Kategóriák: Listák

10 különleges budapesti helyszín, ahol nagyon szívesen buliznánk

A különleges helyszíneken megrendezett bulik mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Szerencsére Budapesten rengeteg erre alkalmas lokáció közül válogathatunk, hiszen a város fejlődése Berlinhez hasonló utat tett meg. Rengeteg kihasználatlan ipari létesítmény maradt itt a rendszerváltás előtti időkből.  A legnagyobb nehézséget általában a különböző engedélyek beszerzése jelenti.  A West Balkán tragédiája pedig különösen nehéz helyzetbe hozta a szervezőket. Az alábbi összeállításban tíz olyan szabadtéri és fedett helyszínt gyűjtöttünk össze, ahol igen csak jó hangulatú bulit lehetne csapni!

Ikarus csarnok

A Mátyásföldön található Ikarus számított korábban a hazai buszgyártás fellegvárának. A főváros egyik legnagyobb és legrosszabb állapotban lévő ipari parkja nemrég kínai kézbe került.

Csepeli víztorony

A több mint 70 méteres, háromezer tonna víz tárolására alkalmas vasbeton monstrum belül olyan, mintha a Csillagok Háborúja valamelyik díszletéhez épült volna, kelyhének „teraszáról” pedig lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

Dreher Sörgyár

Korábban itt rendezték a Dreherfeszt elnevezésű zenei fesztivált. Az indusztriális környezet tökéletes helyszínt biztosíthatna elektronikus zenei rendezvényeknek is.

Kelenföldi Erőmű

Az 1912-1914 közt, Reichl Kálmán tervei szerint épült Kelenföldi Hőerőmű kapcsolóháza 2005-ig működött, azóta csak néhány havonta nyitja meg kapuit egy-egy kíváncsi csoport előtt.

Kőbányai víztározó

Az 1871 óta üzemelő Kőbányai medence a mai napig Budapest ivóvízellátó rendszerének része, amelyet a víz tárolására használnak, de minden évben tavasszal és ősszel egy vagy két napra a látogatók előtt is megnyitják.

Hungária kocsiszín

1912-ben épült. A Hungária kocsiszínben 40 Combino villamos tárolása, javítása és karbantartása, illetve forgalomba adása történik a 4-es és a 6-os villamos vonalakra.

Népszigeti Ganz Hajógyár

A Népsziget és a korábban ott működő hajógyár napjainkban Budapest szégyene és talán a legnagyobb értékkel bíró fejlesztésre váró városrésze a IV. és a XIII. kerületben. A gyárban 81 tengeri áruszállító, 63 folyami személy-, 193 folyami vontató- és toló-, 30 speciális hajó, 57 uszály és lakóhajó, 145 úszódaru, 610 kikötői és szerelődaru készült el, mintegy 10 000 dolgozó munkájának eredményeként.

Bajza utcai vasúti aluljáró

Budapest egyik legrégebbi aluljárója a Nyugati pályaudvar tárolóvágányai alatt vezet át, összekötve a föld alatt a Bulcsú utcát a Podmaniczky utcából nyíló Bajza utcával. 1874-ben adták át a gyalogos forgalomnak, tavaly teljesen megújult, de még így is különleges élményt nyújt ez a 188 méter hosszú szakasz.

Nagyvásártelep csarnoka

A Nagyvásártelep 1932-ben épült, hogy innen lássák el a főváros boltjait és piacait friss áruval. A telep vasúti, közúti és folyami kapcsolattal is rendelkezett, fénykorában 400 kereskedő dolgozott egyszerre az irodaépülethez kapcsolódó, több mint tízezer négyzetméteres csarnokban.

És hol már rendeztek elektronikus zenei összejöveteleket:

Vasúttörténeti Park, Budafoki Papírgyár, Budaörsi Repülőtér, Kelenföldi kocsiszín, Deák téri metrómegálló, Tétényi úti metrómegálló, Vidámpark, Citadella, Tőzsdepalota, Zwack Gyárudvar, Szoborpark, Hagenmacher Sörgyár…

bendover

Legfrissebb posztok

Indusztriális, proper és hard techno lesz szombaton a Fabrikában!

Egy valódi indusztriális, proper és hard techno invitálunk benneteket szombaton Budapest legőszintébb szobaklubjában, az ellenkultúra…

10 perc ago

„Nem egy vadidegen ember vagyok, aki továbbáll” – kiállítás nyílik Bertók Kriszti fotós emlékére

„Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő…

21 óra ago

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

4 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

4 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

4 nap ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

7 nap ago