Kategóriák: Programajánló

Búcsúzik a D9-től a New Generation Rave

Továbbra is hatalmas lendületben a New Generation Rave, pedig az egy éves évforduló majd csak júniusban lesz esedékes. De addig is még itt a május, a soron következő eseményen 21 dj fogja húzni a talpalávalót, közte pedig 3 külföldi fellépővel! Nézzük a részleteket!

Nem valószínű, hogy bárki is többet tenne napjainkban a holland – magyar kapcsolatok erősítésében, a New Generation Rave csapata ugyanis eddig jellemzően a szélmalmok és fapapucsok országából szállította a külföldi headlinereket. Most azonban megtörik a jég, a szombati fellépők között belga és olasz dj-t is találunk,

H!Dude második alkalommal látogat el hazánkba. A belga duó duója szinte berobbant a nemzetközi vérkeringésbe, a Beatport hard techno listáján egészen az első helyig meneteltek! A rájuk jellemző kompromisszummentes, agresszív és nyers hangzás könnyen utat tört magának, saját szerzeményeik már többszázezres hallgatottságnál járnak, elég csak a The Purge, One more song, The Sense, Cancer, Suicide című darabokra gondolni.

Bár a formációt ketten alkotják, a fellépések alkalmából mégis csak az egyikük áll a pult mögé. Mathieu producerként, Kevin pedig az élő fellépésekért felel Dj-ként. Mindketten személyesen vannak jelen az eseményeken, az elmondások alapján ráadásul igen csak közvetlenül szoktak viselkedni a rajongók társaságában.

Nikø Gallø saját szerzeményeit olyan dj-k szupportálják, mint például Nico Moreno, Alignment és Shlomø. Zenei pályafutását Dark Ng alias alatt kezdte, új neve alatt kizárólag a legkeményebb industrial hangzást hivatott prezentálni az olasz származású dj / producer.

A New Generation Rave  védjegyének számító holland vonal képviseletében ezúttal Azulo fog érkezni a D9-be. Nem csak a saját zenéit érdemes meghallgatni a Soundcloudon, hanem érdemes egy pillantást vetni a Spoty-fiókjára is, ahol ugyanis a kedvenc trekkjei közül melegíthetünk a május 11-i bulira!

És ha már D9… Budapest egyik legnépszerűbb klubja hamarosan bezárja kapuit. Ez lesz az utolsó New Generation Rave a D9 falai között, így aki szeretne méltó búcsút venni a zegzugos járatoktól, azoknak semmiképpen sem ajánlatos kihagyni a szombati eseményt!

Meg persze azért sem, mert nem igen van még egy olyan eseménysorozat, ami ilyen rövid idő alatt ekkora sikereket ért volna el. És hogy miben rejlik a New Generation Rave ereje? A csapat tökéletes példa arra, hogyan juthat egy baráti kollektívaként induló kezdeményezés a közösségépítés ereje által egyre magasabb szintekre. A siker legfőbb kulcsa az a hatalmas energia, ami a közönég irányából érkezik. Az itt megforduló arcokat átlagon felüli empátia, egymáshoz való nyitottság, tisztelet és felszabadultság jellemzi. Az elmúlt időben számos példát láttunk arra, hogy ezek az értékek egyre inkább kiveszendőben vannak a budapesti éjszaka bizonyos szegmenseiben. Itt viszont az is könnyen fel tud oldódni, aki alapjaiban véve zárkózottabb személyiségnek számít.

De nem csak a külföldi headlinerek és a helyszín miatt lesz érdemes ellátogatni az eseményre. Erős lesz a magyar support, köztük lesz M_R_T és KUTNA, akikkel most találkozhattok először a NGR rendezvényén. A jótékonysági esemény után pedig 5OGOL is visszatér, aki a budapesti Verknipt-en is helyet kapott a line up-ban.

Rajtuk kívül fellép továbbá Ädene, Fritzie, Mimir, Ric_Hard, Беси, Johanna Bozai, Matteø, Cøldy, Tigris, Forgi, Kotoko, Tribz, Madzy, Rav:N és DVLS.
Ez pedig akárhogy is számoljuk több, mint 20 dj! Ennek megfelelően alakul a timetable is, hiszen a soron következő New Generation Rave a szokásos extra hosszú nyitvatartással, egészen másnap délig fog tartani! Ne feledd. Ha most lemaradsz, nem lesz lehetőség a pótlásra. Legalábbis a D9-ben.

A jegyek értékesítése megkezdődött. Biztosítsd be magad mihamarabb, mert már az ötödik körös jegyek értékesítése folyik!

Esemény: https://www.facebook.com/events/391779533708644
Jegyek: https://cooltix.hu/event/662ab67afa265bc839523170

 

Gombas Peter

Legfrissebb posztok

A 25 éves MB Elektronics-nál jelent meg Raul Young legújabb EP-je

Óriásit megy Raul Young idén (is)! Ha lehet ilyet mondani, minden kétséget kizárólag ő az…

2 nap ago

Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába

Július 12-én és 13-án reggelig tartó újhullámos techno és határfeszegető elektronika költözik a tavaly az…

2 nap ago

Szombaton lesz a Kindergarten szezonzárója

Lassan végérvényesen beköszönt a nyári szezon. Az egyik szemünk örül, a másik viszont sír. Nagyon…

2 nap ago

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja…

4 nap ago

Kinek ajánld fel az adód 1%-át?

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül…

4 nap ago

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak: újra megnyílik a Viadukt Terasz!

Május 18-án újra megnyílik a Viadukt-terasz a Pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti…

5 nap ago