Kategóriák: Hírek

Hosszú évek után idén újra visszatér a Sensation!

Az ID & T produkciós iroda közleménye szerint 2022. július 2-án újra éled a legendás sorozat. Méghozzá eredeti helyszínén, az amszterdami Johan Cruijff ArenA-ban, ahová összesen 40 000, talpig fehérbe öltözött vendéget várnak.

A Sensation számított a világ elsőszámú elektronikus zenei bulijának a 2000-es évek első éveiben. A koncepció Hollandiából indult, később már több mint 20 országban volt jelen. 2008-ban és 2009-ben többek között Magyarországra, a Papp László Budapest Sportarénába is eljutott a show. A „Sensation White” eleinte a trance rajongóknak kedvezett, a világ akkori legnépszerűbb dj-i léptek fel a rendezvényen, mint például Tiesto, Armin Van Buuren, vagy éppen Paul Van Dyk. A koncepció lényege: mindenki csak fehérben jelenhet meg. Később két műfajba sorolták a Sensation-t: Sensation Black és Sensation White. A Sensation Black abban különbözik a White-tól, hogy Hardstyle-t, Hardcore-t és Frenchtek zenéket játszottak és persze mindenki fekete ruhát viselt. A rendezvény minden évben teltházzal dübörgött. Monumentális show és a világ legnépszerűbb lemezlovasai jellemezték ezeket a bulikat. A trance az évek során szép lassan elveszítette vezető szerepét, ezért egyre inkább a house-közeli DJ-k kerültek előtérbe.

Az utolsó Sensation bulit 2015-ben rendezték. A tervek szerint 2020-ban újra indult volna a Sensation, azonban a koronavírus járvány meghiúsította az elképzeléseket. Most pedig úgy tűnik, hogy már semmi nem gátolhatja meg azt, hogy talpig fehérbe öltözött fiatalok jelenjenek meg Amsterdam ikonikus stadionjában. A rendezvény sajátossága, hogy mindegyik buli speciális mottóval rendelkezik. A 2022-es év mottója a „Yes„, utalva ezzel arra a pozitív hozzáállásra, amire nagy szükségünk van ezekben a kínkeserves időkben.

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

17 óra ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellőpője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

18 óra ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

22 óra ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

4 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

4 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

5 nap ago