Kategóriák: Hírek

A Google értékelései szerint ez a 10 legjobb klub Berlinben

A Google értékelések teljesen más képet festenek, mint amire először gondolnánk. Ugyanis se a Berghain, se a Tresor nem került be a legjobb öt közé, de a fetish partikról elhíresült KitKat Club nevét is hiába keressük az élmezőnyben. Pedig a Berghain -amit 2009-ben a világ legjobbjának választottak a DJ Mag szavazásán még legutóbb is az 5. helyen tudott végezni az EDM-közeli szórakozóhelyek által uralt vokson. Lássuk hát a listát:


1. Sisyphos 4,7
A Rummelsburg városrészben található ipari komplexumban egykoron kutyakaját gyártottak. Az egyik legkedveltebb open air helyszín, bár több beltéri helyiséggel rendelkezik, a szigorú beléptetés ellenére így is tömegek látogatják a maratoni hosszúságú hétvégi nyitvatartás alatt. Bővebben:

2. Rosi’s 4,2
Az ezüstérmet némi meglepetésre egy Friedrichshain városrészben található egység nyerte. A klub 2018-ban zárta be kapuit, miután lejárt a bérleti szerződésük. De a szavazatok alapján is látszik, hogy mennyire hiányzik a berlinieknek.

3. Gretschen 4,1
A 2012-ben bezárt Icon Club helyén nyílt szóraKozóhely kb. 1000 fő befogadására alkalmas és az elektronikus zenei rendezvények mellett élő koncerteknek is helyet szokott adni. Az épület korábban Viktória porosz királynő ezredének istállójaként működött a 19. században.

4. KitKatClub 4,1
A szabadelvűségéről ismert klub igen csak szigorúan szűr a beléptetés során. Az általános dresscode-ot itt a fetish öltözékek jelentik és a komplett meztelenség is teljesen megszokott. Szex és techno – a Google felhasználói szeretik ezt a kombinációt. Bővebben:



5. About Blank 4.0
A „legbaloldalibb” klub a berlini helyek közül, gyakran fogalmaznak meg markáns kritikákat politikai kérdésekben. Információnk szerint a helyet egyenrangú tagokból álló kollektíva irányítja, ami azt jelenti, hogy a vezetők, a takarítók és a pultosok azonos bért kapnak. Különösen kedvelt a klub kerthelyisége. Bővebben:

A tízes listán ezután a Berghain (3,9), Tresor (3,8), Wilde Renate (3,7), Kater Blau (3,6) és a Watergate (3,5) következik a sorban. Érdemes alaposabban is szemügyre venni az értékeléseket, hihetetlen dolgokat fogsz olvasni, egészen megdöbbentő reakciókat is. De ezen nincs mit csodálkozni, Berlin a világ technofővárosa, amit optimális esetben évente több millió turista keres fel csak azért, hogy elmerüljön a maratoni hétvégék forgatagában.

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban, június 20-án indítja a nyarat a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Meseszép környezetben, gazdag összművészeti programmal hívja a kultúra szerelmeseit Nagymarosra a június 20. és 23.…

21 óra ago

A 25 éves MB Elektronics-nál jelent meg Raul Young legújabb EP-je

Óriásit megy Raul Young idén (is)! Ha lehet ilyet mondani, minden kétséget kizárólag ő az…

4 nap ago

Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az…

4 nap ago

Szombaton lesz a Kindergarten szezonzárója

Lassan végérvényesen beköszönt a nyári szezon. Az egyik szemünk örül, a másik viszont sír. Nagyon…

4 nap ago

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja…

6 nap ago

Kinek ajánld fel az adód 1%-át?

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül…

6 nap ago