.  Maga a helyszín pedig még akkor is megér egy látogatást, ha semmi közünk a zenéhez.

A tárnoki katlan igazán különleges hely. Tulajdonképpen egy nagyjából 10 000 négyzetméter alapterületű barlangról beszélünk, ami télen fűt, nyáron pedig hűt. Így ideális védelmet nyújt bármiféle szélsőséges időjárási esemény ellenaz akusztikája – akárcsak bármelyik barlangnak – pedig kiváló. Mondhatjuk úgy is, hogy az Isten is partyhelyszínnek teremtette, erre pedig már ideje korán rájöttek a szervezők, számos legendás megmozdulás helyszínéül szolgált az elmúlt évtizedekben. Volt egy időszak, amikor megtört a lendület, a helyi vezetés nem látta szívesen az önfeledten bulizó fiatalokat a környéken. Mára azonban rendeződtek a dolgok és zöld utat kaptak az elektronikus zenei rendezvények.

A 2024-as Katlan Fesztivál csütörtök este veszi kezdetét és egészen vasárnap kora délután fog tartani! És hogy kik fognak zenélni? Lássuk a neveket!

CSÜTÖRTÖK

6EJOU

Igazán sűrű a francia dj / producer naptára mostanában, ő az egyik legfelkapottabb név a hardtechno szegmensben. A hazai közönség előtt sem ismeretlen, aki ezúttal egy hybrid live szettel készül.
Set time: 01:00-02:30 Rave Cave

Raxeller

Amikor 2022. novemberében először lépett hazai közönség elé, már lehetett érezni, hogy fogunk még róla hallani. A holland dj / producer szerzeményeiben torz, éles hangok, valamint kemény kick drum-ok váltják egymást.
Set time: 02:30-04:30 Rave Cave

Jay Lumen

Hazánk „elsőszámú techno exportőre” három órát fog zenélni, szettjének első felében a rá jellemző hangzás fog dominálni, a hajnali órákban pedig house ütemekkel élhetjük át vele a napfelkeltét.
Set time: 03:00-06:00 Katlan Stage

PÉNTEK