Kategóriák: Programajánló

Progresszív triumvirátus a Cinema Hall-ban: Quivver, Kintar, Habischman

Az év vége felé általában gombamód szaporodnak az elektronikus zenei rendezvények országszerte. Nincsen ez másképp a bulik tekintetében bivalyerős 2016-ban sem. A sorból talán kicsit kilóg az aranyvasárnapot megelőző december 17-i esemény, hiszen egy este lép fel John Graham aka Quivver és Kintar, amelyet a szervezők egy friss Global Underground NuBreed albumbemutatóval spékelnek meg az iráni Habischman fellépésével, és ezúttal nem marad el a tökéletes levezetés sem, hiszen Slam Jr. „Morning Symphony”-val tér vissza 8 órában a rendezvényt követően.
A koncepciót tekintve érdemes megtekinteni az egy évvel ezelőtti rendezvény beharangozó videóját.

Pontosan egy év telt el azóta tehát, mikor is az első, tipikusan progresszív house-ra épülő este a nyitás után pár perccel már felmutathatta a megtelt táblát.

Az akkori elképzelés sikere az eltelt egy év óta tovább erősödött, hiszen olyan művészek érkeztek a Legendary Moments rendezvényeire, amelyek esetében semmiképpen sem lehet a klasszik jelzőt használni. Így látogatott elsőként hazánkba a Hernan Cattaneo vezetése alatt álló SUDBEAT címke is olyan művészek prezentálásban, mint Pedro Aguiar, Chicola, Graziano Raffa, Mariano Mellino vagy éppen Marc Marzenit. A QUASAR visszatérése, Danny Howells, Seb Fontaine, Lucien Foort és Oliver Lieb budapesti látogatása kimondott szavak nélkül is tovább építette a közösséget. Mindehhez ha hozzávesszük, hogy a következő hónapok olyan művészekről szólnak majd a közösség életében, mint Emmanuel Top első magyarországi klub fellépése, SLAM és Fernando Ferreyra Magyarországra csábítása, akkor bátran kijelenthetjük, hogy: „Not Classic, But Legend”.

Elsőként persze le kell tudni a december 17-i progresszív house elő karácsonyt. Nem meglepő, hogy a szervezők egy év után visszacsábították John Graham-et, akit sokan csak QUIVVER-ként ismernek. A sokak szerint sosem hibázó, rendkívül aktív munkásságot folytató producer/lemezlovas több órában szórakoztat majd Kühl-ék felvezetése után.

Ezúttal is kellenek meglepetések, így a régi emlékek forgatagába tökéletesen passzoló művészek ékesítik majd John több órás szettjét. KINTAR nem ismeretlen a hazai klubberek számára, az ő általa képviselt hangzásvilág rengeteg rajongót állított maga mögé. Külön csemege lesz az új Global Underground NuBreed album alkotója, az iráni HABISCHMAN első hazai fellépése.

És ha mindez nem lenne elég, az eseményt a lassan tradicionálisan Slam Jr. & Goyes páros zárja, a nappalt pedig Zsazsa 8 órás megmérettetése nyitja és zárja, amelynek már a címe is nagyon árulkodó: Morning Symphony.
Facebook események:
Quivver / Kintar / Habischman at Members of Progressive House #2:
DayTime Moments pres. Morning Symphony (Slam Jr. 8 hrs set):
Jegyvásárlás:
Online
Nyomtatott jegyek a Vinyl & Wood-ban kaphatók!]]>

Sajtokozlemeny

Legfrissebb posztok

10 zene, ami idén már 20 éves!

Május 1-én volt 20 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz. A kerek évforduló alkalmából…

16 óra ago

Indusztriális, proper és hard techno lesz szombaton a Fabrikában!

Egy valódi indusztriális, proper és hard techno invitálunk benneteket szombaton Budapest legőszintébb szobaklubjában, az ellenkultúra…

19 óra ago

„Nem egy vadidegen ember vagyok, aki továbbáll” – kiállítás nyílik Bertók Kriszti fotós emlékére

„Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő…

2 nap ago

Denes Toth remixe is hallható a Moodyverse új megjelenésén

Pénteken látott napvilágot a Moodyverse legújabb megjelenése, ami immáron az ötödik a sorban. A Denes…

4 nap ago

Argentínából érkezik az Akvárium Lokál szombati fellépője

Argentína régóta nagyon jó hatással van a progressive house nemzetközi vérkeringésére. Jól tudják ezt a…

5 nap ago

Budapesti DJ zenél ma este a HÖR-ben!

A csempékkel díszített apró berlini stúdióban megfordult már a szakma apraja-nagyja, mióta elindult az adás,…

5 nap ago