Kategóriák: Fesztiválszezon

Ma kezdődik a Balaton Sound, ami egészen hétfő reggelig fog tartani

Az európai fesztiválszcéna legmenőbb vízparti fesztiválján az eddigi legjobb világsztár felhozatalt köszönthetjük, az elektronikus tánczene legnagyobb képviselői mellett az ’urban music’ stílus, azaz a rap, hiphop, r’n’b világsztár előadóit is felsorakoztatva. A Balaton Sound szerdán indul és vasárnapig tart a Balaton-parton, Zamárdiban. Mára a Balaton Sound a MOL Nagyon Balaton legnagyobb forgalmú és Magyarország egyik legnagyobb hatású turisztikai eseménye lett. Idén legalább 160.000 vendéget várnak a szervezők.

„A Balaton Sound védjegye – kezdetek óta – az egyedi, vízparti és vízre épült fesztiválhelyszínek, a világsztárok sora és a szolgáltatások minősége. Ehhez társul az egyedi látványvilág és az elkötelezettség, hogy a fesztivállátogatók minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat” – mondta Fülöp Zoltán, a Sound főszervezője.

Több, mint 100 világsztár 7 helyszínen
A világsztár- felhozatalra idén sem panaszkodhatunk, a Sound hét helyszínen is kínál nemzetközi csemegéket az elektronikus zene mellett számos más műfajban.
Nagyszínpadon kizárólag nemzetközi sztárok lépnek fel, többek mellett Don Diablo, J Balvin, Tiesto, Future, Marshmello, Timmy Trumpet, The Chainsmokers, Sean Paul, Armin van Buuren, Rudimental live, G-Eazy és DJ Snake.

Dreher Arénában a legnépszerűbb hazai zenekarok, a Wellhello, a Punnany Massifés a Halott Pénz mellett olyan sztárok állnak színpadra, mint a korábbi nagyszínpados headliner KSHMR, a Tchami x Malaa, Nicky Romero, Deorro, Nervo, Valentino Khan, Sam Feldt vagy a hiphopperek közül Desiigner, Killy, és Denzel Curry.

Az ELROW at Casa Bacardi az idei évben egy majd’ 5000 partizó befogadására képes, egyedi kialakítású sátorba költözik. A spanyol Elrow Club által létrehozott világhírű partisorozat idén is extravagáns díszlettel, magával ragadó látványvilággal érkezik a Balaton partra, olyan sztárokat prezentálva, mint a német elektronikus zene underground “kisistene”, Paul Kalkbrenner, a kétszeres DJ Awards díjas Jamie Jones, a brit DJ duo, a CamelPhat, a Németországból érkező DJ, a Németországból érkező Claptone, a Grammy-jelölt Dj híresség, Nic Fanciulli, vagy a női vonalat erősítő német DJ, Monika Kruse.

Jägermeister presents: The Club nevet viselő vadonatúj helyszín minimál stílusú, félig vízre épült építményével a legmenőbb ibizai klubok világát teremti meg. Ebben közreműködnek a techno műfaj olyan emblematikus figurái, mint Marco Carola, a groovy tech-house nagykövete, az amerikai The Martinez Brothers DJ duó, a minimalisztikus techno vonalat erősítő, egykori Deep Dish alapító, Dubfire, az argentin progresszív house DJ Hernán Cattáneo, az olasz Deborah De Luca, a kiváló produkciós alapokra felépített project, a Matador, valamint Frans Zimmer, azaz művésznevén Alle Farben.
A vízre épült TCL Stég szintén tartogat izgalmakat, itt lép fel többek között Yokoo, a Norhing Can Compare album világkörüli turnéjával, Sascha Braemer, és ’egésznapos’ dj szettel érkezik a fáradhatatlan Gorje Hewek-Izhevski orosz duó.
A Belgian Stage pedig, nevéhez méltóan, a belga szcéna legismertebb, tört ütemeket pörgető arcait vonultatja fel kora délutántól estig.

Boat Party
Minden eddiginél impozánsabb line up-pal fut ki a Balaton Sound hajós bulisorozata. A fesztivál ideje alatt minden nap limitált befogadóképességű BoatParty-kon szórakozhatnak azok, akik még a fesztivál területén található programdömpingnél is többre vágynak. Különleges, nappali szettekkel érkezik a techno és house szcéna élvonala: Dubfire, Hernan Cattaneo, Matador, Monika Kruse, Alle Farben és egy extra drumandbass bulival a Hybrid Minds is.

Idén még biztonságosabb a Balaton Sound
A fesztivál idén is nagy figyelmet fordít a biztonságra a Safety First kezdeményezés révén. A tavalyihoz képest dupla annyi, közel 100 Safety First önkéntes áll munkába a fesztivál idejére, köztük jónéhány külföldi jelentkező.
Újdonság a Balaton Sound applikáción belül elérhető ún. SoundWatch fül, melynek segítségével meghatározható a fesztiválozók tartózkodási helye és az alkalmazáson belül közvetlenül segítséget is kérhetnek” 
– mesélte Lobenwein Norbert, a Sound másik alapító-főszervezője. A SoundWatch-ba belépve a fesztiválozó a térképen láthatja, hogy hol található a hozzá legközelebbi Safety First pont. Amennyiben nem tudja felkeresni a Safety First pontok valamelyikét, abban az esetben közvetlenül is kérhet segítséget a SoundWatch-on belül akár hívással, akár üzenetben.
A Safety First program keretén belül a fesztiválozók biztonságával kapcsolatos területek szakértői edukálják a fiatalokat és hívják fel a figyelmüket a fesztivál során esetlegesen felmerülő problémás esetekre. Mindannyian összeszedték a saját szakterületükhöz kapcsolódó, valamint az általuk leggyakrabban tapasztalt fesztivál problémákat, illetve azt, hogy a fiatalok miként előzhetik meg ezeket. A szakértői csapat – Dr. Zacher Gábor, Dr. Hevesi Kriszta, dj Lotfi Begi, Lina és Panni influencerek – valamint az őket segítő önkéntesek a fesztiválon is kint lesznek, annak érdekében, hogy helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos fesztiválozáshoz.
A fesztivál különböző területein pedig magyar és angol nyelvű posztereken lesznek olvashatók a Safety First szakértők tanácsai, illetve a fesztiválon kapható repoharakon is vicces, ugyanakkor edukatív tanácsokkal találkozhatnak a fesztiválozók.

VIP az egész SOUND
Megújult külsővel, a korai Hollywood hangulatát idéző imidzzsel születik újjá a Sound nagyszínpadával szemben kialakított VIP helyszín. A több, mint 2000 m2-en elterülő VIP-nek boxok, kényelmes kanapék, vörös szőnyeg, és az egésznek egy extravagáns, vintage cirkuszi miliőt megteremtő dekoráció adja a keretét. A lelátóról követhetjük a Nagyszínpad sztárfellépőinek koncertjeit, majd a záróprogram után – különleges showelemekkel, légtornász és artista bemutatókkal tarkított – exkluzív partikon fordulhatunk az éjszakába. A helyszín szolgáltatásai közt pedig lesz masszázs, saját toalett, sminkasztal, valamint értékmegőrző is.
A nagyszínpados VIP-val egy felüljáróval összekötött, a Balaton vízén kialakított, 1000 m2-es plázs, a ’VIP Shore’ baldachinos „hencsergőkkel”, napágyakkal, törölköző szolgáltatással, hófehér kanapékkal, belső medencével várja a fesztiválozókat. A helyszínen koktélbár és beach party szórakoztatja a közönséget hajnalig tartó lounge zenékkel.
Exkluzív lelátó-teraszt kap a Sound legnagyobb fedett helyszíne is. Az új Dreher Aréna VIP a majdnem 10,000 fős sátor közepén épített, megemelt, 500 m2-es VIP terület, zavartalan rálátással a színpadra, saját bárral, egyedi bútorzattal és atmoszférával, valamint saját wc-vel.
A világ egyik legismertebb partisorozata, az Elrow idén sem maradhat el a SOUNDon, ezúttal egy több, mint 1000 m2-es VIP területtel kiegészülve. Az itt kialakított helyszínen keresztül léphetnek be a VIP jegyet vásárolók a fesztiválra. A „Welcome to Paradise!” jegyében megépülő, rousseau-i hatású egzotikus dzsungel design-nal berendezett VIP terület, fákkal, indákkal, növényekkel, állat-dekorációval valamint külön DJ pulttal, egyedi fényekkel és hangokkal várja az exkluzív partira vágyókat. Hozzá kapcsolódik, az Elrow színpad oldalán elhelyezett lelátó, ahol zavartalanul lehet partizni a színpompás kavalkádban.

Az idei évben egyedülálló módon a fesztiválon is megváltható a látogatók számára a VIP élmény, így aki bérletét vagy napijegyét VIP belépőre szeretné váltani, könnyen megteheti a helyszínen.

’Beach Bash’ partik a strandon
A vízparti lazulás új formáit ismerhetjük meg a Balaton Sound három vadiúj strandján, a Gold, a White és a Red Beachen, minden nap 16.30 és 18.30 között.
A fancy partysorozat július 3-án indul a Gold Beachen a Welcome Party-val, ahol a szegedi szépségverseny szereplőivel, egy pohár pezsgő és szuper kiegészítők társaságában bulizhatnak a partiarcok. Másnap jön a Neon Bash a Red Beachen, ahol neon testfestés és hatalmas party vár mindenkire, ráadásul a lenyűgöző utcaszínházakba is belenézhetünk. A következő napon indiul a Glam Beach Party a White Beachen: Kerenyi Virag divattervező és Lakatos Márk stylist extrem showja őrjíti meg a partyt, amit a Wonderland Show Company rendez. A zenéket DJ Poli és DJ Bootsie szolgáltatja és a vállakozó kedvűek bátran vonulhatnak majd legdivatosabb szettjeikben a pop-up catwalkon. Július 6-án a már ismert Mattress Madness indul a White Beachen, ahol a legfontosabb partikellékek a felfújható matracok lesznek. Az utolsó Sound napon a Masquerade hív mindenkit a Gold Beachre, hogy elkápráztassák a fesztiválozókat a legkülönlegesebb jelmezekkel. „Hozd ki a bodydat a Beach Bash partikra, hiszen minden test strandra kész beach body! Készítsük ki a legjobb parti szettet, mert fantasztikus hosszú hétvége ígérkezik a Balaton Sound alatt” – buzdít mindenkit Lakatos Márk, a Glam Beach Party kreatív igazgatója, aki az idei fesztivál új VIPkoncepciójának art directora is.

Ahogy a Glam Beach Partyn arra ösztönzik a látogatókat, hogy minél extavagánsabb és divatosabb ruhákat merjenek viselni a partíkon, úgy az új helyszínen a Sound of Style az ehhez kapcsolódó beauty stílusokat, megoldásokat kínálja a fesztiválozóknak: lesz tetoválószalon, borbélyszalon, csillámfestés, fodrászat is, emellett extrém hajfonásokat is készíttethetnek maguknak a bevállalósabbak.


Utcaszínházak a Soundon
Idén a Balaton partjára érkezik a DUNDU család pár tagja, hogy óriás termetükkel, világító testükkel és légies mozdulataikkal mindenkit elkápráztassanak.
Azt tudjuk egy ideje, hogy a Balaton Soundon bármi megtörténhet, de ezúttal egy egészen különleges meglepetéssel készülnek a szervezők: levegőbe repítik a vízi élőlényeket. Hatalmas polipok lebegnek majd az égen a Mascote Kite Team csapatának jóvoltából.

Klasszikus és kortárs pantomim mozdulatokat kombinálva akrobatikus elemekkel Mimo Huenchulaf műsora intenzív és improvitazív, mely a közönség és különböző elérhető tárgyak bevonásával válik minden alkalommal egyedivé és emlékezetessé.
Mirror Crew csapatának kézzel készült tükörjelmezei arra igyekeznek felhívni a látogatók figyelmét, hogy nem az számít, mi van rajtad, sokkal inkább a személyiséged és cselekedeteid határozzák meg, ki is vagy valójában. A Mirror Crew tagjai vallják, hogy mindannyian tükrök vagyunk a többi ember számára. Ha szeretnénk valamit megváltoztatni magunk körül, először önmagunkat kell megváltoztatnunk.

AZ OAKLEAF STELZENKUNST német gólyalábas utcaszínházi társulat tagjai igazi kaméleonok: nappal trópusi állatoknak és virágoknak öltözve színesítik a fesztivál hangulatát, míg éjszaka különleges jelmezeikben vonulnak fel, melyeket az a vízi élővilág inspirált. Produkciójuk világosban és sötétben sem marad észrevétlen, köszönhetően színes és látványos megjelenésüknek, ne hagyd ki te sem ezt a csodás vízi utazást!

Meghökkentő és látványos artistaprodukciókkal találkozhatnak majd a vendégek a Dreher Arénában és a VIP helyszínen is. Az utóbbi a vintage cirkuszi milliőjébe illő, de XXI. századi elemeket beépítő előadásnak ad majd helyet, a Dreher Arénában pedig olyan csapatok szórakoztatnak majd, akik trapéz, karika, aerial silk, handsand mutatványokkal kápráztatják el a látogatókat.

Art of Freedom a Soundon – Avicii homokszobor
Öt Art of Freedom pályázó installációja is díszíti az idei Soundot, így a Csillagszemű juhász fa installáció, a Rainbow Ride – látványos szalagrengeteg, az Elektropus – számítógép alaplapokból készített monumentális polip, a Tree of the new world – világító fa lomb installáció és az:
In loving Memory, egy megemlékezés az elektronikus zene nemrég elhunyt ikonjáról Avicii-ról, akiről egy homokszobor épül egy szobrászművész által.

Környezettudatos Sound

A fenntarthatóság és a környezettel való harmonikus együttélés a Balaton Sound esetében is egyértelmű és alapvető célkitűzés. A fesztiválnak helyet adó Zamárdi nagyon sokat adott a Balaton Soundnak és ezt többek közt az idei évben hagyományteremtő szándékkal induló fa ültetés programmal szeretnék a szervezők megköszönni. A város 10 fát kap évente a fesztiváltól, akörnyezettudatos fesztiválozók Metzker Vikivel, Lotfi Begivel és a Sound alapító-főszervezőivel közösen ültetnek majd fát a fesztivál alatt.

A Balaton Soundon idén is repohárból ihatjuk a különböző italokat, ezek mintegy 400.000 hagyományos műanyag poharat váltanak ki, minimálisra csökkentve a műanyag hulladék mennyiségét. A műanyag szívószálakat is lebomló, papír szívószálra cserélik, továbbá a fesztiválon 45 gyűjtőponton szelektíven gyűjtik a pet palackokat az és alu dobozokat is.

Újra VIP vendéget keres a világhírű DJ duó
Nincs másik bolygónk! – Egy élhetőbb bolygóért kampányol a CauseArt Platform kampánynagykövete, a Zamárdiban idén is fellépő The Chainsmokers DJ duó a Balaton Sound támogatásával. A „Nincs másik bolygónk” Facebook oldalon futó nyereményjáték nyertese – a partnerével – a DJ duó VIP vendége lesz a Balaton-parti fesztiválon július 5-én. A nyereményjátékban a részvételhez egy-egy kommentben választ várunk a játékosoktól: TE mit teszel az élhető bolygóért?
A Sound visszatérő fellépői, Andrew Taggart és Alex Pall másodszor áll a CauseArt Platform mellé. Tavaly az értő olvasásért kampányoltak, idén a fenntartható fejlődés fontosságára hívják fel a figyelmet, és ezúttal is személyes találkozóval ajándékozzák meg a nyereményjáték győztesét.

Sound számokban
A Balaton Sound legnagyobb szabadtéri helyszíne a Nagyszínpad, ami 78 méter széles és 28 m mély, azaz több mint 2.000 m2 területű. A nagyszínpad A legnagyobb fedett helyszín a Dreher Aréna, ami majd 5.000 m2 területű és több mint 10.000 főt képes befogadni. A Nagyszínpad alkatrészeit 36 kamion szállította a helyszínre. A Sound területén 8.000 m2 nagy teherbírású alumínium utat fektettek le, hogy a járművek ne terheljék a talajt illetve a közönség számára 10.000 m2-nyi talajtakarást építettek ki. A fesztivál területén 250 wc és 300 tus áll a fesztiválozók rendelkezésére és egy időben majd 400 biztonsági őr ügyel a biztonságra.

Sportos Sound
A Balaton Sound idén sem csak a partyzásról szól. Izgalmas és szórakoztató sportprogramok várják azokat, aki nem passzív pihenéssel készülnek az esti bulikra: aki strandröplabdázni vagy strandfozicni szeret, annak irány a Strandsport helyszín, a Street workout helyszínen pedig többek között egy kiadós crosstraininggel lehet felkészülni a hajnalig tartó bulizásra.
A tömegsportok kedvelői tollaslabdázhatnak vagy pingpongozhatnak, de lesz Teqball, csocsó és órisábiliárd, ahogy azt már megszokhattuk. A Vízi Vidámparkban nem hétköznapi mozgásformákat próbálhatnak ki a fesztiválozók, SUP jógázhatnak, vagy fejelgethetnek a Headball pályán, aki pedig a technojógát próbálná ki, azt várja a The Club. Aki szimpla adrenalin fröccsre vágyik azt Katapulttal, Bungee jumpinggal és Óriáskerékkel várják.

Dreher lesz a Sound söre
Idén először a Dreher lesz a Balaton Sound hivatalos söre, amelynek a nevét az Aréna és a mellette található Chill zóna is felveszi majd. Az alkoholmentes Dreher 24-ről fotófalat és napernyős pihenő szigetet neveznek el. A Dreher márka különböző variánsai mellett a szuper prémium kategóriába tartozó japán Asahi Super Dry-t választhatják majd a fesztiválozók, ami külön pulttal a VIP-ben kap helyet.

Sajtokozlemeny

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

14 óra ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellőpője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

16 óra ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

19 óra ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

4 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

4 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

5 nap ago