Kategóriák: Fesztiválszezon

Hasznos tippek és tanácsok a két nap múlva kezdődő Alkotótábor előtt

Az idén tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Alkotótábor nagy utat tett be, mióta 2004-ben indulás óta. Az Alkotótábor ugyanis lassan, de biztosan egyre nagyobbra nőtt.  2019-ben jött el az igazi fordulópont, a Balaton partja helyett immáron harmadik éve az ország egyik legszebb része, nógrádi hegyek szolgálnak helyszínül.  A fellépők száma és a tábor időtartama is folyamatosan növekszik, de csak annyira, hogy még így is meg tudja őrizni az intim jellegét. Ami viszont azóta sem változott, hogy zenét szerető és értő közönség jön össze évről-évre. Fő csapásirány a négynegyed, bemutatva a techno / house szinte minden ágát, ami nem populáris.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt arra vonatkozóan, hogy mire érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy minden gördülékenyen menjen.

Utazás

Az Alkotótábor helyszínéül szolgáló Bér – Virágospuszta a civilizációtól kellően távolt, de Budapesttől mindössze 50 percnyi autóútra található. A környéken kifejezetten változatos minőségű útburkolatra számítsatok. Van, ahol tükörsima, de sajnos készüljetek fel arra, hogy lesznek kátyús részek is. A tábor bejárata előtt kellő mennyiségű ingyenes parkoló áll rendelkezésre, azonban arra mindenképp figyeljetek oda, hogy nagy értéket ne ahgyjatok a kocsiban, ugyanis a parkoló nem őrzött. Budapestről közvetlen buszjárat indul Bér végállomásig. Onnantól kb 20 perces sétával érhető el a tábor helyszíne. Felfelé megerőltetőbbnek tűnik az út, lefelé pillanatok alatt abszolválni lehet 🙂
Ha útitársat vagy fuvart keresel, akkor csekkold le ezt a gyűjtőposztot:
Alkotótábor telekocsi: https://www.facebook.com/minimalcamp/photos/gm.506864140578653/777167262876174

Programok

Idén immáron öt naposra duzzadt a fesztivál! Azonban azt mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy szerdán még nem fog szólni a zene! A beköltözős napon filmvetítésre lehet számítani. Mi szerettünk volna csapni aznap egy kis házibulit és vittük volna a kontrollert, azonban a szervezők kifejezett kérése az, hogy senki ne gondolkozzon ilyenekben! A kemping területén tilos bárminemű saját audióberendezés használata. Ezt észlelve a rendezőség az első alkalommal figyelmeztet, a másdik alkalommal idő előtt megköszöni a részvételt az érintettektől. Senki ne kezdjen magánakciókba, hagyjuk meg a zenélést azoknak a műértő kezeknek, akik idén a tábor zenei programjáért felelnek.

De nem csak zenét lehet hallgatni. Péntek közös délután túrázásra is lesz lehetőség. A túra célpontja a szandai vár. Talán nem mindenki tudja, hogy Csobánkapuszta is itt található a szomszédban, ami számos másik fesztivál helyszínéül szolgált már az elmúlt években. A túra érinti a szomszédos Sun Festival területét is, így aki még nem volt náluk, kicsit betekintést nyerhet a fesztiváljuk életébe.

Szombaton lesz jóga, mixer simogató, mixing és mastering tréning, valamint kerekasztalbeszélgetés is, melynek témája a fizikai lemezkiadás folyamata.

Csütörtökön délután 4-től hajnali 4-ig fog szólni a zene. Így pénteken bárki számára adott a lehetőség, hogy frissen és kipihenten ébredjen. Pénteken már délben beindul a buli. Onnantól viszont már nincs megállás, Pablo Bolivar vasárnap 18.00 órai zárásáig nonstop szólni fog a zene. Azért mi azt ajánljuk, hogy aki teheti, iktasson be néhány óra pihenőidőt. Füldugót mindenki hozzon magával, ilyen esetekben felbecsülhetetlen értékkel bír!

Étel – ital

Éhesen biztosan senki nem fog maradni. Az Andezit Hotelben hagyományos ételeket szolgálnak fel (reggeli, rántott hús, béri gulyás), Lesz hamburger (Kanálgép), BBQ (Zabálcsak!), hal (Némo) és vegán kaja a Tantramantra csapatának jóvoltából. Érdemes lecsekkolni a Levendula fagyikínálatát is. Ők ugyanis nem ízek alapján nevezik el a gombócokat, hanem az elektronikus zene legendás alakjairól! Idén is lesz Caffe n go, egy korsó sör 600 ft-ba fog kerülni, míg a rövid 1100 ft-tól kezdődik. Lehet kérni csomagolt jeget is, 2,5 kg-os kiszerelésben. Mozgó bolt friss pékárúval és tejtermékekkel pénteken reggel 9 – negyed 10 körül, szombaton délután fél 3-kor érkezik. A tábor területén két kijelölt tűzrakó hely is található 4-4 állással. Itt kedvetekre sütögethettek. Kizárólag csak ezeken a helyeken lehet grillezni és készüljetek faszénnel. Dohánybolt nincs a környéken, erre mindenki készüljön fel időben!

Fizetés

Minden egységben található bankkártya terminál is, de mivel a terület gsm lefedettsége nagyon gyenge, így sok esetben sajnos nem működnek, így mindenképp azt javasoljuk, hogy készpénz legyen nálatok.

Környezetvédelem

Ne szemetelj! Rohadt ciki. Amúgy is, itt meg aztán pláne. Idén újra lesz repohár, a bejáratnál pedig minden dohányos kérhet Alkotótáboros csikktartót. Az ételt kínáló egységek pedig papírcsomagolást használnak.

Foci EB

Július 2-án és 3-án rendezik a részben hazai rendezésű foci EB negyeddöntőit. Az árnyas food truck udvarban lesz kivetítő, ahol mind a négy meccset nyomon tudjuk követni.

Mechandise

Lesz alkotótáboros táska és póló is!

Védettségi igazolvány

A Rendezvényre a hatályos kormányrendeletek értelmében kizárólag érvényes védettségi igazolvány-al (kártya vagy applikáció) rendelkező vendégek léphetnek be, melynek meglétét a bejáratnál a belépéskor ellenőrizzük. Az igazolás nélkül a belépés érvényes jeggyel vagy bérlettel sem lehetséges. A jegyek és bérletek az oltási igazolás nem meglétére hivatkozva nem visszaigényelhetőek. Trükközni pedig senki ne próbálkozzon! Ha kiderül, akkor nem csak az illető, hanem a lakótársai számára is idő előtt véget ér a fesztivál.

A hetijegyek elfogytak, már csak napijegyek elérhetők a készlet erejéig. Aki lemaradt volna, nekünk maradt még 2 db heti bérletünk helyszíni átvétellel. Ha érdekel, írj privát üzenetet a Primate.hu fb oldalára és megbeszéljük a részleteket.

Készüljetek fel alaposan, ne hagyjatok otthon semmit (szúnyogriasztó, hűtőtáska, naptej), szerdán találkozunk!

Bővebb infó: https://alkototabor.info
Esemény: https://www.facebook.com/events/273544703910599

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

16 óra ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellőpője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

18 óra ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

21 óra ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

4 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

4 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

5 nap ago