Kategóriák: Programajánló

A Vibe csapata rendezvények egész sorával fogja elkényeztetni a minőségi zenére vágyó Tolna megyei közönséget

Hamar megtaláltuk egymással a közös hangot a Vibe csapatával, hiszen mindkettőnk hasonló értékek a fontosak. A szekszárdi illetőségű kollektíva küldetéseként tekint arra, hogy a minőségi elektronikus zene megmaradjon és a jövőben még fényesebben ragyogjon a régióban! Erősen hisznek a közösségépítés erejében, hiteles és hazai top előadók vendégszereplése mellett. Erre pedig óriási szükség – és mint később kiderült, igény – mutatkozik, Tolna megye ugyanis sokáig szenvedett hiányt releváns elektronikus zenei eseményekből. Szekszárd hosszú ideig fehér foltnak számított a hazai partytérképen, A változás ideje 2014-ben jött el, amikor néhány lelkes fiatal a baráti társaságukkal karöltve létrehoztak egy saját sorozatot. A nyitóbulin a Primate.hu csapata is részt vett. Akkor talán még senki nem gondolta, hogy tulajdonképpen egy történelmi esemény részesei vagyunk. Hiszen azóta majdnem 10 év telt el, a Vibe csapata pedig azóta is töretlen lelkesedéssel szállítja a bulikat, megfordult már náluk a teljes hazai élvonal, a deep-house, tech-house, techno és elektronika képviselőit felvonultatva.

Nincsenek könnyű helyzetben, az első rezidenciájuknak helyszínt biztosító klub 2018-ban véglegesen bezárt. A nulláról kellett újra építeniük az egész projektet. Kisebb, családiasabb secret bulikat kezdtek szervezni, de később egy véletlen folytán sikerült új helyszínt találni eseményeiknek A covid igen csak rosszul érintette őket, új rezidenciájuk azóta sem nyitott ki. Szekszárd az elmúlt két évben mégsem maradt minőségi elektronikus zene nélkül, a Vibe rendezvényei a méltán híres szekszárdi pincészetek teraszán folytatódtak és kaptak új lendületet.

Már nagyon készülnek az open air szezonra. 2023-ban nemcsak Tolna megyében fogják magukat megmutatni, hanem Budapesten és környékén is el lehet majd csípni a csapat rendezvényeit és rezidenseit. A Vibe nyári eseménysorozata május 26-án indul. Minden hónapban lesz egy kiemelt buli egy csodálatos helyszínen és a tervek szerint összesen 15 alkalommal találkozhatunk velük a szezonban.

A május 26-i szezonnyitó helyszíneként a meseszép szekszárdi Tringa Pincészet fog szolgálni, a zenei aláfestésről pedig a csapat rezidensei fognak gondoskodni. Másnap pedig a szomszédos Szálka településen az exkluzív Lajvér Borbirtokon folytatódik a hétvége egy daytime bulival Metha főszereplésével, aki hazánk egyik elsőszámú melodic DJ-jeként aposztrpofálható.

Júniusban három eseményre is sor kerül Szekszárdon és a közeli szőlőhegyeken. Harmadikán a Schieber Pincészet, tizedikén pedig a Harbro Sörbár ad otthont a Vibe által prezentált zenéknek. A legnagyobb dobásra 17-én kerül sor, a Tabu-hegy tetején, szőlőtőkék között, páratlan panoráma mellett, ahol James Cole és Pat Duff is a lemezjátszók mögé áll egy daytime buli keretein belül.

A folytatás pedig még ennél is erősebb lesz. Július 1-én első alkalommal veszik be a Budapest északi külvárosának tekinthető Dunakeszi strandján megtalálható Mi A Kavics nevű egységet, ahol többek között a Primate.hu csapatával is találkozhattok a szezonban. Július 8-án visszatérnek a Harbro Sörbárba, július 15-én pedig hazánk talán elsőszámú house DJ-je, Peter Makto lesz a szekszárdi Postor Pincészetnél megtartott szintén daytime buli vendége.

De nem csak a szekszárdiak részesülhetnek minőségi elektronikus zenében a nyáron, hanem a környék népszerű strandjainak vendégei is. Július 22-én az orfűi Tópart Café & Piknik Teraszon, július 28-án pedig a dunaföldvári Parti Fesztiválon mutatja meg magát a Vibe csapata.

A Szekszárdtól alig karnyújtásnyira fekvő Bonyhádon korábban virágzott az underground zenei kultúra (még James Holden is fellépett itt anno), július 29-án a bonyhádi Fröccsteraszt is birtokba veszik a Vibe rezidensei.

Augusztus 5-én Budapestre fog érkezni a VIbe csapata, a fővárosi underground elektronikus zenei élet egyik fontos bázisának számító Pavilonban fogják húzni a talpalávalót a Kispéntek csapatának meghívására. Augusztusban ezen kívül két már jól bejáratott szekszárdi helyszínen hallhatjuk őket zenélni, 12-én a Schieber Pincészet, 19-én pedig a Harbro Sörbár teraszán. A szezonzáró eseményre augusztus 26-án fog sor kerülni.

A Vibe csapata mindent megtestesít, ami számunkra is fontos értékekkel bír: hitelesség, küldetéstudat, minőségi zene. Kell ennél több?

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

19 óra ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellőpője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

21 óra ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

24 óra ago

3 analóg live act is hallható lesz ma éjjel a Fabrikában!

A proper techno rajongói igazán el vannak kényeztetve mostanában, hiszen az óbudai harisnyagyárban ma és…

4 nap ago

Az elmékbe hatolva: Interjú a budapesti Walk In Mind duóval

Minden egy Purple Noise bulival kezdődött a Secret Room-ban. A többi mondhatni már történelem, hiszen…

4 nap ago

Új nagyszínpados fellépőt, és számos új fejlesztést jelentett be a Sziget

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első…

5 nap ago